46 találat a(z) szemüveg cimkére

Képernyő előtti munkavégzéshez szemüveg: képernyő-e a tablet, adható-e adómentesen multifokális lencse? Cikk

Tableten történő munkavégzés képernyő előtti munkavégzésnek számít-e, arra adható-e szemüvegjuttatás? Illetve olyan munkavállalónak, aki sem távolra, sem közelre nem lát jól, multifokális lencse támogatható-e? (Távolra -4,5 közelre +3,5 dioptria, romlott a szeme.) A keret áránál hogyan dönthetjük el, mi adható adómentesen, és mi nem? – kérdezte olvasónk. Surányi Erzsébet okleveles közgazda válaszolt.

Képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveg dokumentálása Kérdés

Szemüveg juttatása, multifokális lencse, szemüvegkeret Kérdés

Szemüveg a cég kontójára Cikk

A cég szeretne a munkavállalójának szemüveget vásárolni úgy, hogy a teljes összeget a cég fizesse. A munkavállaló napi 4 óránál több időt tölt számítógép előtt, de bifokális szemüvege van, és nem csak munkavégzéshez használja, illetve a drágább lencse kerülne a szemüvegbe (mindenféle plusz réteggel), ami nem csak a minimális munkavégzési feltételeknek felelne meg. Ekkor a cég hogyan könyvelheti le a szemüveg számláját, áfa ebben az esetben levonható, milyen plusz adókat kell ebben az esetben a cégnek fizetnie? Olvasónk kérdéseire Greff Magdolna okleveles adószakértő válaszolt.

Szemüveg elszámolása Kérdés

Üzemi balesetben sérült szemüveg Kérdés

A nap kérdése: választott tisztségviselő kaphat-e képernyő előtti munkavégzéshez szemüveget? Cikk

Választott tisztségviselők esetében adható-e képernyő előtti munkavégzéshez biztosítható szemüveg? A napi feladatokra tekintettel a szemüveg mint munkavédelmi eszköz elszámolható-e és milyen módon? – kérdezte olvasónk, Surányi Erzsébet okleveles közgazda válaszolt.

Szemüveg költségének elszámolása Kérdés

Képernyő előtti munkavégzéshez bíztosítandó szemüveg Kérdés

Éleslátást biztosító védőszemüveg Kérdés

Az Adózóna válaszol: a szemüveg mint juttatás Cikk

Mit mond a jogszabály, milyen esetekben, milyen formában és milyen feltételek mellett adhat a munkáltató adómentesen szemüveget munkavállalója számára? Greff Magdolnát, a Finacont Kft. okleveles adószakértőjét hallhatják.

Szemüveg-költségtérítés elszámolása Kérdés

Így számolja el az éleslátást biztosító szemüveget, ha nagyobb összeg van a számlán, mint amennyit a munkáltató megtérít Cikk

Hogyan számolhatja el a munkáltató azt a számlát, amely éleslátást biztosító szemüveg elkészítéséhez készült, de magasabb összeg szerepel benne, mint amennyit a munkáltató erre irányuló szabályzata engedélyez? Olvasói kérdésre Greff Magdolna okleveles adószakértő, a Finacont Kft. munkatársa válaszolt.

Éleslátást biztosító szemüvegjuttatás számlája Kérdés

Szemüveg munkáltatói támogatása monitor előtti munkavégzésnél Cikk

Olvasónk a következőket kérdezte: Azt a munkavállalót, akinek szemüvegre van szüksége és napi 8 órában monitor előtt dolgozik, mennyiben kötelessége a munkáltatónak támogatnia a szemüveg finanszírozásában? Egyáltalán kötelessége-e a munkáltatónak a szemüveg finanszírozása, és ha igen, akkor milyen mértékben? A kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Biztosítás, hitelközvetítés bevétele

Bunna Erika

adótanácsadó

Számlahelyesbítés garázsszövetkezetnél

Bunna Erika

adótanácsadó

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31