hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kevesebb lesz a járuléka, ha ezekre figyel

  • Radics Zsuzsanna
1

Bővül az olyan esetek köre, amikor nem kell járulékot fizetni. Milyen árfolyamon kell átszámítani a járulékfizetéshez a külföldi pénznemben szerzett jövedelmeket? Mi a járulékalap tanulószerződésnél? Összefoglaltuk a T/12792. számon benyújtott adócsomag járulékjavaslatait.

Magyar biztosítási jogviszony hiánya

A javaslat 2014-től bővíti azokat az eseteket, amikor magyar biztosítási jogviszony nem áll fenn és így járulékfizetési kötelezettség sem keletkezik. Nem terjed ki majd a biztosítás azokra a felsőoktatási hallgatókra, akik szakmai gyakorlatukat, szakmai gyakorlóhellyel kötött hallgatói munkaszerződés alapján végzik, azaz a hallgatóknak kifizetett díjazás után nem kell járulékokat fizetni, a foglalkoztatót pedig nem terheli a szociális hozzájárulási adó megfizetése.
OLVASSA TOVÁBB cikkünket, hogy megtudja, milyen esetekben spórolhat még a járulékokon!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
9103alex

Tényleg, komolyan kérdezem.
Érdekel valakit kormányzati szinten, hogy hogyan lehetne valóban, -nem hangzatos propagandával!- segíteni azt, hogy több, eredményes, (legalább önfenntartó) vállalkozó lehessen hazánkban?
Ingyen hajlandó lennék leírni, összegezni mindent, és vállalnám azt is, hogy megkérdezek sok hozzáértő embert!
Biztosan partner lenne az adozona.hu is!
Fórumot nyithatnának, én vállalnám a leírásokat, összegzéseket, témánkénti kigyűjtéseket, stb.
Elemzésekkel lehetne bizonyítani, hogy megérné kicsit is normálisabbnak, nem ennyire kapzsinak lenni, mert, ha "megölik" ezt a szférát, akkor ki fogja eltartania az országot?
Pénztárgépi profi állami ügyintézés, engedélyek kiadása, 80 ezer ember lesre fut, fizet 70-80 ezer forintokat, engedélyek visszavonása... Ennél azért lehetett volna jobban...

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ipa megosztása alapja kivás vállalkozónál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Heti munkaidőkeret alkalmazható-e?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szociális adó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close