275 találat a(z) veszélyhelyzet cimkére

Minősített kölcsönbeadók, utazási költségtérítés – ezek a rendeletek jelentek meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny június 28-ai, 2022. évi 105. számában több munkajogi/foglalkoztatási tárgyú rendeletet hirdettek ki, valamint megjelent egy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló rendeletben szabályozott utazási költségtérítést módosító kormányrendelet.

2026. december 31-éig fennmaradhat a fordított adózás Cikk

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény alapján 2022. július 1-jétől megszűnne a fordított adózás a gabona, az üvegházhatású gázok és az acélipari termékek tekintetében. Ugyanakkor a veszélyhelyzetre tekintettel egyes általános forgalmi adóval összefüggő szabályok megállapításáról szóló 613/2021. kormányrendelet kimondja, hogy a fordított adózást 2022. június 30-át követően is alkalmazni kell.

2 kormányrendelet, 3 országgyűlési határozat és 6 kormányhatározat jelent meg tegnap este Cikk

A gazdaság széles skáláját felölelő kormányrendeleteket, országgyűlési határozatokat és kormányhatározatokat hirdettek ki június 22-én este a 103. számú Magyar Közlönyben.

Újabb jogszabályok jelentek meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 102. számában 4 rendeletet és 4 határozatot hirdettek ki június 21-én éjszaka.

Távmunka: egyszerűsödtek a munkavédelmi szabályok Cikk

Júniustól emelkedtek törvényi szintre a távmunka veszélyhelyzet idején alkalmazott szabályai. Az egyszerűsítéseknek köszönhetően javulhatnak az otthonról dolgozók munkakörülményei, csökkenhetnek az egészségügyi kockázatok. A munkavédelmi előírások betartását részletes tájékoztató könnyíti meg a munkáltatók és munkavállalók számára – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Koronavírus: Olaszországban meghosszabbították a maszk használatát a tömegközlekedésben, kivéve a repülőket Cikk

Továbbra sem oldották fel a maszk használatát a tömegközlekedésben, csütörtöktől ez alól kivételt csak a repülőgépek jelentenek – rendelte el az olasz egészségügyi tárca szerda este.

Újabb kormányrendeleteket hirdettek ki Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 97. számában 8 rendelet és 6 határozat jelent meg június 14-én.

Kormányrendelet a biztonsági kőolajtermék készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról Cikk

A Magyar Közlöny 96. számában kihirdették a biztonsági kőolajtermék-készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló 204/2022. kormányrendeletet.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Veszélyhelyzet november 1-jéig: kihirdették a meghosszabbításról szóló törvényt és több kormányrendeletet Cikk

A Magyar Közlöny 95. számában június 8-án este megjelent a 2022. évi VI. törvény a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról. A jogszabály passzusai – két kivételtől eltekintve – már tegnap este 9 óra (a kormányrendeleteké 10 óra) óta hatályosak.

Elfogadták a háborús veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását Cikk

Meghosszabbította a háborús veszélyhelyzeti intézkedéseket, azaz a különleges jogrendben alkotott szabályokat az Országgyűlés.

A veszélyhelyzetről szóló törvényjavaslatot tárgyalják szerdán a képviselők Cikk

Az orosz-ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzetről szóló törvényjavaslatot tárgyalja és fogadhatja el szerdán az Országgyűlés.

MÁV: a járványügyi veszélyhelyzet alatt érvényes díjmentes utazás június 14-éig tart Cikk

A járványügyi veszélyhelyzet május végével megszűnt. Az egészségügyi, a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, az orvostanhallgatók, valamint a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők június 14-én éjfélig utazhatnak díjmentesen – tette közzé honlapján a MÁV.

Havi 20 ezer forint költségtérítés adható tételes elszámolás nélkül a távmunkásoknak Cikk

Június elsejével törvényi szintre emelkednek a távmunkával kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések. Az állandósuló szabályozás a korábbinál szélesebb körben biztosít lehetőséget a távmunkára a versenyszférában. A minimálbér nagyarányú megemelésével ötödével nő a számla alapú elszámolás nélkül, átalánydíjként kifizethető költségtérítés összege is – tájékoztatott a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A pedagógusok sztrájkbizottsága előzetes normakontroll eljárásra kéri az államfőt Cikk

A pedagógusok sztrájkbizottsága arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy küldje előzetes normakontrollra a sztrájkot korlátozó törvényt – közölte a sztrájkbizottságot alkotó két nagy pedagógus szakszervezet szerdán közleményben az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs