hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a januári VálaszAdó

  • adozona.hu

2018 és 2019 fordulóján mozgalmas napokat éltek át az adózás iránt érdeklődők. Hiszen például szinte a 24. órában született megállapodás a kötelezőn alkalmazandó minimálbér és a garantált bérminimum összegéről, ami nagy mértékben befolyásolja az adózók terheit. A havi minimálbér 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint lett, ami egyébként számos ellátás összegét befolyásolja, így például a táppénz maximumát is.

Sokak fantáziáját megmozgatta, hogy 2019. január 1-jében (meghatározott feltételek mellett) csoportba tömörülve róhatják le társasági adójukat a vállalkozások.

A jogalkotók azonban ezúttal sem vizsgáztak jelesre, szakértőnk egyik cikkében rámutat az ellentmondásokra és a hiányosságokra. Sok 2019-es részletszabállyal az utolsó pillanatokban ismerkedhettek meg az érintettek – ehhez az adózást érintő kormányrendeletekről szóló írásunkban közlünk összefoglalót.

A törvények módosításának értelmezése sokszor a legtapasztaltabb szakértők számára is fejtörést okoz, miközben nem árt tudni, hogy a NAV miként fordítja le magának az egyes passzusokat, hiszen ezek ismerete nélkül egy esetleges ellenőrzésből könnyen vesztesként kerülhet ki az adózó. Ehhez azzal nyújtunk segítséget, hogy összefoglaltuk az adóhatósággal való elektronikus ügyintézés, a cégkapus kapcsolattartás legfontosabb tudnivalóit.

Az Országgyűlés gyökeresen átalakította az önkéntes pénztárak adózással és adókedvezményekkel kapcsolatos szabályait – a témáról ezúttal is találnak szakmai kommentárt.

A januári VálaszAdó itt tölthető le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs