212 találat a(z) veszélyhelyzet cimkére

Módosultak a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályai Cikk

A 170. számú Magyar Közlönyben kihirdették az 536/2021. kormányrendeletet, amely módosítja a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. kormányrendeletet.

Új kormányrendelet a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésről Cikk

A Magyar Közlöny 169. számában megjelent a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésről szóló 603/2020. (XII. 18.) Korm. rendelet módosításáról szóló 526/2021. (IX. 14.) kormányrendelet.

Munkaidő-beosztási lehetőségek veszélyhelyzet esetén Cikk

A munkáltatóknak ismét érdemes áttekinteniük, hogy az újabb járványügyi korlátozások közepette a munka törvénykönyve milyen lehetőségeket ad a munkaidő beosztására, átcsoportosítására.

Tíz új kormányrendelet jelent meg Cikk

Tíz új kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny 2021. szeptember 14-i 169. számában.

Új törvényjavaslat: meghosszabbodhat a veszélyhelyzet év végéig Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény módosításáról, a veszélyhelyzetet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbítása érdekében.

Hat új kormányrendelet jelent meg Cikk

A veszélyhelyzettel, a tömeges bevándorlással, az adatszolgáltatással, illetve beruházásokkal kapcsolatos új, illetve módosító kormányrendeletek jelentek meg a Magyar Közlöny 162. számában.

Nyolc új kormányrendelet jelent meg Cikk

Az augusztus 6-ai, 2021/150. számú Magyar Közlönyben nyolc – többségében a veszélyhelyzethez kapcsolódó – kormányrendelet jelent meg.

Távmunka költségtérítése a veszélyhelyzet idején Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a távmunkavégzéshez kapcsolódó költségtérítési lehetőségekről.

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása: útmutató katás vállalkozások számára Cikk

A koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek ellensúlyozása céljából a kormányzat 2021. június 8-ától az úgynevezett „önfoglalkoztatók” részére támogatást biztosít. A kataalany vállalkozások is jogosultak ezen támogatásra meghatározott feltételek alapján. A kérelmeket a veszélyhelyzet fennállásáig fogadja be a folyósító szerv.

Jogszabály jelent meg az eÁfa bevallás elhalasztásáról Cikk

A 2021. 07. 16-án, pénteken megjelent Magyar Közlönyben hirdették ki a 429/2021. számú kormányrendeletet, amely a veszélyhelyzetre tekintettel egyes általános forgalmi adóval összefüggő eltérő szabályokat állapít meg.

Veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosultak Cikk

A Magyar Közlöny július 14-én megjelent 133. száma közli: több veszélyhelyzeti rendeletet módosított a kormány.

Egyszerűbben árulhatnak a termelők Cikk

Egy idei jogszabályváltozásnak köszönhetően rugalmasabb rendszerben értékesíthetik saját termékeiket a gazdák; szinte minden alapanyag feldolgozásával előállított termék értékesíthető a rövid élelmiszerláncban. Másfelől, már nemcsak a termelő, de közeli hozzátartozója vagy alkalmazottja is értékesítheti ezeket a termékeket – írta a Magyar Nemzet pénteken.

GKI: akár öt hónapig finanszírozható lett volna a veszélyhelyzet alatti munkanélküliek ellátása Cikk

A veszélyhelyzet alatt a kormány három hónap helyett akár öt hónapig is biztosíthatta volna az újonnan munkanélkülivé váló emberek ellátását – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Kormány- és miniszteri rendeletek módosultak Cikk

Veszélyhelyzeti szabályok is változtak több, kormány- és miniszteri rendelet módosítása következtében, derül ki a július 7-ei, 129. számú Magyar Közlönyből.

SZÉP-kártya, repi, fizetési könnyítés – egyes törvénybe iktatott átmeneti szabályok Cikk

A 121. számú Magyar Közlönyben megjelent a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény, amely törvényi szintre emeli a vírusveszély idején kiadott kormányrendeletek rendkívüli előírásait. Cikkünk segít eligazodni a magánszemélyek adózását érintő rendelkezések között.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close