84 találat a(z) pedagógus cimkére

Szőlő- és borágazati eszközök támogatása, pedagógusok teljesítményértékelése – új rendeletek jelentek meg az éjjel Cikk

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a szőlő- és borágazatban hasznosított gépek, technológiai berendezések és informatikai eszközök beszerzéséhez 2024-től igényelhető támogatásról szóló 13/2024. AM rendelet, valamint a pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló 18/2024. BM rendelet –, továbbá két kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 41. számában.

Több mint ezer pedagógus mesterminősítését tolták el tavaszról őszre Cikk

Tavaszról őszre tolták több mint ezer pedagógus mesterminősítését, így a jelentkezők csak 2025 januárjától kaphatják meg a magasabb fizetésüket. A vizsgák eltolása a programot megvalósító mesterpedagógusokra vonatkozik, a cél, hogy biztosítsák a pedagógusok egyenlő esélyeit – válaszolta az Oktatási Hivatal a Telex megkeresésére, írja a telex.hu.

Zavaros rendeletek a pedagógusi béremelésről Cikk

Nem zökkenőmentes a tanárok, oktatók, óvónők fizetésemelésének lebonyolítása, a kormány rendeletei, határozatai több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak – írja a népszava.hu.

Tizenhat rendelet jelent meg az éjjel Cikk

Tizenhat rendelet – közöttük a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról, a munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló kormányrendeletet módosító 5/2024. kormányrendelet –, valamint kilenc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 5. számában.

Béremelések: tanárok, szakápolók, katonák rendvédelmi dolgozók – itt vannak a kormányinfó témái Cikk

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányinfón foglalta össze az elmúlt időszak eseményeit.

A nap kérdése: van-e lehetőség a NAV-nál korábban bejelentett biztosítási jogviszony módosítására? Cikk

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény hatályba lépésével igen sok jogviszony módosult január 1-jével. Módosítható-e a meglevő biztosítási jogviszony a NAV-nál, vagy csak megszüntetéssel és új jogviszony bejelentésével oldható meg ez a feladat? Olvasói kérdésre Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Pedagógusbér felmondás esetén Kérdés

Pedagógus illetmény 2023. decembertől Kérdés

A pedagógusok többsége arra kényszerül, hogy másodállást vállaljon Cikk

Sok pedagógus kényszerül arra, hogy az iskolai tanítás mellett más munkákkal egészítse ki a fizetését – derült ki a Névszava és a PDSZ közös felméréséből, írja a nepszava.hu.

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény Kérdés

Bruttó 500 000 forint körül alakul majd idén a pedagógusok átlagbére Cikk

A pedagógusok életpályájáról szóló új törvény rendelkezései szerint a munkáltatóknak 2023. szeptember 15-éig kellett tájékoztatniuk a pedagógusokat és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítőket a 2024. január 1-jétől életbe lépő jogállásváltással összefüggő változásokról – tudatta a Belügyminisztérium közleményben pénteken az MTI-vel.

Egyetlen nap alatt szűnt meg az oktatás a józsefvárosi iskolában, ahova főként hátrányos helyzetű gyerekek jártak Cikk

Tanévkezdés előtt, egyetlen nap alatt szűnt meg a nappali tagozatos általános iskolai oktatás a Budapest VIII. kerületi Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Bauer Sándor Utcai Tagintézményében. A döntés és annak gyorsasága hidegzuhanykényt érte a pedagógusokat, a diákokat és a szülőket is – értesült a Népszava.

A háziorvosok praxisát és a pedagógusok életpályáját érintő két új kormányrendelet jelent meg az éjjel Cikk

Két új kormányrendelet – többek között az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) kormányrendelet és a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet módosításáról szóló 428/2023. kormányrendelet –, hat további rendelet, valamint egy tucat határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 130. számában.

Pedagógus pótszabadság: kit illet meg? Cikk

Egyházi fenntartásban működtetett gyermekvédelmi, nevelőszülői hálózatban, az intézményben foglalkoztatottak közül jár-e az alábbi munkakörökben az (úgynevezett pedagógusi) 25 munkanap pótszabadság: intézményvezető, nevelőszülői tanácsadó, nevelőszülői hálózat szakmai vezetője, gyógypedagógus, szociális szakgondozó részére – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Pedagógus szülési szabadság utáni szabadságmegállapítása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Háromoszlopos beszámoló?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Parkolás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink