321 találat a(z) veszélyhelyzet cimkére

Új NAV-tájékoztató Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellentételezés nélkül nyújtott támogatásokról az éves beszámoló kiegészítő mellékletében teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban.

Ráncfelvarrás a számviteli törvényben és az adózás rendjében kormányrendelettel Cikk

A veszélyhelyzetre hivatkozva két törvényen – a számvitelin és az adózás rendjén – is kozmetikázott a minap a kormány. Rendeletében a korábbiakhoz képest kiterjesztő és szűkítő előírások is vannak.

Megjelent az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló rendelet Cikk

Az 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

6 új kormányrendelet, veszélyhelyzeti határidőket is hosszabbítottak Cikk

Egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek alkalmazási határidejét 2024. május 24-éig, illetve 2024. június 30-áig meghosszabbította a Magyar Közlöny 166. számában november 22-én este kihirdetett rendeletében a kormány. Több miniszteri rendelet is módosult.

Ma tárgyalja a veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlés Cikk

Kormánypárti képviselők kezdeményezésére elfogadhatja a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot szerdán az Országgyűlés, amely tárgyalja az ukrajnai háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet jövő májusig történő meghosszabbítását, valamint a Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalását is.

Május 23-áig meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, három új törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez tegnap a kormány Cikk

180 nappal meghosszabbodik a veszélyhelyzet, ha az Országgyűlés elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot. A kormány emellett két másik indítványt is benyújtott október 18-án a parlamenthez.

Nyolc rendeletet hirdettek ki a legújabb Magyar Közlönyben Cikk

Október 3-án este megjelent a Magyar Közlöny 2023. évi 140. száma.

22 törvényen változtat a tegnap kihirdetett módosító törvény, két új kormányrendelet is megjelent Cikk

Megjelent a 136. számú Magyar Közlönyben szeptember 27-én este az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi LXI. törvény, továbbá két új kormányrendelet is.

Egy tucat törvény, köztük több salátatörvény jelent meg az éjjel Cikk

Tizenkettő törvény, köztük több – többek között egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról szóló – salátatörvény és négy rendelet jelent meg május 11-én a Magyar Közlöny 2023. évi 70. számában.

Megszavazta a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbítását Cikk

Az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy az orosz–ukrán háború miatti veszélyhelyzetet november 25-ig meghosszabbítsa. Az erről szóló jogszabályt szerdán fogadta el a parlament 132 igen és 58 nem szavazat mellett – írja a hvg.hu.

15 törvényjavaslatról, köztük a veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönt a parlament Cikk

Felhatalmazhatja a kormányt az orosz-ukrán háború miatti veszélyhelyzet meghosszabbítására szerdán az Országgyűlés, amely dönthet az igazságügyi csomagról is.

Gazdasági növekedés, infláció: kész a kormány új konvergencia programja Cikk

A magyar gazdaság a veszélyes nemzetközi környezetben is elkerüli a recessziót, 2023 egészében 1,5, jövőre 4 százalékkal növelheti teljesítményét – áll a Pénzügyminisztérium által az Európai Bizottságnak megküldött Konvergencia Programban. Az infláció csökkenése az év második felében felgyorsul, az év végére az áremelkedés üteme egyszámjegyűre mérséklődik a tárca szerint. A kormány tervei szerint a költségvetési hiány jövőre 3 százalék alá, az államadósság aránya 66,7 százalékra mérséklődik.

Új jogszabályok: már ki is hirdették az egészségügyi kamarák módosításáról szóló törvényt, felszámolás veszélyhelyzet alatt, megbízatás megszűnése lemondás miatt Cikk

Február 27-én beterjesztették az Országgyűléshez az egészségügyi kamarákról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, majd sürgősségi eljárásban tárgyalva február 28-án megszavazták, a köztársasági elnök már másnap aláírta, a Magyar Közlöny pedig ki is hirdette. Egy helyettes államtitkár megbízatása lemondás miatt megszűnt.

Több tucat rendelet módosult, köztük az extraprofitadókról szóló Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 30. számában, február 28-án megjelent kormányrendeletek számos korábbi előíráson változtatnak.

Marad az egészségügyi veszélyhelyzet a majomhimlőjárvány miatt Cikk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) független szakértői testület javaslata alapján szerdán úgy döntött, hogy a majomhimlős esetek számának jelentős csökkenése ellenére sem törli el a járvány miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzetet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3