hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Sinopharmmal oltottak: nem válaszol a minisztérium, mi a terv az antitest nélküliek védelmére

  • adozona.hu
1

Nem adott választ Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere Szabó Tímeának, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének arra a kérdésére, hogy "mi a kormány megoldása azoknak, akik két Sinopharm oltás után sem rendelkeznek megfelelő mennyiségű antitesttel?" Konkrét válasz helyett Rétvári Bence, a szaktárca államtitkára annyit közölt, hogy fenntartja a képviselőnő korábbi kérdésére adott válaszát, amelyben kizárólag az ellenzék vélt oltásellenességét hangoztatja, teljesen mellőzve a szakmaiságot.

A sajtóban megjelent információk alapján rengeteg olyan esetről tudunk, ahol két koronavírus elleni védőoltás után sem alakult ki a megfelelő számú antitestes védelem. Az antitestek mennyiségét laboratóriumi körülmények között lehet mérni. A közösségi médiában külön csoport alakult azért, hogy az állam biztosítson a Sinopharm oltást követően ingyenes antitesttesztet. Illetve, azoknál a személyeknél, akiknél a   vizsgálat  negatív eredménnyel zárult, legyen elérhető a harmadik védőoltás felvétele. A csoport leginkább mRNS-alapú oltást szeretne – ecseteli kérdésében Szabó Tímea.

Mindezek  alapján a képviselőnő a következő kérdéseket tette fel Kásler Miklós egészségügyért felelős emberi erőforrások miniszterének:

– Mikor lesz elérhető az oltott állampolgárok számára az ingyenes antitest teszt?

– Tervezi-e a kormány a harmadik oltás biztosítását azoknak, akik két oltás után sem rendelkeznek megfelelő mennyiségű antitesttel?

– Ha tervezik, akkor pontosan milyen típusú vakcinát fognak biztosítani harmadik oltásnak?

– Amennyiben Sinopharm oltást biztosítanának ezeknek az állampolgároknak, milyen kutatási eredmények alapján feltételezik, hogy a harmadik Sinopharm oltást követően megfelelő számú antitest fog kialakulni az érintetteknél?

A miniszter helyett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszolt, mindössze annyit, hogy a képviselőnő szíveskedjen irányadónak tekinteni a korábbi, a K/15905. kérdésére adott választ. A korábbi kérdés a következő volt: "A felmerült nemzetközi tapasztalatok alapján mi az oka annak, hogy a magyar kormány nem teszteli azt a több mint félmillió embert, akit a Sinopharm vakcinájával oltottak be?" Az államtitkár szakmai válasz helyett az ellenzék vélt oltásellenességét hangoztatja, a kérdés nyitott maradt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
Júliusz48

Káslet úr pont azt mondhatja amit a többiek esetén, hisz egyik vakcina sem 100%-os, vannak akiknek nem használ. Még akkor sem ha ebből kiemelnek egyet, amelyik szintén nem 100%-os a védelemben. Viszont volt akkor, mikor a többiért még minden EU tagállam valakiknek a személyes érdeke, hibája, alkalmatlansága, és még kereshetünk okokat, sorban állt hogy valami keveset kapjon.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsönzött munkavállaló átvétele

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Díjazás munkavégzés hiányában

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs