245 találat a(z) veszélyhelyzet cimkére

Nem viheti el a végrehajtó az szja-visszatérítést Cikk

Rendeletben tiltotta meg a kormány, hogy a szülőknek visszautalt szja-összeget elvihessék a végrehajtók.

Változott a veszélyhelyzet idején lejáró zöld és fehér könyvek érvényességi ideje Cikk

2021. december 17. napján megjelent a veszélyhelyzetet szabályozó törvény, melynek értelmében megváltoztak a lejáró hivatalos okmányok meghosszabbításával kapcsolatos szabályok is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a növényvédőszer-vásárlási engedéllyel rendelkezőket, hogy a zöld és fehér könyvek érvényességi ideje – a korábbi szabályozástól eltérően – 2022. június 30-án jár le.

Pénztárgépek szervizelésére jogosító igazolványok érvényessége a veszélyhelyzet alatt Cikk

A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiállított, a pénztárgépek szervizelésére jogosító, névre szóló igazolványok 2022. június 30. napjáig érvényesek.

Közel három tucat kormányrendelet jelent meg Cikk

Változnak az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével összefüggő egyes szabályok, módosulnak veszélyhelyzeti intézkedések, így például a kötelező egészségbiztosítás utazási költségtérítéssel kapcsolatos veszélyhelyzeti rendelkezéseinek határideje hosszabbodik – többek között ezekről döntött a december 28-i, 243. és 244. számú Magyar Közlönyben kihirdetett rendeletekkel a kormány.

Megjelent a kormányrendelet a lakossági hitelek kamatfixálásáról Cikk

2021. december 24-én megjelent a rendelet a lakossági hitelek átmeneti kamatfixálásáról, amelyet kamatstopnak is neveznek. A rendeletből számos eddig tisztázatlan részletre fény derül. Az intézkedés előreláthatóan közel fél millió családnak jelent majd komoly segítséget. A részleteket összeszedték a Bankmonitor szakértői.

Adózás 2022: pontról pontra a jövőre hatályba lépő törvénymódosításokról Cikk

Az elmúlt héten több, adótörvényeket is érintő javaslatcsomagot fogadott el a parlament, ezzel teljessé vált a kép, hogy milyen szabályokkal kalkulálhatnak az adózók 2022-ben. Cikkünkben főbb adónemenkénti bontásban mutatjuk be a legfontosabb változásokat.

Kihirdették a legújabb veszélyhelyzeti salátatörvényt Cikk

A 2021. évi CXXX. törvény december 17-én, a Magyar Közlöny 2021. évi 231. számában jelent meg, hét másik törvény és öt rendelet mellett.

Kgfb: a veszélyhelyzet idején lejárt okmányok ellenére is fizetniük kell a kártérítést a biztosítóknak Cikk

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényesség igazolását –, a veszélyhelyzet alatt és annak megszűnését követő 60 napig érvényesek.

2 éves munkaidőkeret Kérdés

17 új kormányrendelet jelent meg Cikk

A Magyar Közlöny 217. számában 17 új kormányrendelet jelent meg, közülük jó néhány a veszélyhelyzethez kapcsolódik.

Új, veszélyhelyzeti kormányrendelet az alkalmi munka éves időtartamának szabályairól Cikk

A Magyar Közlöny 217. számában megjelent az alkalmi munka éves időtartamának eltérő veszélyhelyzeti szabályairól szóló 651/2021. (XI. 30.) kormányrendelet.

Parlamenti vita a veszélyhelyzet meghosszabbításáról Cikk

2022. június 1-jéig hosszabbítaná meg a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát, a különleges jogrendszerben rugalmasan lehetne válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre közölte György István, a Miniszterelnökség államtitkára a törvénymódosítási javaslat parlamenti vitáján.

Öt új kormányrendelet jelent meg a legújabb Magyar Közlönyben, köztük egy a hipát érinti Cikk

A Magyar Közlöny 214. számában öt új kormányrendelet jelent meg, köztük a a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges helyi adó intézkedésről szóló 535/2020. (XII. 1.) Korm. rendelet módosításáról szóló 641/2021. (XI. 25.) kormányrendelet.

Veszélyhelyzet: itt a törvénymódosítási javaslat, június 30-áig meghosszabbítanák Cikk

2022. június 30-áig meghosszabbítaná a veszélyhelyzet elrendeléséről szóló törvény hatályát a kormány a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által a parlament elé terjesztett törvénymódosítási csomag szerint.

Törvényjavaslat: home office szabályok, munkavédelmi előírások, áfás kérdések Cikk

A kedd este benyújtott veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló salátatörvény-javaslat az élet szinte minden területét szabályozza, a választási szabályoktól a hulladékkezelésen át és több, eddig rendeleti úton bevezetett szabályt véglegesít. A Niveus Consulting Group ezek közül a legfontosabb munkaügyi és adózási kérdéseket vizsgálta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Táppénz alatt munkáltatói felmondás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás – bizonylatkiállítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Alapítványi támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs