9 találat a(z) termelő cimkére

Az agráriumot is megviselte a járvány Cikk

Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek, és a tavaszi aszály miatt -– közölte Hollósi Dávid a Takarékbank agrár üzletágának szűk körű elemzői sajtó-háttérbeszélgetésén hétfőn, Budapesten.

Online borkóstoló, házhoz szállítás, csökkentett üzemmód – így próbálnak túlélni a vállalkozások Cikk

A legkülönfélébb ötletekkel próbálnak meg a vállalkozók alkalmazkodni a járvány körülményeihez, köztük nem egy olyan is lehet, amely a kilábalás után is fennmaradó üzleti modellé válhat, persze sok cégnek az egyetlen lehetősége a folytatáshoz, az átmeneti kivárás, olvasható az MTI oldalán.

Felvásárlási jegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi válaszukban írták a témával kapcsolatban, hogy a felvásárlási jegy eredeti példányát a termelőnek kell adni. A kérdésem az lenne, hogy hol találom ennek jogszabályi hivatkozását, illetve azt, hogy melyik évben változott a szabályozás. A jelenleg társaságunknál használt felvásárlási jegy nyomtatványon még az szerepel, hogy az eredeti 1. példány a felvásárlóé. Köszönöm megtisztelő válaszukat!

A termelők kárenyhítési hozzájárulásainak szeptember 15-éig meg kell érkezniük a Kincstár számlájára Cikk

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkező termelőknek 2018. szeptember 15-éig kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Magyar Államkincstár által megjelölt bankszámlára – írja honlapján az Agrárminisztérium.

Figyelem! A téli fagykár április 15-éig még bejelenthető Cikk

Az NFM felhívja a károsult termelők figyelmét arra, hogy az agrárkárenyhítési rendszerben a téli fagykárt legkésőbb április 15-éig jelenthetik be a Magyar Államkincstár erre a célra szolgáló elektronikus felületén.

Kiemelt támogatást kaphatnak a fagy- és jégesőkárt szenvedett termelők Cikk

Kiemelt támogatással segíti a szaktárca azokat az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőket, aki az idén szenvedtek fagy- és jégesőkárt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Számla vagy felvásárlási jegy? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Áfa tv. 197. § (1) bekezdésében leírja a mezőgazdasági tevékenységet folytató fogalmát, feltéve, hogy nem élt jogállása megváltoztatásának jogával. A kérdésem az lenne, hogy az általános szabályok szerinti áfaalany (aki egyébként mezőgazdasági tevékenységet folytat teáor szerint,) ha terményt vásárol egy kompenzációs felárra jogosult mezőgazdasági termelőtől, akkor felvásárlási jegyet kell hogy kiállítson, vagy a termelő ad neki alanyi mentes számlát? Válaszát köszönöm.

Pénz áll a házhoz az agráriumban Cikk

Pénteken megkezdődött mintegy 65 ezer termelő számára az uniós krízistartalékból felszabadított 8,4 milliárd forint kifizetése – tájékoztatta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az MTI-t.

Temékfelvásárlási felár Kérdés

Mezőgazdasági termékfelvásárlással foglalkozó szövetkezet részéről merült fel az alábbi kérdés: a szövetkezet mezőgazdasági terményeket - elsősorban gabonaféléket - vásárol fel termelőktől, akik egyben a szövetkezet tagjai is. A felvásárláskor a termelő számlát állít ki, illetve a szövetkezet felvásárlási jegyet állít ki. A felvásárlási árat közös megállapodás alapján állapítják meg.A szövetkezet nagy tételben, kedvezőbb piaci feltételek között értékesíti a felvásárolt terményeket, amiért magasabb értékesítési árat tud elérni. Kérdésként merül fel, hogy a termelőnek milyen módón nyílik lehetőség a felvásárlási ár és a szövetkezet által realizált értékesítési ár meghatározott részének visszajuttatására?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

300 euró alatti EU-s termékértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számla dátuma, könyvelési periódus, áfa visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlaadat-szolgáltatás alóli mentesség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close