hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a HVG Munkajog 2020 különszáma! Covid–19 vírushoz kapcsolódó kormányrendeletekkel

  • adozona.hu

Megrendelhető a HVG Munkajog 2020-as különszáma, amely tartalmazza az előző kiadvány megjelenése óta beiktatott törvényi módosításokat, továbbá a Covid–19 vírus okozta rendkívüli jogalkotási rendben született munkaügyi kormányrendeleteket, valamint ezek magyarázatát is. A jogszabályok gyakorlati alkalmazását szerződésminták, kérdésekre adott szakértői válaszok, bírósági és kúriai esetek ismertetése segíti.

A parlamenti döntések javarészt már 2020. január 1-jétől hatályosak, így például a fiatalkorúak foglalkoztatásával, a versenytilalmi és a tanulmányi szerződésekkel, továbbá a speciális – iskolaszövetkezeti, Start szociális szövetkezeti – foglalkoztatással összefüggő szabályok.

A bírósági rendszer átalakítása következtében április 1-jétől módosított jogorvoslati előírások szerint pedig a munkaügyi vitákban – a korábbi közigazgatási és munkaügyi bíróságok helyett – első fokon az illetékes törvényszékek járnak el.

A járványhelyzet munkaügyi nehézségeit megoldani szándékozó – kiadványunkban közölt – kormányrendeletek változó időpontban léptek hatályba, érvényességüket a krízis fennállásig ígérik. A rendeleti szabályozás rendkívüli megoldásokra ad lehetőséget például a munkavégzés helyének kijelölésében, a munkaidőkeret hosszabbításában, a szabadságolásban és a munkaszerződés módosításában. A koronavírus-járványra vonatkozó szabályokat színalányomás révén könnyen követhetik kiadványunk olvasói. A lapzártánk után bekövetkező esetleges jogszabály-módosítások pedig a www.adozona.hu weboldalunkon érdemes figyelemmel kísérni.

Portálunk szakértőinek több tucat olvasói kérdésre adott válaszai mostani kiadványunkban is megtalálhatók.

A kiadvány munkajogász szakértői tizenöt fejezetben összegzik a munkajog minden területének szabályait, az általános rendelkezésektől kezdve a munkaviszony létesítésén, díjazásán át a munkaviszony megszüntetéséig. Külön fejezet szól az atipikus munkaviszonyokról, a munkaügyi vitákról és a munkavédelmi kötelezettségekről.

A munkajogi viták elkerüléséhez a HVGORAC és az általa megbízott ügyvédi iroda szakértelmével készített szerződésmintái adnak segítséget. Ugyanezt a célt szolgálja a bíróságokat, a Kúriát megjárt számos jogeset közlése.

A HVG Munkajog 2020 különszáma itt rendelhető meg!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tulajdonos munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Gyakornok

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

10 százalék költséghányad, tételes költség, járulék

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close