31 találat a(z) tankolás cimkére

Bérelt autó továbbadása másik cégnek és működési költségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az működhet számviteli és adózási szempontból, hogy "A" cég kölcsönad egy bérleti szerződéssel egy autót a "B"-nek és a szerződés fennállta alatt a "B" maga tankolhat úgy, mintha akár a saját autója (tárgyi eszköze) lenne? Ugyanis ehhez az autóhoz nincsen üzemanyagkártya, így csak vagy készpénzért, vagy bankkártyával tudunk tankolni erre, de a "A"-nak nincsen pénztári/készpénzforgalma semmi, így nem igazán megoldható, hogy a készpénzes tankolásokat ott miből adjuk ki a pénztárban, amit utána majd át is kell ugye számlázzunk a "B" felé. Lehet-e az egyszerűbb utat választani, hogy a "B"-nek lenne az "A"-tól egy bérelt autója okt. 1-jével, és onnan kezdve ezen rendszámra tankolna vagy készpénzért, vagy "B" céges kártyával, de a tankolási számlát a "B"-re kérve és átszámlázva (kiszámlázva) az "A"-ból csak az autó havi bérleti díja lenne, amely számlát az "A" kap eleve a Business Lease-tól?

Spórolhat, ha vár a tankolással Cikk

A Mol 9 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken – értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Külföldi tankolás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégvezető Olaszországban céges bankkártyáról tankolta meg céges személyautóra. A kapott bizonylaton semmi nem szerepel, csak a bankkártya adatai, az időpont, a vásárlás összege, és hogy milyen kútnál történt a tankolás. Semmi olyan, ami a céges autóhoz kötné. Mivel áfát nem igénylünk vissza, elszámolhatjuk költségnek? Ha nem, mi legyen a banki tranzakcióval? Köszönettel.

Külföldön való tankolás Kérdés

Cégünk Németorszagban teljesít szolgáltató tevékenységet. Ebben az esetben vonatkozik ránk a 2008/9/EK Irányelv 3. cikk b) pontja vagy a például tankolások (tankolókártyákkal magyar cégen keresztül) áfája visszaigényelhetô? Mi a helyzet a visszatérítés helye szerinti országban kiállított számlák áfájával?

Olcsóbban tankolhat Cikk

Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Közvetítői cégen keresztül történő külföldi tankolás elszámolása Kérdés

Egy fuvarozással foglalkozó kft. külföldön tankol. A tankolásról gyűjtőszámlát kap „A” cégtől, akivel szerződésben áll. A külföldön megfizetett áfát „B” cégen keresztül igényli vissza. A szolgáltatásról számlát kap, amely mellékletében szerepel a visszaigényelt áfa. A visszakapott áfa nem a fuvarozó kft. számlájára érkezik, hanem „A” céghez, amely az áfa összegét levonva tartja nyilván a fuvarozó kft. tartozását. (Erről nem áll rendelkezésre sem kompenzáló levél, sem egyéb elszámolás.) Például: 1. Üzemanyagszámla: nettó: 750,73 EUR, áfa (19%): 142,64 EUR Bruttó: 893,37 EUR 2. Jutalékszámla visszaigénylésről: 50 EUR 3. Visszaigényelt áfa : 142,64 EUR 4.Bankon keresztül a fuvarozó kft. több számla értékét egyenlíti ki egy összegben, ahol a fent említett áfa és jutalék összege is beszámításra kerül. Hogyan kell kontírozni és könyvelni a fenti példa egyes tételeit? Köszönöm válaszát!

Cégautó magánhasználat Kérdés

Tisztelt Antretter Erzsébet! Hivatkozva a"Külföldi autópályadíj, benzin-és parkolásszámla" kérdésre adott válaszára, az lenne a kérdésem, ha megfizeti a társaság a cégautóadót, abban az esetben is kell-e útnyilvántartást, illetve kiküldetési rendelvényt írni és az utazás célját feltüntetni? Ha a külföldi tankolás számlán nincs ráírva a cég neve elszámolható? Válaszát köszönöm.

Kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál a gépjárművezetők üzemanyagkártyával tankolnak, melyről kapnak egy nem adóügyi bizonylatot. A havi tankolásról gépjárművenként a hónap végén összesített számlát kapunk. Kérdésem az lenne, hogy a hóközi tankoláskor kapott bizonylatot le kell-e adni az üzemanyag elszámoláshoz, vagy elég a hónap végén kapott hivatalos, összesített számla? Válaszát várva Tisztelettel: Suhajdáné

Érdemes várni a tankolással Cikk

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Érdemes várni a tankolással Cikk

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Olcsóbban tankolhat Cikk

Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Áfa-visszaigénylés EU Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy közösségi adószámmal rendelkező cég EU-n belül tankol, vagy például igénybe vesz egy szállodai szolgáltatást, azt szerepeltetni kell-e a 65-ös, illetve az A60-as bevallásban? Köszönöm szépen a választ!

Ismét többet kell fizetnie a tankolásért Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Vegyes üzemű tehergépjármű Kérdés

Tehergépjármű-vásárlás előtt kérdezték: benzin-, gáz vegyes üzemű teherautót vásárolnának, van CNG cseppfolyós földgáz és LPG cseppfolyós propán bután gáz üzemű, benzinüzemmel kombinálva. Az áfa a gáz "tankolásról " levonható a vállalkozásban?

Most érdemes tankolni Cikk

Csökkentette bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close