120 találat a(z) webáruház cimkére

Kata és EU-s értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruház üzemeltetésébe kezdtem. EU-s adószámot nem igényeltem. Alanyi adómentességet választottam. Mivel mindenhonnan tévedhet vevő a webáruházba, így lehet számítani arra majd a jövőben, hogy értékesítünk az EU-ba is. Érdeklődnék, hogy akkor kötelező igényelni EU-s adószámot és áfabevallást készíteni, valamint A60-as összesítő nyilatkozatot kitölteni? Vagy mi a teendő, eljárhatok alanyi mentesen, ugyanúgy kiállítva a számlát, mintha magyar vevő lenne? Előre is köszönöm a választ!

Webáruház használatának díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék tanácsot kérni: hogyan számlázza át egy webáruházon keresztül értékesítő kereskedelmi cég a webáruház-használatot külföldi partner cégének, akivel szerződést köt a használatról, ameddig azok is az adott terméket értékesítik. Közvetített szolgáltatásként, mivel a cég tulajdona a webáruház, tehát a fejlesztőknek ő fizeti ki az elkészítés díját, viszont a partnerek is fizetnének valamekkora egyszeri összeget a használatért. Köszönöm a segítséget! Üdv Neumanné Szilvia

NAIH szám kérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruházat üzemeltető társaságnak az adatvédelmi szabályzat elkészítésén túl és a weboldalon alkalmazott GDPR szabályoknak való megfelelés mellett milyen esetekben kell illetve szükséges-e NAIH számot igényelni? Köszönettel: Szalánczi Dóra

Webáruház szállítási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy webáruház, amely a termékeit a Magyar Postával vagy GLS-sel szállítja ki a megrendelőkhöz. Költségként a 815-re könyveljük. Amikor a számlát kiállítják a vevőnek, akkor a szállítási költség külön soron jelenik meg, de a számlán nem szerepel, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz. Rajta kell lennie ennek a megnevezésnek ilyen esetben is?

Előre utalásnál számla kitöltése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem Önök felé a következő. Vásároltam webáruházban termékeket, a vállalkozásomnak. Előre utalással egyenlítettem ki július 26-án bankon keresztül. A mai nap, augusztus 2-án érkeztek meg a termékek, a számlán a következő áll: fizetés módja: utalás, teljesítés időpontja: 2018.08.01. a számla kelte 2018.08.01., fizetési határidő: 2018.08.01. A számlán nem szerepel hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. Nyolcféle terméket rendeltem 900 forintos szállítási költséggel. A számlán egy tételként szerepel a termék és a szállítási díj visszaosztva egységárra. Úgy tudom, a termékekről részletes számla kell, és a szállítási díjat is külön kell szerepeltetni. Várom szíves válaszukat! Véleményem szerint ezen számla kitöltése nem helyes. Megköszönve!

Webáruház elektronikus számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk boltot és webáruházat is üzemeltet. A webáruház külön számlázóprogramot használ. Cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt értékesítünk, futárszolgálat kézbesíti a megrendelt termékeket a megrendelőnek. Kérdésem: van-e lehetőség arra, hogy mindenkinek – cégnek és magánszemélynek is – e-mailben küldjön a webáruház számlát, vagy ez csak céges formában megoldható? Magánszemélynek lehet e-mailben küldeni a számlát, vagy kötelező a csomagba tenni? Sok problémát okoz, hogy a vevők reklamálnak: a csomagban nem volt számla, ami természetesen kizárt. Nekik e-mailben is el kell küldeni. Ha lehet ennek a csoportnak is elektronikusan számlázni, ebben az esetben mit kell feltüntetni a számlán? Válaszukat előre is köszönöm.

Ráfázhat, ha erre nem figyel, amikor külföldi internetes áruházból rendel Cikk

Hiába lett mindennapjaink része az e-kereskedelem, és szállít számos külföldi webáruház Magyarországra, még mindig gyakoriak a félreértések a magánszemélyként külföldről rendelt áruk vám- és egyéb adóterheivel kapcsolatban.

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_23_httpadozonahukerdesek2017118httpa_nkp Tisztelt Szakértő! Közösség területi hatályán kívüli-e az értékesítés, ha a vevő közösségi adóalany, az eladó közösségi adóalany, de a termék, melyet értékesítenek, nem jön be a Közösség területére? Tehát az eladó áruja harmadik országban van az érékesítés pillanatában, és a vevő harmadik országba kéri a szállítást. Mely bevallási sorban kell szerepeltetni az ügyletet, hogyan kell számlázni?

Webáruházas értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy magánszemély webáruházas rendelése esetén, ha a vevő elmegy a raktárhoz, és ott veszi át a megrendelt árut, készpénzzel fizethet-e, és készpénzfizetési számlát kiállíthatok-e részére? Ez nem lesz pénztárgépköteles tevékenység, vagy ezeket a számlákat be kell jelenteni a NAV felé? Tisztelettel: Balogh Imréné

Ebay Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk ebay-en keresztül értékesíti webáruházának termékeit közösségi tagállamokba. Az lenne a kérdésünk, az ebay-t minek kell tekinteni? Közösségi szolgáltatás igénybevételeként? Könyveléstechnikailag ez hogy néz ki? T:52-K:45, áfa szempontjából 467-re és 466-ra is könyvelem? Beteszem a fizetendőbe és a levonható áfába is? És mivel közösségi adószáma van az ügyfélnek és az ebay-nek is, így A60-as is kell? Fizetendő áfa 18. sor, levonható áfa 67. sor a 65-ös bevallásban? Válaszát előre is köszönjük!

Ezek a jogsértő webáruházak Cikk

A jogsertowebaruhazak.kormany.hu-n olvasható azon webáruházak listája, melyek súlyos jogsértést követtek el.

Webáruház készpénzes számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autógumi értékesítésével foglalkozó webáruház általában a vásárlásról utánvétes számlát állít ki. Előfordul, hogy a vevő személyesen veszi át az árut és készpénzben fizet, készpénzes számlát kap róla. Kérdésem, hogy kellene-e online pénztárgépet használnia? Kell-e a készpénzes számlákat PTGSZLA nyomtatványon jelentenie?

Webáruház termékének külföldi értékesítése és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi webáruház külföldre (unión belül) terméket értékesít, elsősorban magánszemélyek részére. Milyen áfatartalommal kell kiállítani a számlát (Magyarországon érvényben lévő kulccsal vagy a célország kulcsával)? Hol és milyen módon kell az adót megfizetni? Milyen nyelvű számla szükséges (magyar, célország hivatalos nyelve szerinti vagy kétnyelvű)? Be kell-e jelentkezni a célország valamely hivatalánál? Mi a helyzet, ha egy ausztriai webáruház értékesít Magyarországra? Van-e valamilyen eltérés? Válaszát előre is köszönöm!

Webáruház nyugtaadási kötelezettsége, e-számla Kérdés

Eladó, kibocsátó: átlagos webshop (kiskereskedelmi tevékenység, magyar vállalkozás, magyarországi szállítás, normál adózó). Vevő: magánvásárló. Vásárlás tárgya: átlagos termék, átlagos értékben (nem jövedéki termék, nem jármű, áfatartalom a 100 ezer forintot sem éri el). Kérdés: – Szükséges-e bármilyen bizonylatot, számlát kibocsátani a webshop üzemeltetőjének, amikor egy megrendelést teljesít, és elad/felad csomagban termékeket? – Ha feltételezzük, hogy szükséges, a kibocsátott bizonylat mindenképpen számla kell hogy legyen? – A számlakibocsátás megvalósulhat-e olyan formában, hogy • a vevő egy pdf-et kap, és • nincs elektronikus aláírás és időbélyegző, és • a vevő kinyomtatja a saját példányát, és • a kibocsátó kinyomtatja a saját példányát, és így teljesíti a bizonylatmegőrzést?

Így ismerheti fel a csaló webáruházakat Cikk

Többször hallani olyan webáruházakról, amelyek előre kérik a fogyasztók pénzét, és miután a fogyasztó kifizette a termék árát, a vállalkozás eltűnik – írja a napi.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs