244 találat a(z) reklámadó cimkére

Elektronikus hirdetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségüket kérjük annak eldöntésében, hogy a cégünk által rendszeres időszakonként vevőinknek/partnereinknek küldött hírleveleink elektronikus hirdetésnek minősülnek-e, és vonatkoznak-e rájuk a 2001. évi CVIII. törvény, valamint a 2008. évi XLVIII. törvény előírásai? Ha Önök nem kompetensek ebben a témában, tudnának olyan céget ajánlani, akivel fel tudnánk venni a kapcsolatot? Egy hírlevelünket itt lehetne megnézni: http://www.valasekszivattyu.hu/content/h%C3%ADrlev%C3%A9l-20157 Segítségüket előre is köszönjük. Üdvözlettel Valasek László ügyvezető Valasek Szivattyútechnika Kft.

Google hirdetés utáni adóalap-emelés, kell-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2015-ös évre kell-e megemelni a társaságiadó-alapot, ha a cég google/facebookon keresztül hirdetett (ami után nincs reklámadó-nyilatkozat) és az összeg éves szinten bőven 30 millió forint alatt van? Irodánkban eltérő vélemények vannak, szeretném, ha Ön megerősítené, vagy megcáfolná a fenti kérdést! Köszönöm válaszát!

Reklámadó alanya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. 8 millió forint értékben reklámszolgáltatást vesz igénybe, erről szerződést köt, számlát és nyilatkozatot kap a reklámszolgáltatótól, akkor neki mint a reklám megrendelőjének keletkezik-e adó- és bevallási kötelezettsége? Válaszát előre is köszönöm!

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy civil szervezet, egyesület sportrendezvényeket szervez, és ezen az eszközökön, gépkocsikon reklámfeliratokat helyez el. A bevétele ebből a reklámtevékenységből az év folyamán elérte a 100 millió forintot. A reklámadó vonatkozik-e a civil szervezetekre? Nem közhasznú az egyesület. Várom válaszát.

Ki csak feltölt, kinek be is kell vallani – hét adó Cikk

A legtöbb magyar vállalkozásnak – akik gazdasági éve a naptári évhez igazodik – december 21-ig kell teljesítenie az úgynevezett „feltöltési” kötelezettséget. Ez a kötelezettség hét adónemre is vonatkozhat. A társasági adóval már foglalkoztunk, most jön a többi hat. Kinek kell feltölteni és kinek nem, és kinek kell még bevallania is? Mindez megtudható.

A reklámadó bevallása, feltöltése: itt az NGM-NAV tájékoztatója Cikk

A reklámadó év közi módosítása bizonytalanságot okozhat az adózóknak. Az NGM és a NAV tájékoztatója ezt igyekszik eloszlatni.

6+1 tipp: így úszhatja meg a reklámadót Cikk

A 2014-ben bevezetett reklámadóról szóló törvény nem csupán a reklámot közzétevőnél keletkeztet a megrendelt reklám után reklámadó fizetési kötelezettsége, hanem a reklámot megrendelő vállalkozást is terhelheti az adófizetési kötelezettség. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda partnere készített egy összefoglalót, miként kerülhető el a reklámadó.

Adók bevallása Esemény

Hirdetés honlapon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk saját honlapján a pénzügyileg rendezett tagsággal rendelkező vállalkozásoknak ingyenes hirdetési lehetőséget biztosít. Keletkezik bármilyen adófizetési vagy bejelentési kötelezettsége az egyesületnek, illetve a hirdető tagoknak? Válaszát előre is köszönöm!

Reklámadó láncügyletnél Kérdés

Kell-e reklámadót fizetnie annak a cégnek, amely reklámok közvetítésével foglalkozik, de nem jutalékot számláz, hanem a munka teljes összegét bevételként, és vannak alvállalkozói, szintén nem jutalékszámlákkal, hanem teljes összeggel?

Szigor a könyvvizsgálókra + adósaláták a törvény tervezetében Cikk

Ellenőrizhetők és keményen bírságolhatók lesznek a könyvvizsgálók, szigorodnak a vizsgáikra vonatkozó előírások – ezeket is előírná az IFRS-törvény. A tervezet különböző adókra vonatkozó új szabályokat is tartalmaz.

Plakáton hirdetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az óriás plakátok, mint üres felületek, bérbeadásával foglakozik a társaság. A bérlőnek jogában áll azt albérletbe adni. A felület bérlője, illetve albérlője végzi a plakát felragasztását. Az reklámtörvény (2008. évi 48. törvény) 3. § k) szerint a reklám közzétevője az, aki a reklám közzétételére alkalmas eszközökkel rendelkezik, és ezek segítségével a reklámot megismerhetővé teszi. Ebben az esetben a reklámadó alanya ki, a törvény értelmében ki az, aki az eszközzel rendelkezik, és azt megismerhetővé teszi? Köszönettel: Bácsi Ferencné

Reklámadó Kérdés

1./ Ki fizeti a reklámadót? Értelmezésem szerint a reklám közzétevője. 2./ Ki a reklám közzétevője? A médiatulajdonos, akinek a tulajdonát képező felületén a reklámot kihelyezik, vagy az az ügynökség, akit az egész kampány lebonyolításával bíz meg a megrendelő? Az ügynökség a médiafelületet bérli, gondoskodik a plakát gyártásáról, tervezéséről stb. Ha a fenti esetben az ügynökség a reklámadó alanya, akkor a reklámadó alapját hogyan kell meghatározni? Ha a médiatulajdonos a reklámadó alanya, akkor a reklámadó alapját csak a bérleti díj képezi, esetleg a reklámot tartalmazó plakát ragasztása is ? 3.) Saját reklám esetén a reklámadó alapját képezi a nyomdai munka, a kihelyezési díj, az ehhez kapcsolódó grafika, illetve a kihelyezési költség, és a felület bérleti díja? 4.) Sok esetben a megrendelőnek, a reklámozónak van nyomdai kapcsolata, és az ügynökséget csak a kihelyezéssel, felületfoglalással bízza meg. Ekkor közzétevőnek, azaz reklámadó-fizetőnek tartom az ügynökséget, de ebben az esetben a nyomdai költség nem terheli az alapot! Meg kell-e fizetni a megrendelőnek ebben az esetben a nyomdai szolgáltatás után a reklámadót ? Vagy lehet, hogy a plakát gyártása, a nyomdai munka nem is reklámadó-köteles tevékenység?

Tovább lehet-e hárítani az adót az üzleti partnerekre? Cikk

Tovább lehet-e hárítani a reklámadót az üzleti partnerekre? – kérdezte olvasónk. Erdős Gabriella, a Tax Mind Kft. adószakértője válaszolt.

Adók, járulékok befizetése Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fogorvos NEAK finanszírozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Könyvelő cég feltételei

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink