hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csúszik a BIREG rendszer július 26-ra tervezett bővítése

  • adozona.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium („ITM”) korábbi tájékoztatása szerint a mai napra, 2021. július 26-ra tervezték a BIREG rendszerben azt a funkcióbővítést, amely lehetővé, és kötelezővé tette volna az elektronikus engedélykezelést a rakodóhelyek (felrakóhelyek és lerakóhelyek) részére, olvasható a PwC Magyarország oldalán.

Az ITM ma reggeli tájékoztatása szerint azonban még nem zárult le az új funkciók tesztelése, így pár napot biztosan tolódik az új verzió éles alkalmazása.

Az ITM a bevezetés pontos időpontját még nem tudta meghatározni, így azt javasolják, hogy a rakodóhelyek az elkövetkező napokban az engedélykezelések megkezdése előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy a rendszer funkcióbővítése megtörtént-e vagy sem.

A funkcióbővítést követően a rakodóhelyeknek minden engedélykezelést a BIREG rendszerben kell majd teljesíteniük. Fontos kiemelni, hogy amíg a funkcióbővítésre nem kerül sor, a rakodóhelyeknek az engedélykezelést papír alapon kell elvégezniük, az engedélyre fel kell vezetniük az engedélykezelés adatait, majd bélyegzést követően az engedélyt és a fuvarlevelet le kell fénymásolni, és azt egy évig meg kell őrizni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egészségpénztár és kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás szeptember 1-jétől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs