6 találat a(z) sportvállalkozás cimkére

Játékvezetői díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szövetség által kiküldött versenybírók jövedelmével kapcsolatban az alábbiakat kérdezném: A kiküldő szervezet a szövetség, a kifizető pedig a sportszervezet (jelen estben egy kft. formájában működő sportvállalkozás). A játékvezetői díj (önálló tevékenység jövedelem) eléri a napi minimálbér 30 százalékát, azonban a szövetség nyomtatványa alapján csak szja-levonás van feltüntetve belőle. Az interneten rákeresve azt olvasom, hogy ez alapján mégsem lesz biztosított, amennyiben a kiküldő és a kifizető eltér egymástól, és így helyes az elszámolás. Kérdésem, hogy ez így valóban helyes-e (milyen jogszabályi hely alapján?), illetve amennyiben igen, 08-as járulékbevalláson a sportvállalkozásnak jelentenie kell-e, vagy ezt a szövetség teszi meg? Köszönöm.

Edző utáni kifizetői ekho Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal kérdéssel fordulok önhöz, hogy a sportvállalkozásban közreműködő edzőre vonatkozik-e az Ekho törvény 4. § (6) bekezdése, mely szerint a kifizető nem fizet ekhót a hivatásos sportoló után?

Sportvállalkozás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk sportvállalkozásként részvénytársasági formában működik, látványcsapatsportágban. Elsősorban utánpótlásnevelés a fő tevékenység, amelyet szülői hozzájárulásból, támogatásból fedez, ez mellett azonban felmerülhet a korcsoportokból kikerülő tehetségesebb sportolók játékjogának értékesítése, illetve reklámbevételek is. Kérdésünk az, hogy az egyes bevételi források adómentesek-e, illetve adókötelezettség alá esnek áfa szempontjából, tekintettel az áfatörvény 85. §-ának előírásaira, az arányosítás szabályai hogyan alkalmazandók, illetve hogyan alakul a szülői hozzájárulás bizonylatolása? Köszönettel a segítségükért, válaszukért!

Megbízási díj, járulékfizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét: sportvállalkozás megbízási szerződéssel foglalkoztat külsős helyszíneken edzőket. Az edzők megbízási díja a megtartott edzések számával arányos, a kifizetés a megtartott alkalmak alapján, havonta történik. Az edzők feladatai a megtartott edzéseken felül is rögzítettek: adminisztráció, pénzkezelés, kapcsolattartás a szülőkkel, készülés az edzésekre, esetlegesen eszközök beszerzése, havi elszámolás a központban. Fenti esetben merül fel az a kérdés, hogy a minimálbér 30-ad részének megállapításánál mihez kell viszonyítani? Mivel nem csak az edzés napján, az edzés időpontjában merül fel feladatuk, lehet a havi kifizetést a havi minimálbér 30-ad részéhez viszonyítani, vagy a napi minimálbért kell nézni? Esetleg csak a megtartott 1 órás edzésre a minimálbér óradíjához kell viszonyítani? A viszonyítási alap a bruttó megbízási díj vagy a költségnyilatkozat alapján költségekkel csökkentett jövedelem? Van-e valamilyen szabály arra vonatkozólag, hogy a kifizetés mikor történik, lehet-e hosszú távú szerződést kötni és például félévente kifizetni a megbízási díjat? Ez esetben mi a viszonyítási alap a biztosítás elbírálásánál? Köszönöm.

Gigászi adókedvezményt kapnak a sportvállalkozások Cikk

A sportvállalkozások által fizetendő iparűzési adó csökkentéséről, valamint a sportolók számára juttatott jövedelmet terhelő, munkáltató által fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) eltörléséről döntött a parlament a fideszes Tiba István javaslatára. A módosításokat 124 igen szavazattal, 59 nem ellenében fogadták el a kormánypárti képviselők.

Óriási adókönnyítések sportolóknak, sportvállalkozásoknak Cikk

Január 1-jétől nem kellene iparűzési adót fizetniük a sportvállalkozásoknak a belépőjegy-, bérleteladásból, a reklámközzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevételük után. Nem kellene megfizetni a hivatásos sportolónak e foglalkozása ellenértékeként (már 2017. szeptember 1-jét követően) juttatott bevétel után a kifizetőt terhelő 20 százalékos mértékű ekhót.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. osztalékot kap kft.-től

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata új szabályok

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás feleség

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close