159 találat a(z) részvény cimkére

Ketyeg az óra! USA-beli részvényekből származó jövedelmek adózása: januártól új szabályok jönnek Cikk

Az érintett magánszemélyeknek nincs már sok idejük átgondolni, mitévők legyenek a rendelkezésükre álló amerikai részvényekkel és részvényopciókkal, figyelemmel arra, hogy 2023. december 31-éig alkalmazható az Amerikai Egyesült Államokkal kötött kettős adózás elkerülésére vonatkozó adóegyezmény.

Szolidaritási vagyonadóról nyújtottak be törvényjavaslatot Cikk

Szolidaritási vagyonadó fizetésének bevezetését javasolják a nettó hatszázmillió forint meghaladó jövedelmű magánszemélyeknél a Párbeszéd képviselői.

Amerikai-magyar kettős adóztatás megszűnése Kérdés

Törli az OTT-ONE Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előírta az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek október 2-ától való törlését a tőzsdéről. Az OTT-ONE az ismétlődő jegybanki intézkedések ellenére sem tette közzé három éves és egy féléves jelentését, s nyilatkozata szerint ezt a jövőben sem tudja pótolni. Mindezek súlyosan veszélyeztetik a befektetők jogos érdekeit és a tőkepiacokba vetett bizalmat – írja honlapján az MNB.

Részvény értéke Kérdés

Részvényesek részvény nélkül: vannak kockázatok Cikk

Kényelmi okokból a ma működő részvénytársaságok nagy része éli az életét kibocsátott részvények nélkül. Kevesen tudják közülük azonban, hogy ezáltal milyen kockázatokkal és gyakorlati problémákkal szembesülhetnek, írja honlapján a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Elhunyt részvényének osztaléka Kérdés

Adózás ingyenesen kapott részvény értékesítése után Cikk

Belföldi magánszemély a munkaviszonyára tekintettel részvényjuttatást kapott belföldi munkavállalójától, ingyenesen, körülbelül tíz évvel ezelőtt. Osztalék címén folyamatosan részesedett a társaság eredményéből. A részvényeket most értékesíteni szeretné. Az értékesítés során milyen adókötelezettségei keletkeznek a magánszemélynek, és ezt hol kell bevallani? Árfolyamnyereség címén kell adóztatni az értékesítést? Miután ingyen kapta a részvényeket, mit kell tekinteni szerzési (és az értékesítéshez kapcsolódó) költségnek? Hogyan kell megállapítani az értékesítéskori (piaci) értéket? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Részvényeladás alanyi adómentes kft.-ben Kérdés

Ingyenesen kapott részvény értékesítése Kérdés

Részvény külföldi cégtől Kérdés

Négy tőzsdei kibocsátó éves jelentésével van probléma Cikk

Az OTT-ONE Nyrt., a SET GROUP Nyrt., a SunDell Estate Nyrt. és a WINGHOLDING Zrt. esetében azonosított problémát a tavalyi pénzügyi évről készített kibocsátói éves jelentés kapcsán a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az OTT-ONE és a SET GROUP – amelyek részvényeinek kereskedése már régebb óta fel van függesztve a BÉT-en – nem publikálták jelentésüket, s egyéb tájékoztatásokkal is elmaradtak. A két másik kibocsátó esetében azok érdekkörén kívüli okból, a könyvvizsgálóiknál bekövetkezett hiba miatt utólag vonták vissza a könyvvizsgálói jelentést. Mivel azonban ez az éves jelentés alapvető része, a jegybank ezek közzétételéig – a tájékoztatási kötelezettség teljesítése szempontjából az MNB által felügyelt – szabályozott piacon felfüggesztette a SunDell részvények és a WINGHOLDING kötvények kereskedését a BÉT-en – tette közzé honlapján az MNB.

Kamatjövedelem szochója gyakorlati példán keresztül Kérdés

Külföldi anyavállalat részvényjuttatása Kérdés

Részvény-visszavásárlási aukció, céges lehetőség a részvételen Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó - csed összege

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Családtámogatási ellátás illetékesség meghatározása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Adómentes vagy áfás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink