170 találat a(z) transzferár cimkére

Transzferárakat érintő változások: kapcsolt felek közötti ügyletek kötelező adatszolgáltatása Cikk

A napokban, a SZAKma című folyóiratban megjelentek újabb részletek a transzferárakat érintő változásokkal kapcsolatban, szokatlan módon a Pénzügyminisztérium által, de a végleges jogszabály közzététele előtt, olvasható a Grant Thornton Magyarország honlapján közzétett elemzésben.

Szigorúbb adóellenőrzésekre számítanak a hazai cégek Cikk

Szigorúbb adóellenőrzésekre számítanak 2023-ban a hazai vállalatok, a legkockázatosabb területnek a transzferárazást tartják – mutat rá az EY Adókonferencia több mint 250 résztvevője körében készített felmérés. Az új szabályok mellett bizonytalan gazdasági helyzettel is szembesülő vállalkozásoknak azonban számos állami támogatás és adókedvezmény áll a rendelkezésére, hogy fenn tudják tartani versenyképességüket.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Ingatlan apport adóvonzata Kérdés

Kapcsolt vállalkozások Kérdés

Nem pénzbeli tőkemozgások transzferár-szabályai Cikk

Gyakori figyelmetlenség, hogy egyes tőkemozgásoknál az érdekeltek nem alkalmazzák az ügyletre vonatkozó transzferár szabályokat, pedig érdemes figyelni a folyamatosan megújuló rendelkezésekre és ezen előírások mind nagyobb kiterjesztésére.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

150 százalékkal nő a transzferár-dokumentációs szabályok megsértésekor kiszabható bírság Cikk

Jelentősen szigorítja a társasági adózásra vonatkozó szabályokat a július 19-én elfogadott 2023. évi költségvetési törvény, nagyságrendekkel nő a kiszabható bírságok összege is – hívja fel a figyelmet az EY.

Új törvényjavaslat: a kormány előkészítette a kata módosítását, végleges lehet a cégautóadó emelése Cikk

A kormány kedd este benyújtotta a költségvetést megalapozó, számos törvényt módosító saláta törvényjavaslatot. A javaslat számos adózási szabályt is módosít, amelyek közül hármat emel ki a Niveus Consulting Group: kata, cégautóadó és transzferár mulasztási bírság, hozzátéve, hogy ezek változhatnak még az elfogadás előtt.

Példák, amikor nagyon hasznos lehet igazságügyi adószakértőt bevonni Cikk

Cikksorozatunk első részében az igazságügyi adószakértők által végzett tevékenységet, annak jogrendszerünkben betöltött szerepét és a magánszakértői véleménnyel történő bizonyítást tekintettük át. A második részben a szakértői munka gyakorlati oldalát nézzük meg, olyan példákon keresztül, amelyek során igazságügyi adószakértő bevonása segítette az ügy szakszerű és összességében költséghatékony megoldását, elkerülendő a jogvita időbeli elhúzódását.

Kapcsolt vállalkozások és a transzferárazás automatizálása – webinárium Cikk

Az adózás területén számos helyen találkozunk a kapcsolt vállalkozási fogalommal, valamint a transzferárazás témakörével. Az adózásnak ez a szeglete egyre nagyobb figyelmet kap, amit a NAV által évente kiadott ellenőrzési terv is tükröz. Az érintett adózók számára a legnagyobb fejtörést többek között a kapcsolt vállalkozási viszony meghatározása és a transzferár-nyilvántartás évenkénti elkészítése jelenti.

Kapcsolt vállalkozások az adózásban, transzferár – ön mit gondol róla? Cikk

Az adózás területén számos helyen találkozunk a kapcsolt vállalkozások fogalmával. A kisebb adózóknál elsősorban a kata kapcsolódó szabályai miatt kap mostanában nagyobb figyelmet, a nagyobb vállalkozásoknál pedig a transzferárazás miatt. A szabályok értelmezése egy konkrét esetben nem mindig egyszerű. Szeretnénk megtudni önnek mi erről a véleménye!

Transzferárazási feladatok az év elején – eldöntendő kérdések, kockázatok, szankciók Cikk

A kapcsolt felek közötti ármeghatározás, azaz a transzferárazás már eleve magában rejti a káros nemzetközi jövedelemoptimalizálás veszélyét, de a kísértést ennek kihasználására a koronavírus-világjárvány tovább erősíti.

Közeleg a határidő: el kell készíteni a CbC jelentést Cikk

December 31-éig kell eleget tenni a transzferár-nyilvántartás részeként az adóhatóság felé beadandó országonkénti jelentési (CBC riport) kötelezettségnek naptári éves pénzügyi év esetén – hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Karczub János, az RSM adóüzletág menedzsere.

Részesedés értékesítése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tisztelt Szerkesztőség!

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Áfalevonás alkalmazása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs