hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyakorlati teendők a reklámadó módosítása miatt

  • Kelemen László és Kupa Krisztina

A korábbi években megfizetett reklámadó túlfizetésnek minősül, megszűnik a saját célú reklámok utáni adókötelezettség, nő a reklámadó mértéke. Mindez számos kötelezettséget keletkeztet az érintett adózóknál.

2017. július 1-jétől új időszámítás kezdődik a reklámadó rendszerében a 2016. május 26-án kihirdetett, a reklámadóról szóló 2014. évi XXII. törvényt (Ratv.) módosító jogszabály rendelkezéseinek megfelelően, mely elsődlegesen az Európai Bizottság elmarasztaló határozatában foglaltaknak való megfelelést szolgálja.

Az Európai Bizottság 2016. novemberi határozata egyértelmű volt: a reklámadó rendszerét oly módon kell átalakítani, hogy az ne valósítson meg tiltott állami támogatást, illetve megszűnjön a rendszerben foglalt diszkrimináció, ellenkező esetben a reklámadó eltörlésére lett volna szükség. Magyarország kormánya az átalakítás mellett döntött, melynek legfontosabb eleme a korábban megfizetett reklámadó túlfizetéssé minősítése lett.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből egyebek között megtudja, hogy hogyan számolható el a túlfizetés, továbbá milyen átmeneti szabályokra kell ügyelni!

A teljes cikkhez előfizetőink illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A 2017-es változásokról itt, a 2018-asokról itt olvashatja el korábbi cikkeinket!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink