13 találat a(z) rendszer cimkére

Október közepéig kell elkészíteniük kiberbiztonsági intézkedési tervüket az érintett vállalkozásoknak Cikk

Október 18-áig kell elkészíteniük saját kiberbiztonsági intézkedési tervüket az érintett vállalkozásoknak, valamint bejelentkezniük a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) rendszerébe – közölte az MTI.

Egyre gyakrabban használják a bűnözők a mesterséges intelligenciát az informatikai támadásokban Cikk

Az elmúlt hat hónap adatai alapján dinamikusan terjednek az Android rendszereket érintő pénzügyi fenyegetések, valamint a mobilbankoláshoz kapcsolódó kártékony programok, az ESET kiberbiztonsági cég elemzése szerint az adattolvajok most már egyre többször a mesterséges intelligenciát, a generatív AI-eszközöket is felhasználják támadásaik során – közölte az MTI.

Elektronikus gazdálkodási napló: hamarosan újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság Cikk

Az eGN folyamatos fejlesztésének köszönhetően az elkövetkezendő hetekben újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság, ami tovább könnyíti majd a rendszer használatát. A Nébih emellett javasolja a gazdálkodóknak, hogy év közben folyamatosan töltsék az adatokat az eGN-be, így még gördülékenyebbé válhatnak a benyújtási időszakok – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Erre figyeljünk különösen a visszaélés-bejelentési szabályok alkalmazásánál! Cikk

A visszaélések bejelentéséről szóló 2019/1937. számú EU-irányelv (Irányelv) rendelkezéseit a magyar jogba a 2023. évi XXV. törvény (Törvény) ültette át. A szabályok átültetésével kapcsolatosan számos gyakorlati kérdés felvetődik, így ezeket az alábbiakban megválaszoljuk.

Nemzetközi lapszemle: áprilistól tovább folytatódhat a brit háztartások rezsitámogatása? Cikk

Áprilistól – korábbi, a lakossági rezsiszámlák támogatásának csökkentéről szóló terveivel ellentétben – a brit kormány továbbra is fenntarthatja jelenleg érvényben lévő rezsitámogatási rendszert – írja a The Guardian.

Nébih: újra elérhető az antibiotikum-felhasználást bejelentő rendszer Cikk

Ismét használhatják az állatorvosok és meghatalmazottjaik az új funkciókkal bővített antibiotikum felhasználást bejelentő rendszert. Az antibiotikum-hatóanyagú állatgyógyászati készítmények nagykereskedői hamarosan, a fejlesztés második ütemének lezárásakor tölthetik majd fel éves jelentésüket – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Agrárminisztérium: egységes uniós tápértékjelölő rendszerre van szükség Cikk

Zavart okoz az uniós piacon az élelmiszerek csomagolásán található tápértékjelölések túlkínálata, ezért az Európai Bizottság (EB) bevezetne egy harmonizált rendszert (FOPNL), amelyet Magyarország is támogat – közölte az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, olvasható a kormany.hu-n.

Könyvelési software, rendszer Kérdés

Elérhetőek az online pénztárgépek adatai a NAV online számla rendszeren keresztül Cikk

8A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elérhetővé tette az online pénztárgépek által kibocsátott nyugták adatainak lekérdezését a NAV Online számla rendszerből. Az új szolgáltatás már tesztelhető – írja honlapján a KPMG.

MEKH: az október 1-jével kezdődő új gázév rendszerhasználati díjakat érintő árváltozásáról Cikk

Az október 1-jével kezdődő új gázév rendszerhasználati díjakat érintő árváltozása továbbra sem növeli az átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások energiaköltségeit – tette közzé honlapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Napelemes rendszerek: szabálymódosítás miatti nem várt akadályok Cikk

Nehezített és egyre drágább pálya a napelemes rendszerek kiépítése, akár nagyobb, közepes vagy háztartási méretű rendszerekről beszélünk. A kormány jelentősen növelné a hazai napelemes energiatermelési kapacitást, de jelen pillanatban több nehézséggel szembesül az, aki ilyen rendszert telepítene. Egy nyári szabályváltozás nyomán például a közepes rendszerek telepítői jelentős plusz költséggel számolhatnak, és a szolgáltatók változó előírásai miatt a családi házukat állami pénzből napelemmel felszerelni szándékozók is aggódva pillanthatnak pénztárcájuk mélyére – írja a hvg.hu.

Állatorvosok figyelem! Változás az antibiotikum-felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben Cikk

Fontos újítás lép életbe hamarosan az antibiotikum felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben: az állatorvosoknak meghatalmazottjaikat konkrét tenyészetekhez kell rendelniük. A jogosultságokat mind az online, mind a papír alapú nyomtatvánnyal létrehozott meghatalmazásoknál szükséges beállítani. Az augusztus 29-én élesedő fejlesztés az átláthatóbb ügyintézést és az adatvédelem fokozását szolgálja – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Halálos fenyegetés érte a generátorkezelőket – egyes területeken leáll a jégkármérséklő rendszer Cikk

Egyre szélesebb körben terjed az a – nyilvánvalóan minden tudományos alapot nélkülöző – tévhit, mely szerint az országos jégkármérséklő rendszer tehető felelőssé a Kelet-Magyarországon kialakult súlyos aszályért. A helyzet mára odáig fajult, hogy több generátorkezelő is halálos fenyegetést kapott. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) a legfontosabb munkavállalói biztonsága, ezért a megfenyegetett generátorkezelők körzeteiben leállítja a jégkármérséklő rendszert. Ebből adódóan számos területen csak részlegesen lesz biztosított a jégkár elleni védekezés, ami nemcsak a gazdálkodókat, hanem a lakosságot és az ipari létesítményeket is veszélyezteti – közölte a NAK.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szkennelt megbízási szerződés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink