hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjtörvény: így módosítanák

  • adozona.hu
1

Módosítanák a nyugdíjtörvényt a szocialista képviselők, erről nyújtottak be közös képviselői indítványt.

A módosító javaslat azoknak a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a nyugdíj-várományait rendezné, akik a magánkasszák bevezetése előtt is szereztek szolgálati időt és 2010. szeptember 30-át követően sem léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. A magánkasszák 1998. évi indulása után a tagok évekig még tagdíjat és járulékot is fizettek, miközben járulékfizetésüket nem ismeri el az állami nyugdíjrendszer – indokolták a képviselők javaslatukat.

Egy új képlet beiktatásával rendeznék a honatyák a kasszák megalakulása előtti nyugdíj-igérvényeket is. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis az 1998. előtti időkre is csak nyugdíjuk 75 százalékát kaphatják a nyugdíjpénztári tagok, miközben akkor még ugyanannyi járulékot fizettek az állami rendszerbe, mint bárki más. Ez az indítvány szerint akár 10 százalékos veszteséget is okozhat a majdani nyugdíjban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (1)
samuel

Vastag bőr van a képükön . Létre hozták Magyarországon a világ legigazságtalanabb-legaránytalanabb nyugdíjrendszerét amire a FIDESZnek sikerűlt rátenni. A soha nem hazudó Orbán azt nyilatkozta 2009-őszén ""VISSZATÉRÜNK A 2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ"" nem tértek vissza helyette még vérlázítóbb aránytalanságokat hoztak létre úgy a nyugdíj mint a nettó bér ügyben.
Ennyi megélhetési ingyenélő teszi tönkre lakosság anyagi helyzetét.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Fizetővendéglátás

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás vállalkozás megszüntetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs