32 találat a(z) svédország cimkére

Közösségi fel-összeszerelés Kérdés

Svéd állampolgár magyarországi szocho és tb-járulék fizetése Kérdés

Svéd állampolgár Magyarországon szerzett jövedelme Kérdés

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz Cikk

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz – jelentette be szerda reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ország csatlakozási kérelmének elfogadása gyorsan megvalósulhat, ami – szavai szerint – növelni fogja a katonai szövetség biztonságát.

Közösségi szolgáltatás Kérdés

További országok csatlakoztak az orosz légijáratok előtti légtérzárhoz Cikk

További európai országok és Kanada is lezárta vasárnap légterét az orosz kereskedelmi légijáratok előtt az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – jelentették hírügynökségek hivatalos közlések alapján.

Fióktelepek közötti tárgyieszköz-áthelyezés Kérdés

Láncügylet megítélése Kérdés

EU-s munkavállaló egészségügyi szolgáltatásra való joga Kérdés

Tb-fizetés Kérdés

Közösségi áfás számla Kérdés

Brutális adatvédelmi baki Svédországban Cikk

Svédország legnagyobb biztosítója, a Folksam véletlenül egymillió ügyfele személyes adatát osztotta meg olyan internetes cégekkel és szoftverfejlesztőkkel, mint a Facebook, Google, Microsoft és a LinkedIn.

A termék más tagállamba történő kiszállításának igazolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a 2020. január 1-jétől alkalmazandó 2018/1912 VH rendelettel kapcsolatos. Cégünk Svédországba értékesít termékeket. Cégcsoportunknak Svédországban is található leányvállalata, így cégünk a számlát a leányvállalat nevére állítja ki adómentesen. A kiszállítás viszont nem a svéd leányvállalat felé történik meg, hanem közvetlenül egy harmadik, független félnél, egy svéd vevőnél pakolják le az árut. A harmadik félnek a leányvállalatunk állítja ki a számlát, feltehetően a svéd áfát alkalmazva. A szállítást a svéd leányvállalatunk fuvarozója végzi úgy, hogy a mi vevőszolgálatunk veszi fel a fuvarozóval a kapcsolatot az időpont és a szállítás egyeztetése végett, de a szállítási költségeket nem nekünk, hanem a svéd leányvállalatnak számlázza ki a fuvarozó. Telephelyünkön az árut felpakolják, és a lepakolás Svédországban a harmadik független félnél történik. Magyar adószámmal csak mi rendelkezünk, sem a svéd leányvállalat, sem a fuvarozó, sem a harmadik fél, a független svéd vevő nem rendelkezik magyar adószámmal. A svéd leányvállalatnak, akinek a számlát kiállítottuk, érvényes svéd adószáma van, és a VIES-ben őt jelentjük le vevőként. A fuvarozó az aláírt CMR-t és a fuvarokmányokat visszajuttatja részünkre, amivel a kiszállítás tényét igazolni tudjuk. Kérdésem: mivel ebben az esetben a vevő fuvaroztat, szükséges-e a fenti rendeletre hivatkozva a 2020. január 1-jétől bevezetett írásbeli nyilatkozat beszerzése? Ez az értékesítés ilyen formában láncügylet-e vagy sem?

Megkezdték a világ első digitális jegybankpénzének tesztelését Cikk

A svédországi központi bank bejelentette, hogy megkezdte a svéd korona digitális változata, az e-korona tesztelését, amivel a skandináv ország egy lépéssel közelebb került a világ első digitális jegybankpénzének kibocsátásához.

Svájci vámhatóság áfa kiszabása Kérdés

Eu-s adószámmal rendelkező magyar cég (elfogadott exportőr is) svájci partnernek árut exportál, áfamentesen a feltételeknek megfelelően. Az áru megérkezésekor a svájci partner mégsem kéri az árut, nem fizeti ki, így a magyar cég eladja az árut egy svéd partnernek, és azt Svájcból tovább szállíttatja Svédországba. Az áru eredete magyar és a tulajdonjog sem változott addig, míg a svéd partner ki nem fizette a számlát. Az áru csak itt kerül végfelhasználóhoz. Majd 4 hónap elteltével a svájci vámhivatal erre az árura mind a svéd, mind pedig a magyar cégnek kiszámlázza az áfát (nem vámot). Van erre jogalapja, ha igen hogyan? Köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs