53 találat a(z) revizor cimkére

Ezt tanácsolja az adóhatóság az szja-bevallásnál Cikk

Mivel május 20-a vasárnapra esik, ezért a magánszemélyek idén május 21-én éjfélig nyújthatják be 1153 számú személyijövedelemadó-bevallásukat. Nem célszerű azonban a beadást az utolsó napokra halasztani!

NAV-razzia: többszázezres bírságok, üzletbezárások Cikk

Ötszázezer kiló ruha mosásához elegendő hamis mosószert és öblítőt találtak a „Piszkos Tizenkettő” akcióban a pénzügyőrök és a revizorok Békés megyében.

Fiktív számla: így kerülhetjük el, hogy vétlenül bírságoljanak minket Cikk

A fiktív számlázásos ügyletek elterjedését az adójogi jogkövetkezményeinek súlyosbításával próbálják visszaszorítani, de ezen szankciók jellemzően nem a szándékosan fiktív számlát kiállító személyt sújtják, hanem azt a vétlen befogadó felet, aki jóhiszeműségből, vagy egyszerűen figyelmetlenségből nem fordított kellő figyelmet partnerének megválasztására, és kontrollálására. Íme néhány hasznos tanács azoknak, akik üzleti partnereik felróható magatartása miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Adószakértőkre, fogorvosokra és ügyvédekre száll rá az adóhatóság Cikk

Májustól kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a szolgáltató szektornak, így ellenőrzi az ügyvédeket, adószakértőket, a szépségipart, a plasztikai sebészeket és a fogorvosokat is - mondta Szarvák Jenő főosztályvezető, a NAV és több vállalkozói érdekképviselet által szervezett konferencián szerdán Budapesten.

Irathiány miatt bírságolnak a revizorok Cikk

Súlyos bírságokra számíthatnak idén azok a vállalkozások, amelyek nem teljesítik a működésük során keletkező dokumentumok hiánytalan megőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket. Az iratok rendszerezése és gyors visszakereshetősége a cégek saját érdeke, sok hazai vállalkozás mégsem veszi kellően komolyan az ezzel kapcsolatos feladatait.

Mit vizsgálnak a munkaügyi ellenőrök 2012-ben? Cikk

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal idei évre vonatkozó ellenőrzési irányelvei fókuszában továbbra is a bejelentés nélküli munka visszaszorítása szerepel a kiemelt célok között. Az építőipari cégek helyett az idén elsősorban a vagyonvédelmi társaságok kerülhetnek a munkaügyi felügyelők vizsgálatainak fókuszába, a hivatalnak pedig erősödhet a felvilágosító tevékenysége, amire már régóta széles körű, eddig kielégítetlen igény mutatkozik – összegzi a várható idei fejleményeket a BDO alábbi elemzése.

Újfajta ellenőrzést vezetnek be a NAV-nál Szakértői Kommentár

Új adatgyűjtő ellenőrzésfajta a gazdasági esemény valódiságának vizsgálata. Célja a szerződéses kapcsolatban álló ellenőrzése, vagy bűncselekmény elkövetési értékének felderítése.

Januártól milliós adóbírságokat is kiszabhat a revizor Cikk

Erőteljesebb adóhatósági fellépésre számíthatnak a vállalatok, valamint szigorodnak a jogkövetkezmények: emelkedik a szankciók mértéke, nő a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelőssége, akiknél a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kapcsoltsága

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close