hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a februári VálaszAdó

  • adozona.hu

Az idei év is számos jelentős adójogszabály-módosítással indult, amelyekről részletes cikkekben számolt be az Adózóna.

Az egyik legjelentősebb változás, hogy január 1-jétől 18-ról 5 százalékra csökkent a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás áfamértéke. Kétrészes cikkben tisztázzuk a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás fogalmát, a jogszabályban szereplő átmeneti rendelkezéseket, elemezzük a szálláshely, illetve az étkezés (és egyéb kapcsolódó szolgáltatások) viszonyát, s ismertetjük a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos szabályokat.

Négy törvény módosította idén január 1-jei hatállyal a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvényt. Kétrészes írásunkban ismertetjük e törvények által az adóalapot érintő változásokat.

Egyéni vállalkozóból egyszemélyes kft.-vé válás, áttérés eváról, vállalkozói igazolványok, az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének és a változásoknak a bejelentése, bevételt csökkentő kedvezmények – mind-mind olyan téma, amit érintettek a közelmúlt jogszabályváltozásai.

Egyéb izgalmas területeken, mint például az adatbiztonság is folyamatosan vannak említésre méltó fejlemények; példa erre egy ellenőrző hatósági döntés arról, hogyan használhatják privát célokra a munkavállalók a munkahelyi e-mail-fiókjukat, anélkül, hogy a munkáltatóknak adatvédelmi bírságtól kellene tartaniuk.

A 2020. februári VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs