7 találat a(z) tehergépkocsi értékesítése cimkére

Tehergépkocsi értékesítése Kérdés

Tehergépkocsi értékesítése Kérdés

EU-n kívüli tehergépjármű-értékesítés számlázása Kérdés

Egy belföldi kft. tárgyi eszközeiből elad egy tehergépjárművet egy koszovói cégnek. Díjbekérőre a külföldi cég elutalja a gép árát. Ezután a belföldi kft. elintézi a vámolást, majd amikor a tehergépjármű bizonyíthatóan elhagyja az EU területét, akkor kell kiállítani a 0%-os áfatartalmú számlát. Kérdések: 1. Amikor befolyik a pénz, akkor kell előlegszámlát kiállítani? 2. A vámolás után , kiléptetéskor kiállítandó számlán a 0%-os áfához milyen szöveget kell írni törvényi hivatkozással 3. A teljesítés dátuma a kiléptetés dátuma?

Szünetelő katás egyéni vállalkozó tárgyieszköz-értékesítése Cikk

Alanyi adómentes, katás egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását, eközben viszont értékesítené az egyéni vállalkozásban korábban beszerzett tehergépjárművét. Meg kell-e szakítani a vállalkozás szüneteltetését a tárgyieszköz-értékesítés miatt? Kiszámlázható-e adómentesen a tehergépjármű? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Ukrajnába történő tehergépkocsi-értékesítés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó egyéni vállalkozó 2019. május hónapban értékesítene Ukrajnába 1 tonnás tehergépkocsit, melyet 2015. júliusban vásárolt, és az áfáját visszaigényelte. Hogyan kell a számlát kiállitani? Van-e áfafizetési kötelezettség, mi a teendő?

Előlegkompenzálás Kérdés

Társaságunk új tehergépjárműveket szeretne vásárolni egy kereskedő cégtől. A vásárlás előtt ugyanennek a kereskedő cégnek értékesítettük használt tehergépjárműveink egy részét. Az eladó cég előlegszámlát szeretne kibocsátani társaságunk részére. Az előlegszámla pénzügyi teljesítése kompenzálással történne. A kereskedő cég felé fennálló tartozásunkat – előlegszámlából adódóan – és a követelésünket – tehergépkocsi-értékesítésből adódóan – kompenzáljuk. Mivel az általuk kibocsátott előlegszámla összege kevesebb, mint a követelésünk fele, a kompenzálás alapján társaságunknak nem kellene utalnia az előlegszámla összegét, hanem a kereskedő cég utalná nekünk a fennmaradó különbözetet. Elfogadható-e a fenti kompenzálás az előlegszámla pénzügyi teljesítéseként, visszaigényelhető-e az áfa az előlegszámlából? Köszönettel.

Tehergépkocsi-értékesítés számlázása Kérdés

Egy vállalkozás – amely egyébként áfaalany – vásárolt egy tehergépkocsit magánszemélytől adásvételi szerződéssel, tehát áfamentesen. Ezt a járművet most szeretné eladni. Kérdésem az, hogy áfásan kell-e számláznia a tehergépkocsi-értékesítést?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs