68 találat a(z) változás cimkére

Rossz számla, nyugta kiállítása miatt az alkalmazott is büntethető Cikk

A törvényalkotó fő célja az Adózás rendjéről szóló törvény (Art.) módosításaival, hogy az adóhatóság kezébe olyan eszközöket adjon, amelyekkel az adózók jobban ösztönözhetők a jogkövetésre. Idén is nagy hangsúlyt fordítanak a feketegazdaság elleni küzdelemre, illetve az elektronikus ügyintézés lehetőségeinek további kiterjesztésére – olvasható a KPMG hírlevelében.

Bezártak egy kiskaput a céges mobilelszámolásnál Cikk

A személyi jövedelemadóban (szja) tovább szűkülnek a mentességek, kedvezmények, szélesedik az adóalap, változik az adójóváírás, egyszerűsödik az egyéni vállalkozások adóalap-megállapítása. A kamatjövedelem adóztatásával kapcsolatosan néhány rendelkezés módosul. A céges telefonoknál az átalánydíjas elszámolásnál a szokásos piaci árat kell majd alkalmazni, a repiajándékok pedig csak akkor lesznek adómentesek, ha vásárláshoz kapcsolják őket – hangzott el a Penta Unió által szervezett Adóegyetem 2008 konferencia-sorozatának budapesti állomásán.

Megvásárolható a HVG adókülönszáma, hamarosan CD- változatban is! Cikk

A különszámban összefoglaljuk a 2008 januárjától érvénybe lépő adószabályokat, teljes terjedelmében - a változtatásokkal egységes szerkezetben - közöljük a nyolc legfontosabb adótörvényt, pénzügyminisztériumi és más adószakértők közreműködésével összeállított magyarázatokkal, példákkal, külön figyelmet szentelve az új regulákra. Reméljük, különszámunkat haszonnal forgatják.

Efeho: sok vállalatnak inkább többletteher Cikk

Az kormány adótörvény-módosításai közül eddig a legtöbb vitát a kisadók összevonásából létrejövő úgynevezett erőforrás-fejlesztési hozzájárulás (efeho) váltotta ki. Az egyes adónemek összevonása azonban nem feltétlenül jelent tartalmi egyszerűsítést, sőt, számos vállalkozásnak jelentős többletterhet is okozhat – mutat rá az Ernst & Young (E&Y) adótanácsadó cég a hírlevelében.

Változik az adójóváírás mértéke Cikk

A személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény általános rendelkezéseinek tervezett módosítása értelmében változik a belföldi illetőség fogalma, illetve a „lakóhely” és „tartózkodási hely” megjelölése. Változik az adójóváírás mértéke és az ez alapjául szolgáló jövedelem, valamint módosul az ekho is. Többek között erre hívja fel a figyelmet a Delloitte legfrissebb adóhírlevele.

A pénzügyi szektort érintő adóváltozások Cikk

A társasági adótörvény tervezett módosítása jelentős változásokat hoz a pénzügyi intézmények számára - hívja fel a figyelmet a Deloitte hírlevelében. Az újrakodifikált áfa-törvény tervezet az uniós irányelvhez hasonló szerkezetet alkalmaz, hasonló megfogalmazásokat is átemel, ugyanakkor az áfa-rendszer 20 éves működése során bevezetett, általánosan ismert és bevált szakkifejezéseket és részletmegoldásokat nem veszi át.

A visszáru áfarendszerbeli megítélése megváltozott Cikk

Az APEH 2007. június 21-én megjelent iránymutatása értelmében megváltozott a szerződés meghiúsulása miatt, illetve a vevő egyoldalú nyilatkozata alapján visszavett termék áfa-megítélése - hívja fel a figyelmet a KPMG hírlevelében.

Változások az illetéktövényben 2007-ben Cikk

Az adójogszabályok körüli módosítások 2007. január 1-jén elkerülték az Illetéktörvényt. Minimális módosítások történtek, a döntő változás azonban, hogy az illetékhivatalok megszűntek, feladataik ellátását az APEH vette át. Új szervezeti keretek– döntően változatlan jogi szabályozás: ez jellemzi az illetékek területét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs