95 találat a(z) uniós támogatás cimkére

Családi mezőgazdasági társaság területalapú támogatásának könyvelése Kérdés

Közvetlen uniós támogatás vállalkozások digitalizációs fejlesztéseihez Cikk

A magyar vállalkozások, közigazgatási szervezetek előtt is megnyíltak a Digitális Európa Programhoz kapcsolódó újabb közvetlen uniós pályázatok. A kiírások a gazdasági és társadalmi szempontokból is kiemelkedően fontos digitális kapacitások megerősítését célozzák, többek között a nagy teljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén – közölte ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Átalányadózó egyéni vállalkozó Ginop 5.1.9-18 vállalkozóvá válási támogatás Kérdés

Új uniós pályázati portált hozott létre a fejlesztési és innovációs hivatal Cikk

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) új pályázati portált hozott létre a magyar részvétel elősegítésére a 95,5 milliárd euró keretösszegű Horizont Európa programban – közölte az NKFIH.

Agrártámogatás 2023-2027: óriási pénzekhez juthatnak a magyar gazdák, a kamara segít eligazodni Cikk

A 2023-tól induló agrártámogatási rendszerben minden gazdálkodónak egyénileg kell eldöntenie, hogy mely lehetőségeket tudja kihasználni leginkább, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakértői minden gazdálkodónak segítséget ajánlanak az eligazodásban a magyar KAP Stratégiai Tervben, a 2023-2027 közötti időszak agrár-élelmiszeripari támogatási rendszerben – közölte a NAK.

Újabb 140 milliárd forintos támogatás a magyar vállalkozásoknak Cikk

Január 5-étől 140 milliárd forint keretösszegben lehet pályázni vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a GINOP Plusz keretében – közölte Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Ennyi pénz áramlott a magyar cégekhez az EU-tól az elmúlt tíz évben Cikk

Óriási összegű támogatásokhoz jutott a magyar gazdaság az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta. Az utolsó tíz évet vizsgálva az MNB fizetésimérleg-adataiból az látszik, hogy 2010 és 2020 között 9200 milliárd forinttal kapott több támogatást Brüsszelből a kormányzat, mint amennyit befizetett, így az elmúlt 11 évben a magyar GDP 3,3 százalékának megfelelő összeg áramlott a gazdaságba – olvasható a g7.hu írásában, amelyben arra tesz kísérletet, hogy a kormányzat által hozzáférhetetlenné tett pályázati statisztikai rendszer ellenére összegezze, hová áramlottak Magyarországon az uniós pénzek.

22 milliárd forint uniós támogatást előlegez meg a magyar állam Cikk

A kormány már idén megelőlegezi a Brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást – jelentette be a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően Szijjártó Péter a tárca szerint.

Állami támogatásra pályázhatnak a szőlészek, borászok Cikk

A vendéglátásban és borturizmusban érdekelt pincészetek támogatásáról, valamint az állami bormarketingprogram forrásainak jelentős megemeléséről döntött a kormány a hazai szőlő-bor ágazat a koronavírus-járvány negatív hatásainak rövid és középtávú kezelése érdekében – tudatta Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleményében. Az erről szóló miniszteri rendelet szeptember elején jelenik meg, a támogatást pedig októberben kell majd kérelmezni.

Megjelent a kormányrendelet az uniós újraindítási alap forrásainak felhasználásáról Cikk

Kihirdették a Magyar Közlöny 153. számában a Gazdaság-újraindítási Alap uniós fejlesztései fejezetbe tartozó fejezeti és központi kezelésű előirányzatok felhasználásának rendjéről szóló kormányrendeletet.

Képzések segítik a munkavállalók elhelyezkedését Cikk

Informatikai ismereteket nyújtó képzésekkel segíti a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a munkavállalók elhelyezkedését, vissza nem térítendő uniós források felhasználásával a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).

Rástartoltak a pályázók 130 milliárd forint technológiaváltási támogatásra Cikk

Az első napon fel kellett függeszteni a a GINOP PLUSZ-1.2.1-21 első pályázatát, a százmilliárdos keretre néhány óra alatt 1137 pályázat érkezett, 130 milliárd forint értékben.

Uniós pénzek: itt a lista, mely programokra érkeznek Cikk

A korábbi évekkel szemben több változás is érinti az európai uniós támogatások felhasználását. A források becsatornázásával a 2022-es költségvetés tervezete is számol. Több programban is megnyílik az út a pénzek lehívása előtt, ami a gazdaság újraindítását is támogatja – írja mai számában a Magyar Nemzet.

ÁTK támogatás elszámolása Kérdés

Nagysebességű vonat Budapest és Varsó között, megújulhat a Nyugati pályaudvar és Kelenföld közötti vasútvonal Cikk

Két nemzetközi jelentőségű vasúti hálózatbővítés előkészítésének folytatásához pályázik 2,8 milliárd forint támogatásra az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból Magyarország – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3