117 találat a(z) társadalombiztosítás cimkére

Ki végez kiegészítő tevékenységet és mi jár neki? Cikk

Milyen társadalombiztosítási ellátásra jogosul a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozó? Összegyűjtöttük a tudnivalókat.

Hova kell tb-t fizetni a külföldön biztosított magyarnak? Cikk

Külföldön biztosított embernek magyarországi jövedelme után kell tb-t és eho-t fizetmi? Olvasónk kérdésére az Adózóna tb-szakértője, Széles Imre válaszol.

Széles Imre Cikk

Mennyit fizetek, ha egyszerre több helyen dolgozom? Cikk

Gyakran előfordul, hogy egy munkavállaló többes jogviszonyban áll, azaz ugyanannál a munkáltatónál egyszerre több munkaviszonya van vagy különböző munkaadóknál egyidejűleg dolgozik. Milyen járulékokat és összesen mennyit kell fizetni? Íme a legfontosabb tudnivalók.

OECD-országok: nőttek a munkát terhelő adók és társadalombiztosítási járulékok Cikk

A munkát terhelő adók és társadalombiztosítási járulékok átlagosan nőttek az OECD-térségben, Magyarországon azonban csökkentek 2010-ben elsősorban jövedelemadó-kulcsot érintő reformok miatt - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből.

MHB a nyugdíjrendszerről: a szolgálati idő megvonása sérti a hátrányos megkülönböztetés tilalmát Cikk

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a Magyar Helsinki Bizottság 12 munkatársa, mert a magyar állam decembertől úgy szedi majd be tőlük - mint magán-nyugdíjpénztári tagoktól - a járulékalapjuk egynegyedét a társadalombiztosítás javára, hogy a munkában töltött szolgálati idejüket nem ismeri el.

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Közel hetvenezer pénztártag lép át a Tb nyugdíjrendszerbe Cikk

Tavaly december végéig 69469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe. Mellettük 1823 olyan volt pénztártag kérte öregségi nyugellátásának módosítását, s visszatérését a tisztán TB rendszerbe, aki jelenleg már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (Felügyelet) beérkezett pénztári adatszolgáltatásból. Emlékezetes: egy tavalyi törvénymódosítás nyomán összesen közel 123000 pénztártag előtt nyílt meg a visszalépés lehetősége a TB rendszerbe, akiket a Felügyelet erről levélben értesített.

Helyesbítés: Társadalombiztosítás 2010 különszám Cikk

A 2010-re szóló társadalombiztosítási különszámunk 54. oldalán a munkavállaló és munkáltatója közötti korengedményes nyugdíjazási megállapodásra vonatkozó megfogalmazás pontatlan.

Visszalépés a nyugdíjrendszerbe: helyrehozható baki Cikk

Nemcsak magukon segíthetnek az 1957 előtt született magán-nyugdíjpénztári tagok azzal, ha visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, hanem átmenetileg a költségvetésen is, írja a HVG csütörtöki száma..

Tb-szakértő az Adózónán: Timkóné Kajcsarácz Tünde Cikk

A Saldo Zrt tanácsadója. Fő szakterülete a társadalombiztosítás, a járulékfizetési szabályok és az ellátással kapcsolatos kérdések egyaránt.

Tb-szakértő: Futó Gábor Cikk

Oldalunk tb-szakértője Futó Gábor, amellett, hogy jogi és társadalombiztosítási kérdésekben is otthon van. A tb intézményrendszerében is hosszú évekig dolgozott, ma pedig előadásokat tart.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Polgári jogi társaság

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Németországi tankolás elszámolása itthon

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs