hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV: mentesülés az egészségügyi szolgáltatási járulék alól EGT-tagállambeli biztosítás esetén

  • adozona.hu

Ha valakinek Magyarországon lakóhelye van, de EGT tagállamban végez munkát és ott biztosított, akkor nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie. A mentesüléshez azonban igazolni kell a másik tagállamban fennálló egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságát – írja honlapján a NAV.

Ha az érintett korábban egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett, akkor a kötelezettség megszűnését be kell jelenteni a NAV-hoz a 19T1011 jelű nyomtatványon, amihez csatolni kell a további egészségügyi szolgáltatásra jogosultságot igazoló okiratot.

A jogosultság igazolható az A1-es igazolással vagy az E104-es nyomtatvánnyal, valamint érvényességi idején belül az európai egészségbiztosítási kártyával is, amit a munkavégzés helye szerinti ország illetékes intézménye állít ki.

A 19T1011 jelű nyomtatvány letölthető a NAV honlapjáról a Nyomtatványkitöltő programok menüpontból, vagy kitölthető online az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA).

Az ONYA használatához előzetes ügyfélkapu-regisztráció szükséges. A 19T1011 jelű nyomtatvány beszerezhető a NAV valamennyi ügyfélszolgálatán is – olvasható a nav.gov.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozás megszüntetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs