177 találat a(z) tartozás cimkére

Megértést kér a NAV – 9 nap szünet Cikk

2016. január 1-től az eddig megszokott adó- és együttes adóigazolások helyett új tartalmú adóigazolásokat állítanak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai – tudatja közleményében a NAV.

Tagi befizetésből rendezi a tartozást? Ilyen terhekre számítson Cikk

Milyen adókövetkezményekkel jár, ha a végelszámolás alatt lévő társaság tartozását tagi befizetésből rendezik? Olvasói kérdésre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Óriási a tartozásuk – áfacsökkentésben reménykednek Cikk

Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. A cégek az egészségbiztosítási kassza év végi maradványának szétosztásában bíznak.

Ráteheti-e a NAV a kezét a beltag házastársának a bankszámlájára? Cikk

Jelentős summával tartozik a NAV-nak a bt. Inkasszálhatja-e az adóhatóság a beltag házastársának a bankszámláját is? Olvasói kérdésre dr. Verbai Tamás jogász, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Ők vezetik a NAV szégyenlistáját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) szeptember végén 3597 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott legalább 180 napja folyamatosan egyenként több mint 10 millió forinttal – derül ki az adóhatóság honlapján közzétett adatokból.

Átvállalt kötelezettség, Tao Kérdés

Egy magánszemély alapította bt. évek óta veszteséges, jelentős adótartozással. A tagok nem tudják kifizetni, mert bevételük sincs, máshol dolgoznak, illetve gyesen vannak. Az egyik tag szülője vállalta,hogy saját bankszámlájáról részletekben kifizeti a NAV tartozást. A könyvelése a bt.-nél rendkivüli bevétel, a Sztv. szerint, de figyelembe vehető-e a Taonál az átvállalt kötelezettség miatti adóalap-csökkentés? A három feltétel itt értelmezhető-e?

NAV végrehajtási eljárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adózó 290-es adónemén (magánszemélytől levont szja) túlfizetés volt. Más adónemen hátralék, egyenlegben 4 ezer forint hátralék volt a folyószámlán. A NAV végrehajtási eljárást indított az szja-n lévő összeg plusz 4 ezer forint összegben. Telefonon történt tájékoztatásra arra hivatkoztak, hogy hivatalból nem vezethetnek át a szja adónemről. Kérdésem, hogy milyen törvényi hivatkozás alapján lehetséges ez? Köszönettel.

Tartozása van? Elindult a családi csődvédelmi honlap Cikk

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény 2015. szeptember 1-jén lépett hatályba. Az Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, elindította a Szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot.

Őket sem hagyja futni az adóhivatal Cikk

Az adóhivatal a Mikulásokat sem kíméli, akik ezúttal az oroszok miatt szívják a fogukat. Ha bezár a bazár, mintegy 20 nagyszakállú kerülhet az utcára – írja a nlcafe.hu.

Magáncsőd: ezekre nem teheti rá a kezét a bank Cikk

Megjelent a magáncsőddel kapcsolatos két kormányrendelet, a jogszabályok szeptember 1-jén lépnek hatályba.

Kíváncsi, hogy kik tartoznak régóta és sok pénzzel a NAV-nak? Itt megnézheti Cikk

Közzétette legfrissebb adóslistáját a NAV.

Így rendezheti adósságát magáncsőddel Cikk

Szeptember 1-jén lép hatályba a magáncsőd intézményét bevezető törvény, amely a jelenleg alkalmazható bírósági végrehajtáshoz képest méltányolható feltételeket támaszt az adóssal szemben. A főhitelezőként eljáró bankok részéről viszont az eljárás magas operációs költségeket és munkaerőt igényel majd. A Deloitte összefoglalta a magáncsőddel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Magánszemélyként tartozik a NAV-nak? Vállalkozását is veszélyeztetheti! Cikk

Az adóhatóság rövid idő alatt megszüntette a vállalkozó kata alanyiságát. Az adózó perre ment, a Kúria döntött.

Munkáltatói mulasztás végrehajtói letiltás nem időben történő érévényesítéséről Kérdés

Tisztelet Szakértő! Mint munkáltató gyesről visszatérő munkavállalójától elmulasztottam a letiltás érvényesítését a januári, februári, márciusi hónapokra munkabére után. Amikor ezt felismertem május volt és az áprilisi munkabérénél már érvényesítésre került a 33 százalék letiltás hibásan (kevés), mivel a nevezettnek sorban áll öt letiltása 2009-es évtől kezdődően, így a letiltás 33 százalék és 17 százalé összesen 50 százalék (közüzemi tartozás). A munkavállalótól a gyes előtti időszakban is már a fizetés 50 százalék került letiltásra, persze ő nem jelezte februárban, hogy 'de hát kérem nekem vannak még letiltásaim és kérem azok érvényesítését'. Májusban, amikor készítettem az áprilisi bérszámfejtését, telefonon felhívtam és jeleztem neki, hogy nem jelezte felém neki még van letiltása és erre azt a választ adta, ő úgy tudja, a végrehajtó meghalt és amúgy is volt valami árverezés és abból kiegyenlítésre került a közüzemi tartozások. Válaszom: én erről nem kaptam semmi értesítést, így engem a törvény továbbra is kötelez a vh. általi letiltásra. Tegnapi nap folyamán a munkavállaló közölte velem a májusi munkabér felvétele után, hogy a jogosulatlan munkabér visszakövetésére 60 nap áll rendelkezésünkre és azt közölni kell vele írásban is mert jogvesztő. Kérdésem miért is számítana ez az eset jogosulatlan, jogalap nélküli kifizetésnek? Véleményem szerint munkáltatónak kötelessége a letiltást foganatosítani a törvényi szabályozás szerint. A történethez hozzá tartozik, hogy a vh-ok mind élők! Előre is köszönöm segítőkész választ

Mentesít-e a felszámolás a tartozás alól? Így döntött a Kúria Cikk

Felszámolási eljárásra hivatkozva próbált kibújni tartozásának megfizetése alól egy cég. A kényszerhitelező felülvizsgálati kérelmében a Kúria döntött.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs