51 találat a(z) szakképzés cimkére

Együttműködési megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó "Megállapodás gyakorlati képzési feladatokról" szerződést kötött egy felsőoktatási intézménnyel egy hallgató gyakorlati képzésére vonatkozóan. Időtartama: 04.08-07.22-ig terjed. Törvényi hivatkozás: Szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV.tv.,és az Szht. végrehajtásáról szóló 13/2008. SZMM rendelet. (Ezt csak azért írtam le, mert miután változott a törvény, ennek is van jelentősége). Kérdésem az lenne, hogy a hallgatót a NAV felé jelenteni kell-e a 1041-es nyomtatványon? Díjazását illetően pedig megerősítést szeretnék kérni, hogy az hetente a minimálbér 15 százaléka-e? És van-e valamilyen egyéb kötelezettsége a vállalkozónak? Köszönöm szépen előre is a válaszát. Üdv.: Fazekasné

Szakképzési támogatást kap a gumigyár Cikk

A munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkár közlése szerint mintegy 600 millió forint szakképzési támogatást kap a Gyöngyöshalászon gumigyárat építő Apollo Tyres.

Szakképzés Kérdés

Ha a tanulószerződés megkötésére hónap közben kerül sor, a csökkentő tétel összege azon hónap vonatkozásában számolható el a tanuló után először, amelyben a hozzájárulásra kötelezett legalább egy nap gyakorlati képzést teljesített. Ezt lehet úgy értelmezni, hogy ha összesen egy napot is dolgozott a tanuló, akkor például egy cukrásztanulónak 56 730 forint teljes havi csökkentő tételt elszámolhatok? Vagy ugyanúgy, mint a kilépésnél, csak napok arányában? Segítséget kérek a fent leírtak értelmezésében. Köszönöm a válaszukat.

Adóbevallás 2013-ról az Adózónával Cikk

Szakértő csapatunkkal az adóbevallási időszakban is segítjük a munkáját!

Több tb-járulékot és a szakképzési hozzájárulást kell fizetni jövőre Cikk

A jövő évi béremelés - változatlan mértékek mellett is - arányosan növeli a foglalkoztatók által fizetendő közterheket, így a tb-járulékok mellett a szakképzési hozzájárulás összegét is. Cikksorozatunk ismerteti, hogy mit kell tudni a szakképzési hozzájárulásról.

Szakképzési hozzájárulás: ma jár le a bevallási határidő! Cikk

A szakképzési hozzájárulás első féléves adóelőlegét idén július 21-ig kell bevallani és megfizetni. Előlegfizetési- és bevallási kötelezettség terheli mind a havi, mind a negyedéves, mind pedig az éves bevallókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed alatt felgyűlt szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Sztrájkalap mértéke

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alapítvány adó 1 százalék felhasználása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close