49 találat a(z) visszatérítés cimkére

Lyoness visszatérítés adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem (cég) mostanában rendszeresen kap a Lyonesstől törzsvásárlói visszatérítést a bankszámlájára. Erről nem állít ki számlát, de viszont áfásan beüti a pénztárgép kártyás vásárlásai közé. Kérdésem: ez nem inkább utólag kapott árengedménynek minősül? Ebben az esetben inkább áfamentesnek kellene lennie? Egyáltalán kell erről bármit is kiállítani, be kell-e, akár áfamentesen ütni a pénztárgépbe? Adózás szempontjából gondolom csak a társasági adót kell megfizetni utána....Válaszát előre is köszönöm! Vasvári Erzsébet

Adómentes pontgyűjtés és adóztatott fitnesz-bérlet - ki fizet és mennyit? Cikk

Sok cég még mindig bizonytalan, hogy a természetbeni juttatások megszűnése mit jelent a nem pénzben keletkező jövedelmek adókötelezettsége szempontjából. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Regisztrációs adó: pert nyert egy aradi férfi Cikk

Visszakaphatja a külföldről behozott autójára kivetett regisztrációs adót egy aradi férfi, aki első fokon pert nyert a helyi adóhivatallal szemben.

Augusztus 13-ig lehet visszaigényelni a regisztrációs adót Cikk

Az Európai Bíróság ítélete alapján hozott jogszabály szerint, a gépjárművek után fizetett regisztrációs adó részleges visszatérítésére vonatkozó kérelmet legkésőbb 2007. augusztus 13-ig lehet előterjeszteni annál a fővámhivatalnál, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta – hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevelében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close