71 találat a(z) tőzsde cimkére

Piaci manipuláció miatt büntetett az MNB Cikk

Az MNB 15 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta a Forrás Nyrt.-t a piaci visszaélésekről szóló uniós rendelet megsértése miatt. A tőzsdei kibocsátó saját értékpapírjai visszavásárlása során hamis, félrevezető jelzéseket adhatott a befektetőknek a Forrás/T és Forrás/OE részvények forgalmát, keresletét és kínálatát, illetve árfolyamát illetően.

Gyengül a rubel és esnek az orosz részvényárak amerikai szankciókra Cikk

A rubel háromheti mélypontra esett a dollárral szemben és erőteljesen, mintegy 15 százalékkal zuhant a moszkvai tőzsde irányadó mutatója a csütörtöki kereskedés nyitásakor, miután az amerikai pénzügyminisztérium szerdán szankciókat jelentett be az orosz devizapiacon a dollárkereskedésben közvetítőként működő orosz pénzintézetekkel szemben – közölte az MTI.

Rekordösszegű osztalékot fizettek ki a világ cégei az első negyedévben Cikk

Az első negyedévben 339,2 milliárd dollár osztalékot fizettek ki a cégek, 2,4 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit – áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében. Ennek döntő része, 301 milliárd dollár a világ 1200 legnagyobb, tőzsdén jegyzett cégére esett.

Több mint ezermilliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredménnyel zárta az OTP a 2023. évet Cikk

Az OTP Bank a tavalyi utolsó negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 229,987 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el, így éves szinten 1008,583 milliárd forinttal zárt – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett tájékoztatóból, közölte az MTI.

Manipulálta a tőzsdét, az MNB 10 millió forintra büntette Cikk

Az MNB 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre tiltott piaci manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedése miatt. Az érintett tiltott módokon manipulálta a tőkepiacot, így adva félrevezető, hamis jelzést a befektetőknek több tőzsdei részvény valós piaci megítéléséről, keresletéről-kínálatáról. Az MNB tiltott piacbefolyásolás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést is tesz a Fővárosi Főügyészségen.

Rengeteg szabálysértés, brutális bírságok – törlik a SET GROUP részvényeket a tőzsdéről Cikk

Az MNB 2023. július 31. napjával elrendelte a SET GROUP Nyrt. részvényeinek tőzsdei terméklistáról történő törlését a nyilvános értékpapír-kibocsátói minőséggel összeegyeztethetetlen jogsértések miatt. A számos korábbi jegybanki intézkedés ellenére a társaság hosszabb idő óta nem tesz eleget a tőzsdei szereplőktől elvárt alapvető tájékoztatási kötelezettségének, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Uniós javaslatok a kkv-k tőzsdére lépésére és feltőkésítésére Cikk

Az EU Bizottság 2022 decemberében tette közzé a kis- és középvállalkozások (kkv-k) tőkepiacokhoz való hozzáférésének könnyítését célzó újabb javaslatcsomagját, az úgynevezett „Listing Act”-et – írja tanulmányában dr. Bodnár Melinda, a Magyar Nemzeti Bank vezető szabályozási szakértője az mnb.hu-n.

Magánszemély szja-bevallása Kérdés

Amerikai tőzsdei kereskedés bevallása Kérdés

Ötmilliós bírságot szabott ki a jegybank tiltott piaci manipuláció miatt Cikk

Ötmillió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre tiltott piaci manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedés miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte az MTI.

Önkötéssel is manipulálható az árfolyam – figyelmeztet az MNB Cikk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az MNB számos olyan bejelentést kapott a tőkepiaci szereplők magatartásával kapcsolatban, amelyek tiltott piaci manipuláció gyanújával, az érintett pénzügyi eszköz árfolyamára, keresletére vagy kínálatára gyakorolt félrevezető jelzések alapján születtek. A tőkepiaci kereskedés során célszerű körültekintően megbízásokat adni, tranzakciókat végrehajtani, és a befektetés előtt tájékozódni – az akár elsőre ártatlannak tűnő – ügylet(ek) kockázatairól. A piaci visszaélések gyanúját felvető magatartásnál az MNB piacfelügyeleti eljárást indíthat.

Két főtulajdonosa vette meg a Waberer’s 8,4 százalékát Cikk

A pénteken lezárult vételi ajánlati procedúra alapján a Waberer's International 8,4 százalékát kitevő részvénymennyiséghez jutott két fő tulajdonosa, az MHB Optimum Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő Zrt. – közölte a Waberer's a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

OTT-ONE: ismételt felszólítás és bírság, változatlan tőzsdei felfüggesztés Cikk

Változatlanul érvényben van az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedésének felfüggesztése, mert továbbra is hiányzik a társaság 2019., 2020., 2021. évi auditált éves beszámolója és 2022. I. féléves jelentése. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most ismételten felszólította a kibocsátót: tegyen eleget a jegybank eddigi határozataiban foglaltaknak, amely szerint maradéktalanul meg kell felelnie a tőzsdei kereskedés újraindításához szükséges valamennyi tájékoztatási kötelezettségének – írja honlapján az MNB.

MNB: akár a tőzsdei kibocsátókkal szembeni legsúlyosabb szankció alkalmazására is sor kerülhet a SET GROUP Nyrt.-nél Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bő fél éve célvizsgálatot folytat a SET GROUP Nyrt.-nél a nyilvános közzétételek megalapozottságát áttekintve, azonban a kibocsátó hónapok óta nem teljesíti a felügyelet által előírt adatszolgáltatási kötelezettségét – tette közzé honlapján az MNB.

Három tőzsdei cég éves beszámolóját kifogásolja a könyvvizsgálója Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átláthatóság és a befektetők védelme érdekében mostantól minden évben közzéteszi azon tőzsdei cégek listáját, amelyek éves jelentése olyan beszámolót tartalmaz, amelyet könyvvizsgálójuk minősített véleménnyel látott el. Idén eddig három ilyen kibocsátó van – nyilatkozta Barnóczki Péter jegybanki igazgató az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink