11 találat a(z) saját termelésű készlet cimkére

Saját termelésű készletek állományváltozásának helyes könyvelése Kérdés

Saját termelésű készletek állományváltozása Kérdés

Projektcég Kérdés

Saját termelésű készlet felhasználása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági cég vetőmagot termelt, melynek egy része értékesítésre került, másik része saját felhasználásként újra el lett vetve. Az lenne a kérdésem, hogyan kell lekönyvelni és elszámolni a saját termelésű készlet felhasználását?

Saját termelésű készlet Kérdés

T. Szakértő! Ezer éve a pályán vagyok, de még nem volt termelőüzem ügyfelem, azért kérem a tanácsát a következőhöz. Új kft.-s ügyfelem cukrászüzemet indít. Kicsi üzem lesz, ahol egyedül dolgozik, és süteményeket készít és szállít ki. Kötelező-e a saját termelésű készletek számviteli elszámolása, vagy a költségeket lehet-e mindjárt az 5-ös számlaosztályba könyvelni, és amikor a kiszállítás megtörténik a számla alapján a bevételt a 9-es számla osztályba könyvelni. Év végén pedig leltár alapján a megmaradt és fel nem használt alapanyagokat készletre venni? Félkész és befejezetlen terméke valószínűleg nem lesz, mert egy nap csak annyit készít, amit még akkor vagy másnap kiszállít. Mivel külsős könyvelő vagyok nem is lenne rálátásom, hogy mi van az üzemben. Köszönöm szépen. Bné

Saját termelésű készletek leltározása a mezőgazdaságban Kérdés

Elfogadható-e az a mezőgazdasági üzemekben tapasztalható gyakorlat, hogy a saját termelésű késztermékeket betakarítás előtt, általában július első hetében leltározzák (legalacsonyabb készlet)? Természetesen a készletekről mennyiségi és értékbeni nyilvántartást vezetnek, a fordulónapi készletértéket utókalkulált szükített önköltségen állapítják meg (KÉK).

Saját termelésű készlet selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző évről megmaradt saját termelésű alma (készlet) selejtezését hogyan könyvelem? Tartozik a saját termelésű készlet állományváltozása, K251-258? Van még más könyvelési teendőm is? Köszönöm válaszát!

Ingatlanforgalmazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ingatlanforgalmazással foglalkozó kft. használt, rossz állapotban lévő lakásokat vásárol, ezeket felújítja, majd értékesíti. A lakást áruként tartjuk nyilván, a felhasznált anyagokat és igénybe vett szolgáltatásokat az 5-ös számlaosztályban számoljuk el, majd év végén, illetve a felújítás befejeztével átvezetjük a saját termelésű készletek közé. A kérdésünk arra vonatkozna, hogy ez az elszámolás helyes-e, illetve a lakások értékesítésig felmerülő rezsi költséget, a felújításkor elhasznált eszközök például: ecset, fólia, tisztítószer …stb. értékét, a vásárláskori ügyvédi munkadíjat elszámolhatjuk-e tárgyévi költségként? Válaszát előre is köszönöm.

Minek nevezzelek: tenyész- és növendékállatok a számvitelben Cikk

A mezőgazdasági tevékenység könyvvitele általában a kettős könyvvitel rendszerében sem „fáklyás menet”, de a pénzforgalmi szemléletű egyszeres könyvvezetésben okoz csak igazán fejtörést egyes speciális tételeinek értelmezése. Az alábbiakban az állattenyésztés „problémás” eseteiből válogattam.

Saját termelésű készletek selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, hogy saját termelésű készletek (ásványvizek) gyártása során felmerült selejtet, hogy kell nyilvántartanom? A cégnél kinevezek egy embert, kötök vele egy megbízási szerződést, hogy mondjuk havonta ő fogja felügyelni a selejtezést, ezt jegyzőkönyvbe foglalja? Viszont ez után a termék után is meg kell fizetnem a termékdíjat? Áfát? Mi a helyes könyvelés? T869 hiányzó megsemmisült, állományból kivezetett készletek könyv szerinti értéke -K 258 Késztermékek? Vagy az K 581 saját termelésű készletek? Köszönöm válaszát!

Vásárolt vagy saját termelésű készlet? Kérdés

Tisztelt Címzett! Cégünk vasalatok megmunkálásával foglalkozik. Van olyan termékünká amit a szállítótól beszerzünk nyers állapotban, és elküldjük galvanizáltatni. A kérdés az, hogy ez vásárolt vagy saját termelésű készletnek minősül? A terméken mi egyéb műveletet nem végzünk. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nevelési ellátás jár-e?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs