37 találat a(z) otthoni munkavégzés cimkére

Home office költségtérítés Kérdés

Távmunkavégzés: nem kötelezhetők rá a munkavállalók, csak korlátozott körben és ideig Cikk

Az energiaköltségek emelkedésével egyre több munkáltató gondolkodik azon, hogy célszerűbb lenne a munkavállalókat távmunkavégzés keretében foglalkoztatni, feltéve, hogy erre a munkakör alkalmas. A távmunkavégzés szabályai azonban az egyoldalú munkáltatói utasítást kivételesen teszik csak lehetővé.

Gyod melletti munkavégzés Kérdés

Távmunka: egyszerűsödtek a munkavédelmi szabályok Cikk

Júniustól emelkedtek törvényi szintre a távmunka veszélyhelyzet idején alkalmazott szabályai. Az egyszerűsítéseknek köszönhetően javulhatnak az otthonról dolgozók munkakörülményei, csökkenhetnek az egészségügyi kockázatok. A munkavédelmi előírások betartását részletes tájékoztató könnyíti meg a munkáltatók és munkavállalók számára – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Többen, több pénzért home office-ban: új szabályok, megemelt költségtérítés Cikk

Az egyre népszerűbb foglalkoztatási forma átmeneti szabályait új rendelkezések váltották fel, és a minimálbér emelésével a költségátalány is nőtt június 1-jével.

Nemzetközi lapszemle: velünk marad a home office, vagy a hibrid munkavégzésé a jövő? Cikk

Az Egyesült Királyságban dolgozó irodai munkaerő több mint harmada még mindig otthonról dolgozik, miközben több vállalatvezető próbálja rábírni vagy rákényszeríteni munkavállalóit arra, hogy teljes munkaidőben üljenek vissza irodai asztalukhoz. Kérdés, hogy a hibrid munkavégzés vagy a home office lehet-e a jövő munkarendje – tette közzé honlapján a The Guardian.

Parkbezárás, otthoni munkavégzés, szünetelő tömegközlekedés – így küzd Peking a terjedő járvánnyal Cikk

Parkokat zártak be hétfőn és teljesen felfüggesztették a tömegközlekedést Peking azon részein, ahol a legtöbb fertőzöttet regisztrálták az elmúlt napokban.

Otthoni munkavégzés/munka- és tűzvédelem, kockázatértékelés Kérdés

Így változtak a munkavállalói és fogyasztói szokások a járvány hatására Cikk

Az emberek többsége már megszokta a világjárvány miatt kialakult új életmódot, és arra számít, hogy ezek a változások velünk is maradnak – derül ki az EY legfrissebb, 16 000 résztvevő bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A megkérdezettek megfontoltabban költenek és egyre jobban ragaszkodnak a rugalmas munkavégzéshez.

Otthoni munkavégzés telephely nélkül, költségekkel Kérdés

Koronavírus: brutális bukás a londoni boltoknak a szigorítás Cikk

Londoni elemzők számításai szerint a legnagyobb brit városok központi bevásárlónegyedeiben több mint félmilliárd font bevételkiesést okoznak a következő egy hónapban azok az intézkedések, amelyekkel a kormány a koronavírus omikron változatának terjedését igyekszik lassítani.

Hibrid munkavégzés: kell munkaszerződést módosítani vagy nem? Cikk

A koronavírus negyedik hulláma még felfelé ível, így egyre több foglalkoztató és munkavállaló tér vissza a távoli munkavégzéshez. Jelenleg is a veszélyhelyzetben bevezetett kormányrendelet szabályait kell alkalmazni a munka törvénykönyve helyett távmunka esetén. Megállapodás hiányában, az eredeti munkaszerződésben meghatározott munkaidő érvényes a munkavégzés helyétől függetlenül. Hibrid munkavégzés során azonban nem szabad megfeledkezni a munkaszerződés módosításáról sem – mutat rá az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője.

Gyod melletti otthoni munkavégzés Kérdés

A munkáltatók kétharmada nem bízik az otthoni munkavégzésben Cikk

A munkáltatók nem fektetnek be a hibrid munkát végző alkalmazottaik termelékenységét növelő technológiákba, annak ellenére, hogy aggódnak a munkateljesítményük miatt – derül ki a Ricoh Europe tanulmányából.

Otthoni munkavégzésre juttatott átalány Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs