hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az idei tavaszi szezonban a szokásosnál is nagyobb volt a pörgés az adó- és tb-módosításokban. Méghozzá annak dacára, hogy például a július 1-jétől hatályos változások zömét már tavaly megfogalmazták és törvénybe iktatták a jogalkotók. Ilyen volt például az új társadalombiztosítási törvény elfogadása és az áfatörvényben az online adatszolgáltatás kiterjesztése.

Az említett két jogszabály értelmezése sokaknak okozott fejtörést például abban, hogy kinél, hogyan kell alkalmazni a minimum járulékfizetési kötelezettséget, illetve hogy kire vonatkozik a számlaadat-szolgáltatás, kire nem. Ezekben a témakörökben új cikkekkel, tájékoztatókkal, szakértői válaszokkal igyekeztünk segíteni olvasóinkat mindennapi munkájukban – az írásokból a mostani VálaszAdóban is szemezgettünk.

Ezek mellett vannak teljesen új szabálymódosítások is. Bár a koronavírus-járvány első szakaszának hivatalos lezárását követően a kormányzati/minisztériumi jogalkotást felváltotta a parlamenti munka, a vészhelyzet alatt hozott döntések egy része egy ideig még továbbra is érvényes.

Megszavazták továbbá az országgyűlési képviselők a 2021. évi költségvetést megalapozó törvénycsomagot, amely számtalan adó- és tb-szabályt módosított, némelyiket már idei hatályba léptetéssel.

A járvány okozta nehézségek külön aktualitást adtak a munkajogi, a csődjogi és az adóvégrehajtási témáknak. Ezekről a területekről – összpontosítva a változásokra – is válogattunk az Adózóna elmúlt hónapban megjelent írásaiból.

A 2020. júliusi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs