5 találat a(z) számlavezetés cimkére

Új számlavezetési rendszert vezet be az államkincstár Cikk

Május elsején éles teszttel indul, jövő januártól pedig teljes körűvé válik a Magyar Államkincstár (MÁK) új multidevizás számlavezető rendszere – mondta a csütörtöki Világgazdaságnak Bugár Csaba, a MÁK frissen kinevezett elnöke.

Jól eldugják a bankok a kimutatást az éves bankszámladíjakról Cikk

Január végéig mindenkinek meg kellett kapnia a 2020-as évre vonatkozó bankszámla-díjkimutatását, ami látványosan megmutatja, mennyit költött valaki bankolásra tavaly. A Bankmonitor.hu-hoz érkező kérdések alapján azonban úgy tűnik, sokaknak nem egyértelmű, miért is olyan fontos ez a kimutatás, illetve gyakran magának a díjkimutatásnak a megtalálása is gondot okoz.

1,5 milliós készpénzfizetési korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ingatlanértékesítés kapcsán lenne kérdésünk. Az eladó magánszemély, míg a vevő számlavezetésre kötelezett jogi személyiségű társaság. Ebben az esetben a társaság fizethet-e 1,5 millió felett készpénzben a magánszemélynek vagy alkalmazni kell a készpénzfizetési korlátot? Várom mielőbbi válaszukat! Köszönettel

Bankszámlaszerződés Kérdés

Cég szétválást követően másik székhelyre költözik. Az eredeti székhelyen marad egy másik cég. Az elköltözött cég bankszámlakivonatait az új helyre továbbítják. Néhány év múlva megszünteti az elköltözött cég a bankszámlát. Több év múlva kap egy levelet az új helyre elköltözött cég, amelyben a pénzintézet több évre feltünteti a bankszámlaköltséget, és így havi néhány ezres banki költségekből több százezer forint összegű bankszámlatartozás jött létre, mert a bank nem zárta le a szerződést, és állítólag a bankszámlakivonatot kiküldte a hasonló nevű cég székhelyére. Hogyan létezhet az, hogy egy bankszámlaszerződést nem szüntetnek meg, amin több évig semmi forgalom nincs, csak halmozódik a tartozás a havi banki költségekből? Magánszemély esetében ugyanez a pénzinzézet 3000 forint pénztartozás után felszólító levelet küld, hogy amennyiben adott időig nem fizetik ki a a tartozást, akkor 8 napon belül felmondja a bank a bankszámlaszerződést. Üdv. L.

Varga: új szerepben a kincstár Cikk

Az a cél, hogy a Magyar Államkincstár képes legyen a teljes magyar önkormányzati rendszer számára a számlavezetést biztosítani – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alapításának húszéves évfordulóját ünneplő intézmény szakmai konferenciáján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldre költözött személy magyarországi adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékfizetés és szocho

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ügyvédi iroda

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close