hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csúszik a BIREG rendszer július 26-ra tervezett bővítése

  • adozona.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium („ITM”) korábbi tájékoztatása szerint a mai napra, 2021. július 26-ra tervezték a BIREG rendszerben azt a funkcióbővítést, amely lehetővé, és kötelezővé tette volna az elektronikus engedélykezelést a rakodóhelyek (felrakóhelyek és lerakóhelyek) részére, olvasható a PwC Magyarország oldalán.

Az ITM ma reggeli tájékoztatása szerint azonban még nem zárult le az új funkciók tesztelése, így pár napot biztosan tolódik az új verzió éles alkalmazása.

Az ITM a bevezetés pontos időpontját még nem tudta meghatározni, így azt javasolják, hogy a rakodóhelyek az elkövetkező napokban az engedélykezelések megkezdése előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy a rendszer funkcióbővítése megtörtént-e vagy sem.

A funkcióbővítést követően a rakodóhelyeknek minden engedélykezelést a BIREG rendszerben kell majd teljesíteniük. Fontos kiemelni, hogy amíg a funkcióbővítésre nem kerül sor, a rakodóhelyeknek az engedélykezelést papír alapon kell elvégezniük, az engedélyre fel kell vezetniük az engedélykezelés adatait, majd bélyegzést követően az engedélyt és a fuvarlevelet le kell fénymásolni, és azt egy évig meg kell őrizni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs