25 találat a(z) pénzkezelési szabályzat cimkére

Társasház-átadással kapcsolatos kérdések Kérdés

Saját eszközzel végzett munka Kérdés

Pénztárjelentés formája: így kell szabályszerűen kiállítani Cikk

Amennyiben egy cég a készpénzes számlák mellé nem készít bevételi és kiadási pénztárbizonylatot, miként lehet szabályos a pénztárjelentés és a pénztárkezelés? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Pénzkezelési szabályzat aláírása Kérdés

Pénztárgép és pénzkezelési szabályzat Kérdés

Pénztárbizonylatok vezetése Kérdés

Pénztárgép pénzkészlete: tárolható két helyen a napi bevétel? Cikk

Milyen feltétele van annak, hogy a napi bevétel egy része biztonsági okokból a pénztárgép fiókjából átkerülhessen a páncélszekrénybe? Olvasói kérdésre dr. Verbai Tamás a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Cikk

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Van-e erre valamilyen jogszabályi kötelezettség? Ha igen, miként szankcionálható az, aki nem ezt nem tartja be? Olvasói kérdésre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Rendelje meg most kedvezménnyel a Számviteli iratminták és szabályzatok csomagunkat! Cikk

Aktualizálja számviteli szabályzatait a csomagban található 63 letölthető és szerkeszthető szabályzat és iratminta segítségével! Miért fontos, hogy szabályzatai mindig megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak? Mert a számviteli törvény alapján összeállítandó szabályzatban foglaltaktól eltérő eljárás és a közzétett beszámolóban a lényegesnek minősülő információ nem vagy téves szerepeltetése miatt az adózó szankcionálható. Kerülje el a kockázatot, legyenek szabályzatai naprakészek!

Pénzkezelés Kérdés

Tisztelt Cím! Egy kft.-nek nem azonos az ügyvezetője és a tulajdonosa. A pénzkezelési szabályzat szerint az ügyvezető az egyedüli pénztáros, viszont a tulajdonos is szállítja a készpénzt a bankba néha (kisebb összegeket). Szükséges-e ebben az esetben kiadási pénztárbizonylat használata, vagy egyéb bizonylat; vagy elég ennek a pénzmozgásnak a könyveléséhez a banki befizetési bizonylat (közvetlen a cég pénztárából könyvelve)? Esetleg módosítani kellene a pénzkezelési szabályzatot, és beleírni, hogy a tag is szállíthat be pénzt a cég bankszámlájára, hogy ne kelljen a kiadási pénztárbizonylat? Köszönettel, Királyné Anikó

VPOP ksz 17 bejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Kérem szépen gyors válaszát a bejeletési határidő lejárta miatt. Jól tudom, hogy árukereskedő cégnél nem kell a fenti bejelentést megtenni, ha a pénzkezelési szabályzatba bele van foglalva, hogy nincs egyszerre egy vevővel kapcsolatosan 2,5 millió feletti készpénzes ügylete és valóban nem is teljesít ilyet ? Köszönettel várom válaszukat.

Ilyen a felelős pénztárkezelés Cikk

A pénztár kezeléséért egyszemélyi felelősséggel tartozó munkavállalónak nem róható fel azon magatartása, hogy a felettesével történt szóváltást követően utasítás ellenére a pénzkezelési szabályzatban foglaltak betartása nélkül nem adja át a páncélszekrény kulcsát – mondta ki a Kúria.

Számviteli szabályzatok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a számviteli politika keretében elkészítendő szabályzatokkal kapcsolatos : megismerési nyilatkozatot kell hozzájuk kitölteni? Pénzkezelési szabályzattal kapcsolatban még kérdezném, hogy a cég bankszámláinak számát, a bankszámla felett rendelkezni jogosultakról kimutatást, aláírás mintát rögzíteni kell? Válaszát köszönöm!

Ilyen szabályzatokat kell készíteniük a cégeknek Cikk

Számtalan szabályzattal kell rendelkezniük a gazdálkodóknak. Ismertetjük, hogy mit ír elő számukra a számviteli törvény.

Mikrogazdálkodói beszámoló és a szabályzatok Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mikrogazdálkodói éves beszámolóról szóló 398/2012. (XII.20.) kormányrendelet 3.§ (3) pontja azt írja, hogy "A mikrogazdálkodó számviteli politikát nem készít". Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy kell-e bármilyen már szabályzatot készítenie a vállalkozásnak abban az esetben, ha megfelel a követelményeknek, és mikrogazdálkodói beszámolót készít? Ilyesmikre gondolok, mint a leltározási szabályzat, pénzkezelési szabályzat, bizonylati rend. Vagy az összes szabályzat elkészítése alól mentesül ezzel a ponttal a vállalkozó? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Fejlesztési adókedvezmény meghatározása

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR-díj könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3