52 találat a(z) utazási iroda cimkére

Utazás teljesítési időpontja Kérdés

Árbevétel euróban utazási irodánál Kérdés

Vonatjegy továbbszámlázása Kérdés

HO áfakód alkalmazása utazási iroda által kiállított számla feldolgozásakor Kérdés

Utazási iroda számlázása Kérdés

Utazási iroda – számlázás Kérdés

Légi személyszállítás, áfa Kérdés

2019. évre járó prémium adóterhei kedvezményes ágazatban Kérdés

Utazási iroda Kérdés

Ha az utazási iroda saját utat értékesít belföldi magánszemélynek EU-s vagy harmadik országba, áfaköteles lesz az árrése? Az előleg-, illetve a végszámlán szerintem minden esetben fel kell tüntetni az árrés-tartalmat. Jól gondolom? Köszönöm a segítséget.

Mi vár az utazási irodákra, mit lehet tenni vis maior esetén? Cikk

Számos utazási iroda nem mondja le a járvánnyal érintett területekre tervezett utakat, hanem átütemezi, vagy egy szabadon beváltható vouchert ajánl fel az utasoknak. Az Európai Bizottság számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi szabályozás uniószerte aránytalan kockázatot hárít az utazásszervezőkre, éppen ezért arra hívja fel az európai utazókat, hogy fogadják el a felajánlott, későbbi utazásokra beváltható opciókat. Különösen azok a megbízhatóan működő utazási irodák kerülhetnek szorult helyzetbe, amelyek az előlegeket és saját egyéb likvid forrásaikat már a szezon kezdete előtt arra fordították, hogy utasaik számára lekössék a megfelelő minőségű szállásokat és személyszállítási lehetőségeket.

Utazási iroda – előleg elszámolása Kérdés

Az utazási iroda előleget vesz fel a nyári, lekötni kívánt útjaira. Az előleget úgy kell tekinteni, mint amely rendre az általa számított árrésnek megfelelő részt is arányosan tartalmazza. A számlákat ennek figyelembe vételével milyen formában állítja ki? Meg kell bontani az előlegszámlát, annak tartalmazni kell külön az árrést? Az áfaelszámolást ennek megfelelően lehetne elkészíteni.

Közvetítés vagy utazási iroda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy adott egy magyar cég, mely szerződést kíván köti egy horvát céggel, mely utakat szervez. Ügyfelem nem venne részt az utak szervezésében csak az értékesítésben segítene. Az út értékének 20 százalékát venné át bevételi pénztárbizonylaton, mely megegyezne a magyar cég jutalékával, a jutalékról számla készül. Jól gondoljuk, hogy tulajdonképpen semmiféle különleges jogállást (utazási irodák , áfa stb.) nem kell alkalmaznunk? Hanem egy közvetítői jutalékot számlázunk a horvát cégnek? Köszönettel: JT

Utazási irodák pácban: így védekezik a Neckermann Magyarország Cikk

Kaucióbiztosítás helyett immár készpénzletétben tartja 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítékát a működtetés fenntartásáért küzdő magyar Neckermann, bizonyítandó stabil pénzügyi helyzetét. A letét fedezné az utazásszervező cég esetleges csődje esetén az utasok kártalanítását – írja mai számában a Világgazdaság.

Szlovák cég magyarországi tevékenysége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném a segítségét. Szlovák cég (magyar tulajdonos) hazánkban kíván utazási irodát működtetni. Segítsen nekem, legyen szíves, hogy milyen módja lenne ennek! Szlovák cég magyarországi fióktelepe lenne a magyar cég? Hogyan alakul az adózás? Köszönöm a segítséget.

Csődöt jelentett a Thomas Cook utaztatási cég osztrák, lengyel és német leánycége is Cikk

Csődöt jelentett szerdán a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leánycége.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Hipaelőleg tételes adózás 03/26 cikk

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs