81 találat a(z) vasárnapi munkavégzés cimkére

Külföldi kiküldetés – köztisztviselő II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az atonos című kérdésre adott válaszában hivatkozott a 172/2012. (VII. 26.) kormányrendeletre, ami az Ön tájékoztatása alapján a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselőkre nem terjed ki, így az abban meghatározott összeg sem alkalmazható a napidíjak vonatkozásában. Ebben az esetben a munkáltató szabadon állapíthatja meg a napidíj mértékét? A kérdésben megjelölt időszakban (csütörtöktől vasárnapig) a köztisztviselő ténylegesen munkát végez külföldön, mivel hivatalos rendezvényeken vesz részt. Ilyen esetben még az elutazás előtt ki kellene adni a pihenőidőt annak érdekében, hogy a heti 48 órát ne haladja meg a munkavégzés? Lehetséges lenne esetleg egy hétre munkaidőkeretet meghatározni úgy, hogy hétfő, kedd lesz a pihenőnap, és szerdától vasárnapig kerül osztják be a munkaidejét?

Túlóra díjazása Kérdés

Egy munkavállaló munkaszerződés szerint 32 órát dolgozik hetenként. A havi bére is így van megállapítva. Munkarend szerinti beosztása alapján vasárnaptól csütörtökig dolgozik. Vasárnap 4 órát, hétfőtől csütörtökig 7-7 órát. Péntek, szombat munkaszüneti nap. Havonta egyszer munkaszüneti napjai: péntek, szombat, vasárnap. Kérdésem: jár-e túlórapótlék vasárnapokra, ha igen, hány százalékos? Köszönettel: Gyollai Ferencné

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Mozi üzemeltetésével is foglalkozó kft. péntektől keddig üzemel, szerda-csütörtök pihenőnap. Az Mt. 101. § (1) bekezdése szerint vasárnapra rendes munkaidő a) a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben... osztható be. Ez a rá vonatkozó törvény? Kell-e havonta egy vasárnapon pihenőidőt kiadni? 105. § (4) A munkavállaló számára – a 101. § (1) bekezdés f) pont kivételével – havonta legalább egy heti pihenőnapot vasárnapra kell beosztani.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kiskereskedelmi üzlet, mely kéthavi munkaidőkeretet alkalmazva szombaton is nyitva tart, 2016-ban az adventi vasárnapokon is nyitva lesz. Jól gondolom-e, hogy amennyiben az elrendelt munka a törvényes munkaidőkereten belül lesz, akkor csak 50 százalék vasárnapi pótlékot kell fizetnem, ha viszont azon kívül, akkor 100 százalék túlórapótlék is jár? Kiválthatom-e a 100 százalék túlórapótlékot szabadidővel? Továbbá dolgozhat-e a munkavállaló szombaton és vasárnap is ugyanazon a héten? Köszönettel: L. Gabriella

Vasárnapi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy múzeum alkalmazottja heti 40 órás munkavégzésre van foglalkoztatva, hétfőtől péntekig. Amennyiben hétvégén túlórázik, jár-e neki a vasárnapi pótlék? A múzeum minden nap nyitva van és az adott munkavállaló vasárnap ügyeletes munkát végez a múzeumban, túlórában. Válaszát köszönöm

Vasárnapi pótlék: folyik az egyezkedés Cikk

A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően az MTI-nek.

Alkalmi munkavállaló díjának kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tájékoztatást kérnék az alkalmi munkavállalók kifizetésére vonatkozóan, különös tekintettel a hétvégi munkavégzésekre. Az alkalmi munkavállalót szombati és/vagy vasárnapi munkavégzésre bejelentették egy cégnél. Törvényesen mikor fizethető ki a nettó bére, ha a munkahelyén hétvégén nem működik pénztár? A munkahelyen nincs jelen a társaság tagja, és más személy sem, aki a pénztár kezelésével akár ideiglenesen is megbízható. Válaszukat előre is köszönöm. Kecskemétiné H Katalin

Kósa a vasárnapi bérpótlékról és az MNB-alapítványokról Cikk

Szeptemberben nyílik lehetőség a vasárnapi munkavégzés feltételeinek szabályozására – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének képviselőivel tárgyalt.

Tízezrek járhatnak pórul: eltörölné a kormány a szombati pótlékot? Cikk

Megszüntetné a kormány a szombati készenléti munkáért járó pótlékot a munka törvénykönyvének tervezett módosítása keretében – értesült a Vasutasok Szakszervezete (VSZ). Tízezreket fosztanának meg így a pótléktól, amely azoknak jár, akiket úgy rendelnek készenléti munkára szombaton, hogy utána vasárnap, rendes munkaidőben kell dolgozniuk – írja a szakszervezetek.hu.

Visszavont boltzár, rapid döntés; egy fegyverletétel története Cikk

Kivételes eljárásban tárgyalja és holnap már szavaz is az Országgyűlés a vasárnapi munkavégzés tilalmának visszavonásáról szóló törvényjavaslatról.

Diák foglalkoztatása néhány napra külföldi partnerszerzés céljából Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatottal kapcsolatosan elszámolható költségek címmel korábban már feltettünk egy kérdést. Annyiban változott a dolog, hogy a diákot rendes munkaviszonyban foglalkoztatják majd 01.29.-02.03. között. Külföldre megy a cég partnerszerzés céljából, ehhez viszik a lányukat tolmácsolni, akit rendes munkaviszony keretében alkalmaznak majd az adott időszakban határozott időre. Kérdés, hogy mivel szombaton és vasárnap is dolgozni fog, milyen pótlékok illetik meg? Külföldön a rendezvény, amire mennek, hétvégén lesz, ezért van szükség a hétvégi munkavégzésre. A bt.-tulajdonos felesége is munkaviszonyban van. Kell-e számolni részére is valamilyen pótlékot? A feleség kap másik szabadnapot erre az időre, a lányuk viszont nem, ő minden nap dolgozni fog. Kiküldetés címszó alatt kell-e számfejteni bármilyen összeget? Kérnénk a segítségét! Köszönjük szépen előre is! ADMINO Kft.

Vasárnapi egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ha van egy játszóház, amely hétfőtől vasárnapig van nyitva, szombat-vasárnapra milyen pótlékot szükséges fizetni a munkavállalóknak, ha napi 8 órában dolgoznak? Köszönöm.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Egyéni vállalkozás kiskereskedelmi tevékenységet folytat 200 négyzetméter alatti üzletben. Vasárnap dolgozhat az egyéni vállalkozó gyermeke, akit munkaszerződéssel foglalkoztat, ha igen, milyen formában? Munkaviszonyára tekintettel (kéthavi munkaidőkeretben van foglalkoztatva)? Segítő családtagként díjazás nélkül? Köszönöm válaszukat.

Advent vasárnapi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kiskereskedelmi üzlet, mely a törvény hatálya miatt vasárnap nem tarthat nyitva, 2015. decemberben az adventi vasárnapokon foglalkoztatta alkalmazottait. Az elvégzett munka a törvényes havi munkaidőkereten belül van. Kérdésem, hogy a vasárnapi pótlék mértéke 50 vagy 100 százalékos lesz? Köszönettel: Csillám Ilona

Boltzár alatti leltár. Jár-e pótlék, ha berendelhetők a dolgozók? Cikk

Kiskereskedelmi üzleteket működtető vállalkozásnál a dolgozók az üzletek zárvatartása mellett vasárnap (december 27-én, illetve január 3-án) berendelhetők-e év végi leltározásra, s ha igen, milyen díjazásban, pótlékokban kell őket részesíteni? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi ház vásárlása egyéni cégként

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alapfokú művészeti iskola beszámolási kötelezettsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tanulmányi támogatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs