20 találat a(z) számítógép cimkére

Utalványok adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a tavalyi évben vásárolt számítógép-használati utalványt és többcélú utalványt a dolgozók részére. A kérdésem, hogy a cégnek a számítógép-utalvány és a többcélú utalvány kiadása után van-e adó- és járulékfizetési kötelezettsége? Várom válaszukat.

Vásárolt szoftver Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk vásárolt Windows10 OEM szoftvereket a meglévő számítógépekre, ami tulajdonképpen csak az adott gépeken futtatható. Rá kell-e aktíválni a gépekre vagy, pedig vagyoni értékű jogként elszámolható? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Andrea

Használtcikk-kereskedelem Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea! Az alábbi kérdés válaszával kapcsolatban írok: https://adozona.hu/kerdesek/2020_2_19_Hasznalcikk_kereskedelem_qff Lehet, hogy félreérthető voltam, de a kérdésem arra irányult legfőképp, hogy azok a számítógépek, amelyek egyben felvásárláskor elérik az 50 000 forint egyedi értéket, de alkatrészenként alatta maradnak ennek az összegnek, és felvásárláskor tudjuk már, hogy szétszerelésre kerülnek ezek a gépek, azokra is vonatkozik-e Ön szerint az egyedi nyilvántartási kötelezettség, vagy ha alkatrészenként kerülnek feltüntetésre a felvásárlási jegyen, akkor megfelelő lehet-e rá a globális nyilvántartás is? Ezek alkatrészként kerülnek értékesítésre, vagy beszerelésre más gépekbe. Köszönöm válaszát!

Kibertámadások: a cégek saját dolgozói jelentik a legnagyobb fenyegetést Cikk

Csaknem másfélszeresére emelkedett az elmúlt két évben a vállalatokat érintő kiberincidensek száma, a mintegy ezer megkérdezett informatikai és IT biztonsági szakember szerint a cégekre a legnagyobb fenyegetést saját gondatlan alkalmazottaik jelentik – hívja fel a figyelmet az amerikai Ponemon Intézet globális felmérése alapján a Panda Security.

Decemberben csekély mértékben visszaesett az ipari termelés Cikk

2019 decemberében az ipari termelés volumene 1,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,7 százalékkal visszaesett. 2019-ben a termelés volumene 5,4 százalékkal nagyobb volt, mint 2018-ban, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán közzétett gyorstájékoztatóban.

Munkavállalónak juttatott szemüveg munkáltatói költsége Kérdés

Szeretném megkérdezni, milyen költség terheli a munkáltatót abban az esetben, ha a munkavállalónak eddig nem volt szemüvege, képernyő előtt ül a napi munkaidejében – természetesen szünetekkel – most szemüveget kell vennie mivel a távollátó.

Készletről beruházás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017-es évben több videokártyát vásároltunk, amelyeket abban az évben nem építtettünk be számítógépekbe, így készleten, a 2-es számlaosztályban mutattuk ki a főkönyvben és a beszámolóban. 2018-ban építtettük be az alkatrészeket a szíámtógépekbe, növelve azok értékét. Mi a helyes számviteli elszámolása ezeknek a készletről beépített alkatrészeknek? Köszönettel: Tóthné Gombár Ágnes

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing, adásvétellel induló pénzügyi lízing vagy tartós bérlet-e a következő eset, illetve helyesen járt-e el az eladó? 1. Van egy adásvételi szerződésben, melynek tárgya egy számítógép, a következő szerepel: " A megjelölt termék ára (x) összeg + áfa, melyet a vevő 12 havi egyenlő részletben fizet meg az eladó részére". 2. A szerződés szól az üzembehelyezésről is, mely szerint a számítógépet "az eladó a vevő telephelyén üzembe helyezi és átadja használatra". 3. Havonta kap a vállalkozás az eladótól számlát, mely a számítógép bérletéről szól, és az összege az adásvételi szerződésben megállapított vételár 1/12 része plusz áfa. A szerződésben nincs egyértelmű utalás arra, hogy a futamidő végén a vevő tulajdonába kerül a gép (hacsak nem a szerződés neve: adásvételi szerződés), sem az opció lehetősége. A gondom az, nem tudom, hogyan kezeljem ezt az eszközbeszerzést. Milyen pénzügyi lízingként? Felvehetem-e a tárgyi eszközök közé, elszámolhatom-e utána az értékcsökkenést?

Társaságiadóalap-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy ügyvédi irodánál, illetve könyvelő irodánál műszaki berendezésnek minősíthető-e a számítógép, szerver, monitor, nyomtató? Ezek a cégek nem tudják ellátni a tevékenységüket az említett eszközök nélkül. De a tao-törvény 2. számú mellékletének IV. a) pontjánál felsorolt vtsz-ekből lehetetlen kibogozni, hogy milyen eszközök tartoznak ide. Köszönettel: Nádasné Budai Anikó

Óriási a veszélye a kibertámadásnak: másodpercenként 10 ezer incidens Cikk

Másodpercenként 10 ezer, a kiberbiztonságot érintő esemény történhet egy átlagos vállalat rendszerében, ami a konkrét infrastruktúrán túli alkalmazásokkal is kiegészítve akár 40 ezer is lehet, így a gyors reakció jelentős károktól mentheti meg a cégeket – mondta sajtóbeszélgetésen Keleti Arthur, a T-Systems Magyarország Zrt. IT biztonsági stratégája.

Informatikai csomag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Beszereztünk felújított számítógépeket, 8 darabot. A szállító a számlát egy darab informatikai csomagról állítja ki, és szerepelteti rajta, hogy annak tartalma 8 darab számítógép, windows, egér, billentyűzet. Kérdésem az lenne, hogy ezt szabályosan hogyan kell üzembe helyezni? Válaszát előre is köszönöm!

Számítógép és internethozzáférés időseknek Cikk

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón.

Elöregedett a kkv-k számítógépparkja Cikk

A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka 5 évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál, ahol 18 százalék ez az arány – mondta Vass Gábor, a Microsoft Magyarország Kft. kkv-üzletág és partnerkapcsolati igazgatója a vállalat legfrissebb kutatását ismertetve csütörtökön Budapesten.

Internet-hozzáférés, számítógép-juttatás a dolgozóknak adómentesen Cikk

Egyre több munkahely, munkakör megkívánja a foglalkoztatottak házon kívüli, munkaidőn túli elérhetőségét, akár otthoni munkavégzését, amelynek legkorszerűbb módja az interneten keresztül történő kommunikáció. Milyen adózási következményekkel jár, ha a cég költségtérítést fizet, vagy a saját költségének terhére biztosít internet-hozzáférést, számítógép-használatot?

Anyag vagy áru? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Informatikai cég (a leendő vevő igényei szerint) számítástechnikai alkatrészeket vásárol, majd ebből komplett számítógép-konfigurációt állít össze, amelyet a vevőnek elad. Ebben az esetben a megvásárolt alkatrészek anyagként vagy elábéként kezelendők? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavállalótól levont költség könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérleti díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close