53 találat a(z) revizor cimkére

Erre számíthat, ha megrendeli az adórevizort Cikk

Az adózók többsége már a NAV szó hallatán is fázik, de elvétve akad olyan, aki nem bánná, ha minél előbb meglátogatnák a revizorok. Megrendelhető-e az adóellenőrzés? – kérdezte az Adózóna Olvasója. Dr. Verbai Tamás jogász szakértőnk válaszolt.

Amikor a revizornak is kellemetlen az adóellenőrzés Cikk

Akupunktúrás kezelésen vettek részt a Tolna megyei adóellenőrök. Az ellenőrzés mindenkinek kellemetlen volt - írja a teol.hu.

Ha az adóellenőr már tudja, mit tett tavaly nyáron Cikk

Adatgyűjtéses revízió vagy adóellenőrzés? Bármelyik jelszóval jelentkezik is be az internetes portálokon értékesítőhöz a revizor, jó, ha az ellenőrzés alá vont adózó felkészül rá: az adóhivatal már sok információt összegyűjtött róla.

Így bukott le a NAV megvesztegetett ügyintézője Cikk

A megbízhatósági vizsgálat során bukott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik ügyintézője, aki pénz ellenében adott ki adóhatósági okiratot. A rendőrség gyorsított bírósági eljárást javasol.

Újfajta ellenőrzés: speciális adatok gyűjtését vizsgálják a revizorok Cikk

Az Art. 87. § felsorolja a az adóhatóság ellenőrzésének típusait, melyek közül már több olvasó jól ismeri például a bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzést.

Nehezebb lesz bizonyítaniuk a revizoroknak az igazukat Cikk

Nagyban megnehezíti az adóhatóság dolgát az az Európai Bíróság által hozott ítélet, amely az áfavizsgálatoknál szigorúbb bizonyításra kötelezi a revíziót. Több ügy is landolt Luxembourgban, amely azt firtatta: mennyiben felelős egy társaság azért, mert a partnercége csalásban érintett, nem fizetett rendesen adót vagy nem adott bevallást. A korábbi menetrend az volt, hogy az adóhatóság a problémás cégek üzletfeleit is potenciális csalónak titulálta, vagyis az általuk visszaigényelt vagy levont áfát nem fogadta el szabályosnak, nem engedte elszámolni. írja a Napi Gazdaság.

Éjszakai műszakban a revizorok Cikk

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Több szabálytalanságot találtak egy dél-alföldi diszkóban a revizorok Cikk

Több szabálytalanságot, egyebek mellett feketén foglalkoztatott alkalmazottakat és illegálisan működő nyerőgépeket találtak egy dél-alföldi diszkóban a revizorok - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Végbél, tánctudás, szakadt szoknya is előkerülhet az adóellenőrzéskor Cikk

Válogatott módszerekkel igyekszik a NAV kiszűrni azokat, akik nem adnak számlát vásárláskor, vagy egy szolgáltatás teljesítésekor. Tanfolyamok, képzések nincsenek a revizoroknak, de a hatóság számít a kollégák kreativitására.

Razzia a nagybani piacon: 18 milliós bírságot szabtak ki Cikk

Összehangolt razziát tartottak a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon, ahol 66 tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára

A nagy adózók megúszhatják az alapos ellenőrzést? Cikk

Továbbra is rendszeresen ellenőrzi a multinacionális cégeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kontroll a teljes beszállítói lánc felderítésére és részletes vizsgálatára is kiterjed. Ugyanakkor a jogalkotó januártól megszüntette a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező háromezer adózó kötelező ellenőrzését, így az adóhatóság gyanú, bejelentés alapján "mozdul rá" a multikra - olvasható a Magyar Hírlapban."

Kiderült, milyen akadályokat jelentenek a gyakorlatban az Art. változásai Cikk

2012. január 1-jétől az ellenőrzés megkezdésére vonatkozó szabályok megváltoztak, így a korábbi szabályokkal ellentétben már nem értesítéssel kezdődik meg a vizsgálat. Mik a buktatók?

Hitelt érdemlő bizonyíték: mit kell elfogadnia a revizornak? Cikk

Mivel tudom hitelt érdemlően bizonyítani, hogy elvitte az országból az árut a fordított áfával adózó EU-s vevőm, ha saját autójával szállította el azt és az, hogy a CMR-t kiállítja nem elég bizonyíték a revizornak? Olvasói kérdésre szakértői válasz.

Rajzolhatok-e szigorú számadású nyomtatvány nyílvántartási kartont, füzetet...stb.? Kérdés

Hosszas kutatás után az Adóhivatal nem talált adóhiányt ügyfelemnél, ezért arra a megállapításra jutottak, hogy nem jó a szigorú számadású kartonunk.Ügyfelem ezt csaknem 20 éve használja.

Béremelésre számíthatnak a NAV dolgozói Cikk

Emelnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) dolgozó pénzügyi nyomozók bérét; az erről szóló módosító javaslatot az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága általános vitára alkalmasnak találta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close