hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a decemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

Több hónapig tartó huzavona után körvonalazódtak az egyes adótörvények főbb jövő évi változásai, noha a korábbi évek gyakorlatát tekintve korántsem jelenthető ki, hogy az őszi adócsomagban elfogadott módosítások már a végleges szabályokat tartalmazzák, hiszen évről évre fel-felbukkannak az év végi egyéb, költségvetési tárgyú törvényjavaslatokban adószabályokat érintő változtatások is.

Az idei adótörvény-módosítások közül a legnagyobb visszhangot a személyi jövedelemadózást érintő változtatások váltották ki, kiadványunkban így az adótörvénycsomagban elfogadott, kihirdetett új szja-szabályokat, valamint a kisvállalati adózásra (kiva) vonatkozó módosításokról szóló írásunkat emeltük ki. 

Tapasztalatok szerint fogós kérdés a munkáltatók számára,  hogy meddig kell őrizni a munkaügyi iratokat. Szakértőink munkajogi és társadalombiztosítási szemszögből is megvizsgálták a kérdést.

A műszakpótlékra jogosultság megítélése is számos munkáltató számára okoz nehézséget. A Kúria ennek feltételeiről hozott a munkáltatók számára iránymutató döntést.

Cégvezetők sora szembesül azzal, hogy ugyan a tagi kölcsön jól jöhet a forráshiányos társaságnak, de gondot okozhat, ha a vállalkozás szeretne megszabadulni tőle.

Szakértőnk elemzi az áfalevonási jog érvényesítéséről és annak adóhatósági ellenőrzése során figyelembe vett szempontokról közzétett NAV-állásfoglalást.

A decemberi VálaszAdót itt töltheti le!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X