hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Airbnb szedi be a turisztikai adót Pozsonyban

  • adozona.hu

Az Airbnb és Pozsony városa megállapodást írt alá arról, hogy 2021. július 1-jétől az Airbnb automatikusan beszedi a pozsonyi turisztikai szállásadót, és azt közvetlenül Pozsony városába utalja át a házigazdák nevében.

Ezzel a digitális megoldással az Airbnb célja, hogy csökkentse a hivatali adminisztráció terhét, és megkönnyítse a pozsonyiak számára az Airbnb-n való foglalást. Az Airbnb az első utazási platform, amely ilyen megállapodást írt alá egy szlovákiai várossal és a Visegrádi Csoportban. Az Airbnb szeretné bővíteni együttműködését a régió városaival és turisztikai szervezeteivel; és tett már hasonló ajánlatot Prágának és Budapestnek is.

Az Airbnb a világ mintegy 30 ezer körzetében szed be és utal tovább adókat a hivataloknak; és ez a szám folyamatosan növekszik. Ebben az évben az Airbnb már számos új helyen, köztük a hollandiai Rotterdamban is megkezdte az idegenforgalmi adók beszedését; vagy Wiesbaden, Németországban. Továbbá 2020-ban az Airbnb volt az első platform, amely turisztikai adóról szóló megállapodást írt alá Vilnius városával. Az Airbnb eddig több mint 3,4 milliárd dollárt utalt át a helyi önkormányzatoknak világszerte, közel 1 milliárd dollárral többet, mint 2020 szeptemberében.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs