11 találat a(z) szolgáltatás igénybevétele cimkére

Telephely – fióktelep – gazdasági letelepedés. Az Európai Bíróság friss döntései Cikk

Cikksorozatban a telephellyel kapcsolatos szabályokat tekintettük át elsősorban forgalmi adózási szempontból. A hazai és a közösségi szabályok ismertetésén túl kiemelt figyelmet fordítunk a témában született Európai Bírósági esetek elemzésére is. Sorozatunk utolsó, befejező részében bemutatjuk a telephely témában született legújabb Európai Bírósági ítéleteket.

A nap kérdése: kiszámlázhatják-e a katások augusztus 31-éig a még nem teljesített szolgáltatást? Cikk

Kiszámlázhatják-e a katás vállalkozások augusztus 31-éig előre a még nem teljesített szolgáltatások díjait, van-e megkötés, hogy milyen időszakra, és milyen fizetési határidővel lehet előre számlázni? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Alanyi adómentes adózó közösségből vesz igénybe szolgáltatást Kérdés

Sportszövetség külföldi edzőtáborozás költségei utáni áfakötelezettség Kérdés

Szolgáltatás igénybevétele Brexit után Kérdés

Legyen körültekintő! Emelt díjas SMS-szolgáltatásokra figyelmeztet a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) észlelte, hogy egy vállalkozás „Lovedoktor” néven emelt díjas SMS-szolgáltatást nyújt. A szolgáltatást használók – üzenetenként 2032 forintért – jóslatokat kaphatnak a szerelmi életükkel kapcsolatban.

A számla kötelező tartalmi eleme július 1-je óta Cikk

A számlázási szabályok változása miatt 2020. július 1-jétől a belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot, olvasható a Nemezti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Eu-ból vásárolt szoftver és licenc szerepeltetése az áfabevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk biztonsági felügyeleti rendszerek telepítésével foglalkozik. Egy nagyobb munkánk elvégzéséhez az EU-ból szereztünk be a biztonsági megfigyelő rendszer telepítéséhez szükséges szoftvert és a sok kamera müködtetéséhez szükséges licencet és 1 éves szoftverkövetést. Mi és a külföldi szállító is közösségi adószámmal rendelkezünk. A partner nem számított fel áfát, merthogy mi vagyunk az áfa felszámítására kötelezettek, és gondolom, mivel áfaköteles értékesítéshez használjuk, az áfa le is vonható. Kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Illetve mobilaplikáció használati jogot is vásároltunk, amit szintén továbbszámlázunk, mert ügyfeleink használhatják ezt a szolgáltatást (mobiltelefonról figyelhetik a saját biztonsági kamerájuk által készült felvételeket). Ez utobbinál is kérdés: az áfabevallásban ez termékbeszerzésnek vagy szolgáltatás igénybevételnek minősül? Várom válaszát. Köszönettel: BBÉ

Szolgáltatás igénybevétele az EU-ból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy költségvetési intézmény alkalmazottainak továbbképzést szervez. A továbbképzést Szlovákiában tartják. Hogyan állítja ki a számlát a továbbképzést tartó cég? Ki fizeti az áfát? A szolgáltatást igénybe vevő nyilatkozhat-e a szolgáltatást nyújtónak arról, hogy az áfát ő fizeti? Köszönöm a válaszát.

Konténerbérlés egy román adóalanytól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett, építőiparral foglalkozó kft. egy román adóalanytól (aki mellesleg a magyar társaság alapítója is) bérel egy konténert több mint fél éves időtartamra. Ön szerint ez a hosszú távú bérlet termékbeszerzésnek vagy szolgáltatásigénybevételnek minősül a kft. részéről? A konténer egy CMR levél keretein belül Magyarországra kerül, amit az építkezés befejezése után visszaszállítanak Romániába. Köszönöm előre is a válaszát!

Térítés nélkül nyújtott szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Tulajdonos 0 forintért adja bérbe az ingatlanát a cégnek bérleti szerződés alapján /közös ktg,közüzemi szlák/ cég nevére jönnek

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink