6 találat a(z) szolgáltatás igénybevétele cimkére

Legyen körültekintő! Emelt díjas SMS-szolgáltatásokra figyelmeztet a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) észlelte, hogy egy vállalkozás „Lovedoktor” néven emelt díjas SMS-szolgáltatást nyújt. A szolgáltatást használók – üzenetenként 2032 forintért – jóslatokat kaphatnak a szerelmi életükkel kapcsolatban.

A számla kötelező tartalmi eleme július 1-je óta Cikk

A számlázási szabályok változása miatt 2020. július 1-jétől a belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot, olvasható a Nemezti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Eu-ból vásárolt szoftver és licenc szerepeltetése az áfabevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk biztonsági felügyeleti rendszerek telepítésével foglalkozik. Egy nagyobb munkánk elvégzéséhez az EU-ból szereztünk be a biztonsági megfigyelő rendszer telepítéséhez szükséges szoftvert és a sok kamera müködtetéséhez szükséges licencet és 1 éves szoftverkövetést. Mi és a külföldi szállító is közösségi adószámmal rendelkezünk. A partner nem számított fel áfát, merthogy mi vagyunk az áfa felszámítására kötelezettek, és gondolom, mivel áfaköteles értékesítéshez használjuk, az áfa le is vonható. Kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Illetve mobilaplikáció használati jogot is vásároltunk, amit szintén továbbszámlázunk, mert ügyfeleink használhatják ezt a szolgáltatást (mobiltelefonról figyelhetik a saját biztonsági kamerájuk által készült felvételeket). Ez utobbinál is kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Várom válaszát. Köszönettel: BBÉ

Szolgáltatás igénybevétele az EU-ból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy költségvetési intézmény alkalmazottainak továbbképzést szervez. A továbbképzést Szlovákiában tartják. Hogyan állítja ki a számlát a továbbképzést tartó cég? Ki fizeti az áfát? A szolgáltatást igénybe vevő nyilatkozhat-e a szolgáltatást nyújtónak arról, hogy az áfát ő fizeti? Köszönöm a válaszát.

Konténerbérlés egy román adóalanytól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett, építőiparral foglalkozó kft. egy román adóalanytól (aki mellesleg a magyar társaság alapítója is) bérel egy konténert több mint fél éves időtartamra. Ön szerint ez a hosszú távú bérlet termékbeszerzésnek vagy szolgáltatásigénybevételnek minősül a kft. részéről? A konténer egy CMR levél keretein belül Magyarországra kerül, amit az építkezés befejezése után visszaszállítanak Romániába. Köszönöm előre is a válaszát!

Térítés nélkül nyújtott szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Tulajdonos 0 forintért adja bérbe az ingatlanát a cégnek bérleti szerződés alapján /közös ktg,közüzemi szlák/ cég nevére jönnek

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata – engedélyköteles beruházás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Láncügylet

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telek értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close