7 találat a(z) többségi tulajdon cimkére

2129-02-AKTAM lap Kérdés

Egyéni vállalkozó és kft. kapcsoltsága Kérdés

A GVH jóváhagyta: a 4iG bekebelezte az INNObyte-ot Cikk

A 4iG Nyrt. megszerezte az INNObyte Zrt. többségi, 70 százalékos tulajdonjogát, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárult a tranzakcióhoz – közölte az MTI-vel a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság kedden.

Gyes melletti többségi tulajdonnal rendelkező ügyvezető járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elbizonytalanodtam, ezért kérem a segítségét. Egy új kft.-ben a többségi tulajdonos ügyvezető gyes mellett végzi az ügyvezetői teendőket. A gyermek elmúlt 6 hónapos. A társasági szerződés szerint ügyvezetői teendőit megbízási jogviszonyban látja el. Kérdésem: nulla forintért vállalhatja-e az ügyvezetést? Ilyen esetben, mivel nincs biztosítási jogviszony, be kell adni a T1041-t? Válaszát előre is köszönöm.

Beszámoló formája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott két kft., "A" Kft. 50 százalékot meghaladó tulajdoni részarányt szerzett "B" Kft.-ben. Mindkét társaság árbevétele, mérlegfőösszege, foglalkoztatotti létszáma alapján egyszerűsített éves beszámolót készít. Fenti paraméterek alapján mikrogazdálkodói beszámolót is készíthetnének. Kérdésem, hogy "A" Kft. mint anyavállalat a többségi tulajdonszerzését figyelembe véve készíthet-e továbbra is egyszerűsített éves beszámolót? Válaszukat előre is köszönöm.

Mi számít kapcsolt vállalkozásnak? Példák, adózási következmények Cikk

A különböző adók, illetékek mértékét befolyásolja, hogy az adózó kapcsolt vállalkozásával kötött-e szerződés, tőle szerzett-e bevételt. Körbejártuk a kapcsolt vállalkozás fogalmát és adózási következményeit.

Tulajdon két cégben: kapcsolt vállalkozás-e? Cikk

Olvasónk arra volt kíváncsi, hogy az evás cég másik cégtől származó bevétele kapcsolt vállalkozástól származónak minősül-e, ha a tulajdonos-ügyvezető mindkét társaságban tulajdonos. Kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR- és környezetvédelmi termékdíj

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31