19 találat a(z) rehabilitáció cimkére

MMK Kérdés

Megváltozott munkaképességűek ellátásához szükséges biztosítás Cikk

A megváltozott munkaképességű személyek ellátására való jogosultságnak (legyen szó akár rokkantsági, akár rehabilitációs ellátásról) – a komplex felülvizsgálat által megállapított megváltozott munkaképességen túl – további feltétele, hogy az igénylő ne folytasson keresőtevékenységet, ne részesüljön rendszeres pénzellátásban, illetve rendelkezzék megfelelő biztosítási előzménnyel.

Megváltozott munkaképességű munkavállaló, ha nem hívják be felülvizsgálatra... Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű kollégánk (80%-os össz. egészségkárosodott) felülvizsgálata 2017. februárban lett volna esedékes, de a mai napig sem hívták be felülvizsgálatra. Ilyen esetben mi a teendő, beszámítható-e a rehabos létszámba, illetve jár-e részére 2018-ra az 5 nap pótszabadság? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni Cikk

Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.

Egészségügyi alkalmatlanság miatt így szüntethető meg a munkaviszony Cikk

Keresőképtelenné valamennyien válhatunk, ennek fő szezonja a téli időszak. Ebben a kritikus helyzetben mind a munkavállalót, mind pedig a munkáltatót kölcsönösen jogok és kötelezettséget illetik, illetve terhelik (például: tájékoztatás, munkavégzés alóli mentesülés stb.). Sajnálatos módon azonban előállhat az a helyzet is, amikor a munkavállaló az adott munkakör betöltésére alkalmatlanná is válik.

Egyéni vállalkozó tb-ellátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású egyéni vállalkozó 2016.09.05-től táppénzen van. Az elsőfokú komplex minősítés szerint egészségi állapotának mértéke 20 százalékos, kialakulásának időpontja 2016.09.01. Állapota alapján D minősítési csoportba tartozó, rehabilitációja nem javasolt. Kérem tanácsát, milyen lehetőségei vannak a vállalkozónak, ha továbbra is szeretné folytatni a vállalkozását. Köszönöm válaszát: CsCs

Komplex minősítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk, aki jelenleg még táppénzen van, a kormányhivatal határozata alapján egészségi állapota 20%, állapota alapján a D minősítési csoportba tartozó, rehabilitációja nem javasolt, kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható. Munkaköre gépi forgácsoló. Ha lejár a táppénze, foglalkoztathatjuk-e ugyanabban a munkakörben, heti hány órában, és maximum mennyi jövedelemmel? Köszönöm válaszát.

Kivételes rokkantsági ellátás jön azoknak, akiknek nincs elég biztosítási idejük Cikk

Kivételes rokkantsági ellátásban részesülhetnének a jövőben azok a súlyosan egészségkárosodott személyek, akik hosszú ideje tartó betegségük miatt, vagy más méltányolható okból nem tudták megszerezni az ellátáshoz szükséges előzetes biztosítási időt, de rendelkeznek az előírt biztosítási idő legalább felével – derül ki a Magyarország 2018. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvénymódosítási javaslatcsomagból, amelyet tegnap este terjesztett a parlament elé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A rehabilitáció több városrészben meglökheti a lakásárakat Cikk

A korábban kevésbé népszerű városrészek is vonzóvá válhatnak a lakást keresők körében a köztérfelújítások és városrehabilitációs programok eredményeképpen, Budapesten több tucat helyszínre érdemes most figyelni – hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.

Rehabilitációs kárpótlási nyugdíj-kiegészítés csaknem 60 ezer embernek Cikk

Mintegy 60 ezer embert érint a rehabilitációs kárpótlási nyugdíj-kiegészítés a Gulág kapcsán – mondta az emberi erőforrások minisztere az M1 műsorában.

Lepukkant városrészek rehabilitációjára is lesz pénz Cikk

Elindult a "Leromlott városi területek rehabilitációja" és "A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok" című, összesen 6,8 milliárd forint értékű felhívások társadalmi egyeztetése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – olvasható az NGM honlapján.

Egészségkárosodottak tb-ellátásának feltételei Cikk

Milyen mértékű egészségkárosodás, előzetes biztosítási idő és más egyéb feltétel esetén kapható társadalombiztosítási ellátás? Ismertetjük.

Gyorsítják a rehabilitációs felülvizsgálatot Cikk

Felgyorsítja a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs felülvizsgálatát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) előterjesztése – olvasható a Népszava csütörtöki számában.

Rokkantsági, rehabilitációs ellátás: ezektől függ az összeg Cikk

Bonyolult szabályok szerint kell kiszámítani a rokkantsági, illetve a rehabilitációs ellátás összegét. Megmutatjuk, mi mindentől függ a járandóság.

Rehabilitációs kártya beltag biztosítása Kérdés

Bt beltagja az egyedüli személyesen közreműködő tag a társaságnál. A törvény szerint előírt járulékokat fizettük utána, jövedelmet nem vett fel. 2012. július 1-jétől van-e lehetőségünk arra, hogy rehabilitációs kártya birtokában a minimum SZOCHÓT ne kelljen utána fizetni? Köszönettel, CSK

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs