hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júniusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az idei május – a korábbi hónapokhoz hasonlóan – továbbra is a koronavírussal való küzdelem jegyében telt. Az Adózóna szakértői igyekeztek gyors és alapos információkhoz juttatni az olvasókat a még mindig nagy számban kihirdetett jogszabály-módosításokról. Lassan azonban újraindul az élet, ehhez is nyújtunk némi segítséget.

Az elmúlt időszakban gyakran kérdezték, milyen tb-közterheket kell fizetni vállalkozóként, ha a vállalkozás mellett fennálló munkaviszonyban heti 40 óráról a felére vagy annál is kevesebbre csökken a heti munkaidő.

Az is sokszor felmerült, hogy mit tehet és mit nem a munkáltató, ha munkavállalója visszatér a fizetés nélküli szabadságról.

A keresőtevékenységet folytató, nyugdíjkorhatár előtt állók viszont azt tudják nehezen eldönteni, hogy mikor járnak jobban: ha a nyugdíjkorhatár elérésekor kérik a nyugellátás megállapítását és tovább dolgoznak, vagy a nyugdíj megállapításának kérése nélkül folytatják tovább keresőtevékenységüket.

Írásainkból a fenti kérdésekre (is) választ kaphatnak.

Foglalkozunk továbbá a bajba jutott vállalkozásoknak meghirdetett versenyképesség-növelő támogatás feltételeivel, a devizában kiállított számlák forintosításának szabályaival, valamint az egyszerűsített foglalkoztatás és az alkalmi munkavállalás megváltozott előírásaival is.

A 2020. júniusi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs