14 találat a(z) projekt cimkére

Ingatlanfejlesztés Kérdés

Fordított áfa csarnoképítéshez kötött út építése esetén Kérdés

Befejezetlen munka elszámolása beszámolókészítésekor Kérdés

Kutatás-fejlesztési adókedvezmény befejezetlen beruházásként nyilvántartott ráfordításokra Kérdés

Sikerdíj elszámolása Kérdés

Ugyanazon munkáltatónál két munkaviszony, munkajog Kérdés

Euróban meghatározott kifizetési igényekhez kapcsolódó megbízás díjazása Kérdés

2019. évi LXXIII törvény VIII. fejezet: a számvitelt érintő módosítások értelmezése Kérdés

Közel 40 százalékkal kevesebb új lakásépítési projekt indult a fővárosban Cikk

Közel 40 százalékkal kevesebb új lakásépítési projektet indítottak el a fővárosban a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, amely a vírus okozta befektetői elbizonytalanodást jelzi annak ellenére is, hogy az adatok még nem mutatnak drámai változást az új építésű lakások darabszámában – közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.

Katás vállalkozó gépkocsi használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. áfaalany tanácsadói projektmunkára alkalmaz katás vállalkozót (vállalkozókat). A vállalkozók közül van főállású katás, és nem főállású katás vállalkozó is. A projektek országosak, változó időszakosak (heti 1 max. 2 nap). A kisadózó vállalkozók saját gépjárművüket kb. 50–100 km-es körzetben hajlandók használni. A kft. a jól kialakult munkakapcsolatra tekintettel ragaszkodik a kisadózó vállalkozókhoz 100 km-en túli munkákra is, van lehetősége kishaszongépjárművet biztosítani részükre, illetve olyan munkák esetében, ahol regisztrált rendszámú gépjárművek léphetnek be telephelyekre. A tehergépjárműveket minden esetben a kft. üzemelteti és tartja fent, és útiköltséget számláz ki a megbízók felé. Kérdésem az, hogy a 2012. évi CXLVII. törvény 14. § 3. pontjának e) bekezdése szerint a katás vállalkozók használhatják-e a tevékenység végzéséhez a kft. tulajdonában lévő kishaszongépjárművet? Ha igen, akkor ez az egy eszköz – a kft. más eszközt nem biztosít a katás vállalkozóknak – kimeríti-e az e) pontban leírtak fogalmát (eszközöket, anyagokat)? Kft. levonásba helyezheti-e az üzemanyag áfáját? Válaszukat előre is köszönöm!

Alkalmi munka, egyszerűsített munkavégzés Kérdés

Alapítványunknál több projektben dolgoznak a munkatársak. Van, amelyikben munkaviszony keretében, van ahol megbízási szerződés keretében, és van van olyan, ahol egyszerűsitett foglalkoztatás keretében tudunk munkát, illetve fizetést adni. Van-e ennek akadálya, mármint annak, hogy egyszerre háromféle jogcímen kapjon alapitványunktól fizetést?

Gazdák, figyelem: 36 vidékfejlesztési pályázat módosult! Cikk

A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében a Miniszterelnökség 36 vidékfejlesztési pályázatot módosított.

Fiktív projektekre kértek támogatást Cikk

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat hét emberrel szemben, akik közül többen egy bűnszervezet tagjaként fiktív projektekhez pályáztak európai uniós és hazai költségvetési alapok támogatásaira – tájékoztatta az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Lakáseladók figyelem! Csalók a láthatáron Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tudomására jutott, hogy vélhetően szélhámosok hivatali befolyást ígérve, uniós programra, valamint kormányzati elképzelésre hivatkozva lakás eladásában ígérnek segítséget százezer forint közreműködési díjért.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiva-kedvezmény munkaerőpiacra lépő után

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó anyagköltsége

Szipszer Tamás

adószakértő

Pályázatírás és sikerdíj tárgyi eszközöknél

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs