Özvegyi járadék: módosítanák a sportról szóló törvényt

  • adozona.hu

A sportról szóló 2004. évi I. törvény olimpiai járadékkal összefüggő módosításáról T/11085 számmal javaslatot nyújtottak be az országgyűléshez.

A sportról szóló 2004. évi I. törvény módosítása a méltányosság alapvető elvét figyelembe véve lehetővé teszi, hogy olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét kapja az özvegy abban az esetben, ha közös kiskorú gyermeket nevel.

A módosítás tíz évről öt évre csökkenti a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát.

Az eddigi hatályos szabály szerinti 50 százalékos özvegyi járadékot növeli a módosítás 100 százalékra közös kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén.

Átmeneti rendelkezés, melynek értelmében a korábban megállapított özvegyi járadékot is növelni kell a kérelemhez kötöttség elve szerint, valamint amennyiben az érmes özvegye a 10 éves házasság 5 évre csökkentése miatt válik jogosulttá, az özvegyi járadék a módosítás hatálybalépését követően jár azzal, hogy a járadék e bekezdés szerinti megállapítására a jogosult kérelme alapján kerül sor.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online számlázás és a PTGSZLAH

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Flottakezelő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close