11 találat a(z) szabadságvesztés cimkére

Szabadságvesztés – szünetel a biztosítás Kérdés

Megszületett az elsőfokú ítélet a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében Cikk

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyében több milliárdos sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt a két tulajdonost 8, illetve 7 év börtönre, 4 társukat pedig rövidebb szabadáságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével.

Szabadságvesztés idejének igazolása a munkahelyen Kérdés

Több százmilliós pénzmosás ügyében született ítélet Cikk

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Székesfehérvári Törvényszék – első fokon, részben jogerősen – különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette és további bűncselekmények miatt ítélt el tíz embert; a vádlottak 2013-at követően egy német cég sérelmére elkövetett csalásból származó több százmillió forintot mostak tisztára.

Reintegrációs őrizetes munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi egyedi esetben kérném szíves segítségüket, mivel sehol nem találok róla semmilyen tájékoztatást. Adott egy munkavállaló, aki a szabadságvesztését tölti, és most egy évre reintegrációs őrizetbe helyezték. Tehát lábpereccel elhagyhatta a fegyházat, otthon van a családjával, és mellette dolgozhat is, napi 8 órában. Szeretne is újra munkába állni a munkahelyén, de nem tudom, hogy a jogviszonyát ebben az esetben hogyan rendezzem, hogy minden rendben legyen? Hiszen még a börtönbüntetése nem telt le. Hogyan tudom visszatenni így munkaviszonyba, ha egyúttal még a büntetés-végrehajtási jogviszonya is fennáll? És állítólag valamilyen támogatást is kaphat utána a munkáltatója, de erre sem találok semmi információt. Kérnék szépen eligazítást, hogyan kell eljárni ebben az esetben! Előre is köszönöm a segítségüket!

Szabadságvesztés időtartamára szabadság kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló három hétre börtönbe vonul. A munkáltató engedélyezheti-e a munkavállalónak, hogy erre az időszakra szabadságot vegyen ki, vagy pedig a munkáltató csak úgy jelentheti az időszakot, mint "szabadságvesztés címén nemfizetett távollét"? Válaszát köszönöm.

12 év szabadságvesztésre ítélték a büntető bírót Cikk

A büntető eljárásban az I. rendű terheltet – aki a vádbeli időben a Csongrád Megyei Bíróság büntető ügyszakos csoportvezetője bírója, majd a Büntető Kollégium megbízott vezetője volt – 8 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt ítélték el.

Szabadságvesztés alatti kifizetés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkavállalónk előzetes letartóztatásba került. Kérdésünk, hogy milyen jogcímen adhatunk részére jövedelmet? (Régi dolgozónk, támogatni szeretnénk.) Tisztelettel: Adrienn

Ügyvezető szabadságvesztését tölti Kérdés

Tisztelt szakértő!Egyszemélyes Kft ügyvezetőjét előzetes letartóztatásba helyezték. A kérdésem, hogy ebben az esetben adhat-e meghatalmazást, hogy valaki más lássa el az ügyvezetést, illetve mit lehet tenni, hogy a cég folytathassa a tevékenységét. Alkalmazott nincs a cégben.Köszönöm szépen.

Három évet kaphatna a Mikulás magánlaksértésért Cikk

A Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére vagy megtévesztéssel éjjel bemegy, vagy ott bent marad. Bár köztudott, hogy a Mikulások kulcs nélkül is kényelmesen járnak ki-be a lakásokból, illetve szállnak alá a kéményeken, mégis viszonylag ritkán vetődik fel bennünk, hogy a fennhangon hahotázó, jópofa, pocakos kis öreg többrendbeli bűncselekmény elkövetője lehet.

Vagyonvizsgálatok: elévülés és szabadságvesztés Cikk

Ítéltek-e már bárkit börtönbüntetésre vagyonvizsgálat alapján? Mikortól számít elévültnek egy ügy? Olvasói kérdések, szakértői válaszok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó halála

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3