82 találat a(z) veszélyhelyzet cimkére

Táppénzjogosultság Kérdés

Szabadságkiadással kapcsolatos kérdések a veszélyhelyzet után Cikk

A veszélyhelyzet alatt számos munkáltató működése volt akadályoztatva, így a dolgozókat sok esetben „kényszerszabadságra” küldték. Ezt a kiesést érthető módon be kívánják hozni. Bizonyos kötöttségek azonban most is érvényesülnek a szabadság kiadásával kapcsolatosan, melyeket figyelembe kell venni. A legfontosabbakat az alábbiakban mutatjuk be.

Kivás villanyszerelő Kérdés

Szabadság Kérdés

Csökkentett munkaidő, csökkentett fizetés: ez lesz a családi kedvezménnyel Cikk

A veszélyhelyzet időszakában kedvezményezett ágazatba tartozó foglalkoztatottak és a munkahelymegőrző támogatásban részesülő, csökkentett munkaidős munkavállalók, valamint a munkahelyüket elvesztők esetében felmerülő kérdés a 2020-ban járó családi kedvezmény érvényesítésének lehetősége. Mit kell tudni erről?

Fizetés nélküli szabadság veszélyhelyzet után Kérdés

Jutalom bértámogatás alatt Kérdés

A veszélyhelyzet alatt kiállított, de ki nem fizetett számlák áfáját is be kell fizetni Cikk

A koronavírus alatt kiállított, de ki nem fizetett számlák áfáját is be kell fizetni, ami a romló gazdasági helyzet mellett önmagában is hozzájárulhat a lánctartozások újbóli kialakulásához. A problémák mérsékelhetők, de ehhez a cégeknek is alkalmazkodniuk kell, új adminisztratív gyakorlatokat kell beépíteniük a működésükbe – írja a napi.hu.

Meghosszabbított gyes Kérdés

Katafizetés nagysága veszélyhelyzet alatt Kérdés

Turizmusfejlesztési hozzájárulás: év végéig marad a könnyítés Cikk

A turizmusfejlesztési hozzájárulásra vonatkozó veszélyhelyzeti adózási könnyítést a jogalkotó 2020. december 31-éig meghosszabbította. A turizmusfejlesztési hozzájárulást az év végéig tartó időszakra nem kell megállapítani, bevallani és megfizetni, tájékoztat honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ezek a tovább alkalmazható veszélyhelyzeti munkajogi szabályok Cikk

Az országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, amely 2020. június 18-án lépett hatályba. A korábban bevezetett különleges munkajogi szabályok megszűnnek, de egy részük még július 1-jéig alkalmazható. A jogszabályváltozásokat dr. Óváry-Papp Nóra és dr. Lieszkovszky Helga, a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda jogászai foglalják össze.

Adómérséklés: július közepéig kérhető a NAV-tól a veszélyhelyzetre hivatkozva Cikk

Június 16-án megszavazta az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, másnap a kormány jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló rendeletet. Ennek folyományaként már csak alig egy hónapig kérelmezhetik a NAV-tól a cégek adótartozásuk mérséklését – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Tájékoztató a veszélyhelyzet utáni engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatót adott ki honlapján a veszélyhelyzet megszüntetését követő engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentés megtételéről.

Változások az szja-törvényben a koronavírus-járvány árnyékában Cikk

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő és a 2021. évi költségvetést megalapozó salátatörvényekben szokatlanul kevés érinti a személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseit. Kimazsoláztuk a várható változásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close