hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Világszerte sok a munkanélküli, 100 millió munkavállaló a szegénységi küszöb alatt

  • MTI

A koronavírus-járvány hatására az idén mintegy 220 millió munkanélküli lesz világszerte, ami meghaladja a pandémia előtti szintet, a munkaerőpiac talpra állása viszonylag lassan halad, és igen nagy eltérések vannak a régiók között.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerdán ismertetett jelentése szerint a munkanélküliek száma jövőre mintegy 205 millió körülire mérséklődik, de még mindig jócskán felülmúlja a koronavírus-járvány előtti utolsó évben, 2019-ben jegyzett 187 milliót.

Az ILO számításai szerint a globális munkanélküliségi ráta idén 6,3 százalék lesz, jövőre pedig 5,7 százalékra csökken, de így is meghaladja a 2019. évi 5,4 százalékot. A genfi székhelyű ENSZ-szervezet úgy véli, hogy a foglalkoztatás növekedése az idei második fél évben gyorsulhat, de térségenként nagy eltéréssel, részben attól függően, hogy miként halad a lakosság beoltása.

Az ILO honlapjára felkerült jelentés megjegyzi, hogy a foglalkoztatottság visszaesése és a munkaidő hosszának lerövidülése a munkabér jelentős csökkenéséhez és a szegénység növekedéséhez vezetett. A szervezet számítása szerint jelenleg 100 millió munkavállaló él a szegénységi szint alatt. Ezen a területen öt éven át fokozatos javulás volt tapasztalható, majd a pandémia miatt minden visszacsúszott az öt évvel korábbi szintre – jegyzik meg a jelentés összeállítói.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Közüzemi költségek továbbszámlázása bérlőnek

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bankkártyás fizetés

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs