40 találat a(z) pedagógus cimkére

Jogszerű lehet a tanárok és más munkavállalók saját számítógépeinek ellenőrzése Cikk

Nemrégiben vita középpontjába került, hogy a pedagógusok számítástechnikai eszközeit, esetlegesen saját számítógépüket a munkáltató ellenőrzés alá vonhatja. Tekintettel arra, hogy sok a félreértés a munkáltatók ellenőrzési jogosultságát tekintve, cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb, jogi feltételeket.

100 százalékos táppénz a koronavírus-fertőzött tanároknak? Reagált a minisztérium Cikk

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki munkavégzése során kapta el a koronavírust – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV Híradó kérdésére.

Ingyenes internet-hozzáférés a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak Cikk

A Magyar Közlöny 247. számában megjelent a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) kormányrendelet.

Az LMP teljes táppénzt követel a munkából kieső pedagógusoknak Cikk

Az LMP követeli, hogy koronavírus-fertőzés és kötelező karantén esetén 100 százalékos táppénzben részesüljenek a pedagógusok és az oktatást-nevelést segítő munkatársak, ha a megbetegedés az oktatási intézményben történt.

Bruttó 500 ezer forint egyszeri juttatást kap 10 ezer pedagógus Cikk

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett videóban, az Életközelben című sorozat legújabb részében.

Különbözet a pénztárgépben, borravaló: esettanulmány a Kúriától – videóval Cikk

A borravaló kezelésének szabályairól, valamint egy közösségi oldalon kirekesztő bejegyzéseket közzétevő pedagógus felmentéséről szól a Kúriai esetek videós kerekasztalbeszélgetés-sorozat két új epizódja.

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása Kérdés

Július 1-jétől emelkedik a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére Cikk

Átlagosan 30 százalékkal nő a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére július 1-jétől – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Pedagógus életpálya Kérdés

Jelentős béremelést, kevesebb munkát, rendőrmentes iskolát akarnak a pedagógusok Cikk

Elvárja a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy teremtse meg a fedezetet a bérek megfelelő rendezéséhez a jövő évi költségvetésben. Szabó Zsuzsa, az érdekvédelmi szervezet vezetője mai online tanévzáró sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a pedagógusok aktív közreműködésének köszönhetően sikerült eredményesen zárni a tanévet.

Felmentési idő megszakítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2020. július 27-én elérem az öregségi nyugdíjkorhatárt. 4 hónap felmentési idő járna, mert 12 évet dolgoztam pedagógusként nyugdíjba vonulásom előtt. A kérdésem az lenne, hogy 2020. augusztus 31-ével kérhetem-e a felmentési időm megszüntetését, és nyugdíjazásomat, vagy ez jár-e valamilyen következménnyel a részemre. Az okom az, hogy az iskola jelezte, hogy szeptember 1-jétől szükség lenne rám mint óraadóra, de ők úgy gondolták, hogy felmentési idő alatt és majd utána is. Hogyan járok jobban? Egyébként 1974-től van folyamatos munkaviszonyom (1 év esett ki). Válaszát és segítségét előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: K.I.

Rendkívüli felmentés ügyében hozott döntést a Kúria Cikk

Bizalomvesztéssel indokolt rendkívüli felmentés jogszerű indoka lehet, ha a pedagógus az őt foglalkoztató iskola érdekének figyelmen kívül hagyásával, más személyektől kapott meghatalmazással, azok képviseletében olyan döntést szavaz meg, amely munkáltatójára nézve kedvezőtlen következményekkel jár (Kúria M.I. tanácsa által tárgyaláson elbírált Mfv.I.10.009/2019. számú ügy).

Új szakképzési törvény: béremelés, igazgatói értékelés, négyévente kötelező továbbképzés Cikk

Akár a százezer forintot is meghaladhatja a szakmai tárgyakat tanító pedagógusok keresetnövekedése a következő tanévtől – mondta a Magyar Nemzetnek Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár az új szakképzési törvény kedden benyújtott tervezete kapcsán.

Tovább tüntetnek béremelésükért a lengyel pedagógusok Cikk

Több ezer pedagógus tüntet a varsói oktatásügyi minisztérium előtt, az immár tíz napja zajló bérsztrájk megtámogatására – számolt be róla szerdán a lengyel média.

Szabadság kiadása pedagógus esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérjük szíves tanácsát: A pedagógust szept. 1-jével alkalmazták (munka törvénykönyve alá eső alapítványi általános iskolában), a tárgyévre jár-e neki időarányos pótszabadság vagy csak abban az esetben jár bármennyi is, ha egy egész tanévet végigtanított? Mennyi jár neki? Illetőleg, az alapszabadságból szabályos-e a dolgozónak a következő évre átvinnie szabadságot abban az esetben, ha a dolgozó kéri (arra való hivatkozással, hogy a munkavállaló javára tértünk el a szabálytól (relatív diszpozitivitás elve)? A dolgozó kérése arra vonatkozik, hogy folytatólagosan 1 napot vinne át, a decemberi szabadságot folytatva, január elejére, és ezt megszakítva január másik napján venné ki a másikat. Ha esetleg nemleges lenne erre a válasz, akkor milyen megoldást javasol ezt a helyzetet rendezendő? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close