166 találat a(z) számlaadás cimkére

Adatszolgáltatás számlás értékesítésről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozásban nagykereskedelmi tevékenység keretében saját előállítású hízó sertést értékesítenek. Időnként, kis mennyiségben magánszemély is vásárol. Minden esetben számlát állítanak ki. Pénztárgéppel nem rendelkeznek. Milyen adatszolgáltatási kötelezettségük van a NAV felé? Köszönettel várom a válaszát.

Számlaadás online pénztárgép használata mellett Kérdés

Alapkérdésünk az, hogy mi a teendő abban az esetben, ha egy online pénztárgéppel rendelkező üzletben az alaptevékenységgel összefüggő vásárlásról egy vevő cég számlát kér? Másik eset, ha egy magánszemély a vásárlásról kér számlát. Melyik esetben nem kell beütni a pénztárgépbe a vásárlás értékét, illetve melyik esetben kell a PTGSZLAH bevallást a NAV-nak benyújtani? Kérdésünk további része, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha mondjuk egy büfé alaptevékenységgel foglalkozó társaság egyik tagja művészeti produkciókat is készít, és arról ad egy vevőnek számlát? Köszönettel: Takács Gyula

Kata és a nyugta Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó internetes kereskedelemmel foglalkozik, tehát interneten meghirdeti az áruját, és postázza annak, aki azt megrendeli. Elegendő neki nyugtát adni, ha a vevő nem kér számlát, vagy mindenképpen számlát kell kiállítania?

Perköltség ügyvédi irodánál Kérdés

Ügyvédi iroda könyvelésével foglalkozom. Ügyfelem a pernyertes fél jogi képviselője. Számára a bíróság perköltséget ítél meg (100 ezer forint+áfa), mely a pervesztes felet terheli. Ha jól tudom, a pernyertes fél jogi képviselőjének számlaadási, áfafizetési kötelezettsége nem keletkezik (áfafizetési és számlaadási kötelezettség kizárólag a pernyertes fél és jogi képviselője közötti jogviszonyban jön szóba.) Kérdés, hogy helyesen és a jogszabályoknak megfelelően jár-e el az ügyvédi iroda, ha a fentebbi módon megítélt perköltségről számlát nem állít ki, az áfával növelt összeget (127 ezer forintt) egyéb bevételei között szerepelteti, és annak megfelelően adózik utána (társasági adó)? Köszönettel!

PTGSZLAH nyomtatvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A PTGSZLAH nevű nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban lenne pár kérdésem: 1. Azokat a számlákat, amelyeknek a fizetési módja átutalás, nem kell jelenteni? Csak a készpénzest? 2. Ha egy számlát átutalásosnak állítok ki, és a vevő végül a fizetési határidő lejárta előtt készpénzben kifizeti, ezzel mi a teendő jelentési szempontból? A fizetési határidő lehet 60 nap is, azaz a jelentés már megtörténik, mire kiderül hogyan fizet. 3. Abban az esetben mi számít a készpénzátvétel helyének, ha a számlát a budapesti központunkban állítjuk ki, sofőr elviszi az árut, a számlát, a szállítólevelet például Debrecenbe, és amikor visszahozza apénzt, azt a kasszába bevételezzük. Mi minősül ebben az esetben készpénzátvételi helynek: Debrecen vagy Budapest? Kell-e külön lapszámon jelenteni?

Alanyi adómentes kft. nyugtaadási kötelezettsége Kérdés

Egyszemélyes fényképész kft. 2014. 12. 31-éig használhatta régi pénztárgépét. Termékértékesítés nincs a tevékenységi körében, csak szolgáltatás, nyugtát vagy számlát ad a bevételeiről. 2015. 01. 01-jétől rá is vonatkozik az adatszolgáltatási kötelezettség minden hónapot követő 10-éig?

Online pénztárgép használaton kívül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bt. falusi vendéglátással foglalkozik. Az online pénztárgépet megvásárolta, beüzemelte, de nem használta, 2014. december 31-éig szünetelteti a működését. Havonta 2-3 számla kiállítására kerül sor, a pénztárgép napi zárása sok plusz feladattal jár, ezért szeretném tudni, hogy 2015-ben is mellőzheti-e a használatát, ha a nyugtaadási kötelezettségét továbbra is számlával teljesíti, és erről adatot szolgáltat a NAV-hoz havonta? Ha a válasz igen, értékesíthető-e az online pénztárgép? Válaszát előre is köszönjük!

Szép-kártyás fizetés bizonylatolása Kérdés

Egy kft. sportszolgáltatással foglalkozik, konditermet működtet. A vevők Szép-kártyával történő fizetésekor a kifizetett összeget nem ütik be a pénztárgépbe. A Szép-kártya terminál kiad egy bizonylatot a Szép-kártyás fizetésről. Az áfaanalitikába, illetve az áfabevallásba a Szép-kártya leolvasóból kinyomtatott napi zárások alapján könyveli le a napi bevételt – minden Szép-kártyás fizetést tételesen külön. Az egyénenkénti kifizetésekről, tranzakciókról nem készül sem számla, sem nyugta a pénztárgépből. A kifizetések jóváírása, a pénzügyi teljesítés a bankkivonatokon van feltüntetve, ezek alapján történik a Szép-kártyás vásárlások kiegyenlítése (pénzügyi rendezése). A Szép-kártyás értékesítéseket be kell-e ütni az online pénztárgépbe? A Szép-kártyás értékesítéseket be kell-e majd vallani 2015. január 1-jétől havonta a PTGSZLAH nyomtatványon? Köszönöm válaszukat! Földházi Szilvia

Számla vagy felvásárlási jegy Kérdés

Mezőgazdasági őstermelő a bejelentkezése alapján kompenzációs felár megtérítése mellett alanyi mentességet is választott. Almát termel. Ha kft.-nek vagy egyéni vállalkozónak értékesíti az almát, adhat-e számlát, vagy felvásárlási jegyen kell a kifizetőnek tőle megvásárolnia az almát? Ha a megtermelt almát feldolgoztatja almalének, és úgy értékesíti gazdasági társaságnak, akkor számlát kell adnia, vagy felvásárlási jegyet kell kapnia? Ha számlát ír mindenkinek, helyesen jár el? Köszönettel.

Internetes portálon rendelt áruk Kérdés

Amerikából és Kínából internetes portálon rendelt áru érkezik, mi a teendő? A megrendelő egy kft. Megrendeléskor kifizette a vételárat, amit a számla tartalmazott. Megérkezett a csomag, benne a számla. Mi a teendő? Vámolás, áfa? Magánszemélytől, szintén külföldről vásárol, nem találkoznak. Mit kell csinálni, hogy cégként lekönyvelhesse az adásvételi szerződést, mivel nincs mód azt aláiíni mindkét részről. Ha Pay Palon keresztül fizet, akkor ott van egy Invoce, amit ki lehet tölteni. Ilyenkor él a különbözeti áfa? Pay Pal számlát cég is használhat? Csak weben keresztül értékesít, van, amikor helyszínre viszi az árut. Mindig számlát állít ki. Adhat-e nyugtát? Kérem szives válaszukat. Tisztelettel: Borosné Fazekas Mária

Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás teljesitési helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar adóalany Németországban végez ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatást (villanyszerelést). Mindkét adóalany rendelkezik közösségi adószámmal. A fővállalkozó áfa területi hatályán kívül végzett szolgáltatásról állít ki számlát. Ha a magyar fővállalkozó magyar alvállalkozót vesz igénybe (aki szintén Németországban dolgozik), az alvállalkozó milyen számlát állít ki, és azt hogyan kell szerepeltetni az áfabevallásban? Köszönettel.

Üzemanyag-forgalmazók, szállítók és a kizárólag számlát adók adatszolgáltatása Esemény

2014. november 20.

Kizárólag számlát adók adatszolgáltatása Esemény

2014. november 27.

Kizárólag számlát adók adatszolgáltatása Esemény

2014. november 13.

Kizárólag számlát adók adatszolgáltatása Esemény

2014. november 06.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékelőleg után fizetendő szocho

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs