hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az idei tavaszi szezonban a szokásosnál is nagyobb volt a pörgés az adó- és tb-módosításokban. Méghozzá annak dacára, hogy például a július 1-jétől hatályos változások zömét már tavaly megfogalmazták és törvénybe iktatták a jogalkotók. Ilyen volt például az új társadalombiztosítási törvény elfogadása és az áfatörvényben az online adatszolgáltatás kiterjesztése.

Az említett két jogszabály értelmezése sokaknak okozott fejtörést például abban, hogy kinél, hogyan kell alkalmazni a minimum járulékfizetési kötelezettséget, illetve hogy kire vonatkozik a számlaadat-szolgáltatás, kire nem. Ezekben a témakörökben új cikkekkel, tájékoztatókkal, szakértői válaszokkal igyekeztünk segíteni olvasóinkat mindennapi munkájukban – az írásokból a mostani VálaszAdóban is szemezgettünk.

Ezek mellett vannak teljesen új szabálymódosítások is. Bár a koronavírus-járvány első szakaszának hivatalos lezárását követően a kormányzati/minisztériumi jogalkotást felváltotta a parlamenti munka, a vészhelyzet alatt hozott döntések egy része egy ideig még továbbra is érvényes.

Megszavazták továbbá az országgyűlési képviselők a 2021. évi költségvetést megalapozó törvénycsomagot, amely számtalan adó- és tb-szabályt módosított, némelyiket már idei hatályba léptetéssel.

A járvány okozta nehézségek külön aktualitást adtak a munkajogi, a csődjogi és az adóvégrehajtási témáknak. Ezekről a területekről – összpontosítva a változásokra – is válogattunk az Adózóna elmúlt hónapban megjelent írásaiból.

A 2020. júliusi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás napjainak száma

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megbízási jogviszony

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Katás bt. végelszámolása szeptember 1-jei kezdéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs